«Σκότωμα η διακοπή»

Συνέντευξη του προπονητή των Χανίων, Αλέκου Βοσνιάδη, στην εκπομπή «Sportnews» στο Action24

Για τα Χανιά, τους στόχους και την κατηγορία γενικότερα, μίλησε ο προπονητής των Δελφινιών", Αλέκος Βοσνιάδης στην εκπομπή «Sportnews» στο Action24. Παράλληλα, ο 58χρονος προπονητής αναφέρθηκε και για τους γιους του, Παναγιώτη και Βασίλη, οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, Βέροια - Νίκη Βόλου!

Αποσπάσματα των δηλώσεών του:

-Για το αν έχει περάσει εύκολα ή δύσκολα ο ένας χρόνος, που έχει συμπληρώσει στον πάγκο των Χανίων:

«Η περσινή απόφαση ήταν δύσκολη, γιατί η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση, δεν υπήρχε πιο κάτω. Ήταν η πρώτη φορά, που πήγα σε ομάδα, που δεν έκανε πρωταθλητισμό σε αυτό το επίπεδο. Γενικά όμως είχαμε πολύ καλές πληροφορίες, άκουγα καλά λόγια για την ομάδα και για τη διοίκηση. Και την πήραμε την απόφαση και αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Η ομάδα δεν μπορούσε να πάει καλύτερα, αν και θα μπορούσε να έχει πάει και λίγο καλύτερα… Πετύχαμε σε τρεις μήνες να έχουμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, μπήκαμε στην εξάδα, είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα αλλιώς θα φτάναμε να παίζουμε στη θέση του Πλατανιά με τον ΟΦΗ στο μπαράζ, δύο αποτελέσματα, που χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Αλλάξαμε την ομάδα, πήραμε παίκτες πολύ καλούς για την κατηγορία και ξεκινήσαμε αισιόδοξοι τη νέα χρονιά.

Ξεκινήσαμε με ένα διπλό μέσα στην Καλαμαριά, μας… σκότωσε, όμως, ο μήνας που κάτσαμε με τη διακοπή του πρωταθλήματος και εκεί φάνηκε ότι είχαμε πρόβλημα. Δεν μας ήρθε τα αποτελέσματα, που θέλαμε. Παίξαμε τρία συνεχόμενα ντέρμπι με Απόλλωνα Σμύρνης κάτω, ενδιάμεσα το τοπικό ντέρμπι με τον Πλατανιά και μετά ήρθε ο ΠΑΣ Γιάννινα κι όταν δεν έρχονται βαθμοί στο ξεκίνημα μετά αρχίζουν τα πράγματα να δυσκολεύουν. Η ομάδα όλο αυτό το εισέπραξε με πολύ άγχος, δεν υπήρχαν οι βαθμοί, που φανταζόμασταν, χάθηκαν κάποια ντέρμπι, αλλά πιστεύω ότι όλοι και εμείς και τα παιδιά, που είμαστε εκεί, έχουμε την εμπειρία για να μπορέσουμε γρήγορα να επανακάμψουμε. Πιστεύω ότι είμαστε μια ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα, θα βρίσκεται στις θέσεις, που εμείς φανταζόμαστε από την αρχή».

-Για την αυθόρμητη τοποθέτηση του ακριβώς μετά τη λήξη της νικηφόρας αναμέτρησης με την Παναχαϊκή στην Πάτρα ότι «φέτος τα έχω δει όλα»:

«Πραγματικά… Μια ομάδα, που ξεκινά με στόχο την εξάδα και έχει χάσει τα πρώτα τρία ματς στην έδρα της, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ! Μια ομάδα, που πήγε έξω και κέρδισε παντού και πήρε τα αποτελέσματα, που ήθελε».

-Για το ότι σε κάποια ματς μέσα στα Χανιά η μπάλα τιμώρησε την ομάδα, όπως για παράδειγμα την ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας:

«Και στα άλλα δύο παιχνίδια μέσα δεν έπρεπε να χάσουμε… Και με τον Απόλλωνα Σμύρνης για Χ πήγαινε το παιχνίδι… Αλλά εντάξει αυτό που έγινε με τον Απόλλωνα Λάρισας μας άφησε άφωνους! Καθόμασταν ακίνητοι. Ένα παιχνίδι, που ο τερματοφύλακας μας δεν έχει πιάσει την μπάλα στα χέρια του, ο αντίπαλος δεν έχει φτάσει στην περιοχή μας κυριολεκτώ, στο 87’ ένα γέμισμα μια φάση που γίνεται γκολ και στο 92’ σε φάση, που είμαστε εμείς έτοιμοι να χτυπήσουμε φάουλ έξω από την περιοχή τους, κάνουμε διπλό λάθος και τρώμε στη μετάβαση γκολ! Μας χρωστάει αρκετά η τύχη, αν και κάτι πήραμε στην Πάτρα, γιατί στο κλείσιμο του παιχνιδιού, που πήγαινε για Χ μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε το τρίποντο.

Είναι μια νίκη, που αν κολλήσουμε άλλη μια νίκη στο επόμενο παιχνίδι, θα ξεκολλήσουμε για να έρθουμε σε μια κατάσταση, που δεν είχαμε τις προηγούμενες 4-5 αγωνιστικές με άγχος. Πιστεύουμε όμως πολύ στην ομάδα, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, αυτοί που είναι γύρω μας είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούμε, ακούμε και έχουμε περάσει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολύ καλοί παράγοντες, δεν πνίγουν την ίδια τους την ομάδα. Θα δώσουν το χρόνο τους, έχουν περάσει από δύσκολες καταστάσεις. Έχουν εμπιστοσύνη ότι θα βρούμε τον τρόπο να το γυρίσουμε.

-Για το αν… χρειάζονται τα Χανιά Αγιασμό για τα εντός έδρας ματς, που είναι μέχρι τώρα σε τρία παιχνίδια με ισάριθμές ήττες:

«Δεν είναι φυσιολογικό. Κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε και τα μέσα παιχνίδια, γιατί ομάδα στόχων αν δεν εκμεταλλεύεται τα εντός έδρας παιχνίδια, δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Πιστεύουμε θα λύσουμε το πρόβλημα, επιστρέφουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές, γύρισαν οι Τριανταφυλλάκος και Καρτσαμπάς, που μπορούν να μας βοηθήσουν, είναι κάποια παιδιά, που αυτό το διάστημα δεν είναι στην καλύτερη τους φόρμα.

Πιστεύουμε όμως ότι όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα για να το γυρίσουμε και τη σταθερότητα και τη συγκομιδή βαθμών. Γιατί ο στόχος μας ήταν να μπούμε στην εξάδα. Και την έχω ζήσει αυτή τη διαδικασία με τα πλέι οφ, με τη Νίκη Βόλου ήταν η ομάδα στο -9. Τα έχω ζήσει ήταν τελείως διαφορετικά εκείνα τα παιχνίδια από αυτά, που ζούμε τώρα. Τα Χανιά θέλουν να μπουν στα πλέι οφ και να διεκδικήσουν πράγματα, όχι απλά να μπει».

-Η άποψη του για την Football League:

« Είναι ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Αν μετρήσουμε τις 14 ομάδες οι 9 έχουν παίξει στην Α’ Εθνική για χρόνια. Ομάδες με ιστορία, κόσμο, τα πάντα. Υπάρχουν φαβορί, αυτή τη στιγμή τα Τρίκαλα μια πολύ καλή ομάδα, σταθερή πορεία, δεν στραβώνει πουθενά, προχώρησε και στο Κύπελλο. Είναι ο Ιωνικός, είναι και η Βέροια, που είναι από τα φαβορί με πολύ καλή οργάνωση. Και υπάρχουν και ομάδες, που είναι λίγο πιο πίσω, αλλά μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. μέχρι τέλους να διεκδικήσουν τον τίτλο».

-Για τη «μάχη» των γιων του, καθώς ο Παναγιώτης είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Βέροιας και ο Βασίλης παίζει ως μπακ στη Νίκη Βόλου, που θα βρεθούν αντίπαλοι την προσεχή Κυριακή στην 12η αγωνιστική της Football League:

«Ξεκάθαρα έχω μια προτίμηση στη Νίκη Βόλου… Δεν μπορώ να κρυφτώ, πέρασα πολύ ωραία και δέθηκα με τον κόσμο. Εντάξει, αλλά και στην άλλη ομάδα ο γιος μου παίζει βασικός τερματοφύλακας, να κερδίσει ο καλύτερος. Το λέω και πάλι για τη Νίκη, κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα τα πούμε… Η σχέση κρατιέται δυνατή, ειδικά με τον κόσμο. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί, θα ξανανταμώσουμε κάποτε. Όλες τις ομάδες τις σεβόμαστε που περάσαμε, αλλά κάπου σκαλώνεις πάντα…».

Last modified onΠαρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep