«Νίκες με καλό ποδόσφαιρο»

Ο Σπύρος Φουρλάνος μίλησε για όλους και για όλα στο match program του Ιωνικού με την Παναχαϊκή.

Συνδετικός κρίκος του Ιωνικού με την Παναχαϊκή αποτελεί ο Σπύρος Φουρλάνος, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στην Πάτρα, μετακόμισε στους «κυανόλευκους». Με αφορμή το παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, ο 25χρονος μέσος μίλησε στο match program για το πρώτο εντός ματς της σεζόν κόντρα στην πρώην του ομάδα, στο ντεμπούτο του με τον Ιωνικό απέναντι στον Πανδραμαϊκό, την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της καριέρας του αλλά και το που μπορεί να φτάσει φέτος ο Ιωνικός.

Είναι μόλις 25 ετών αλλά οι εμπειρίες που κουβαλάει στην πλάτη του είναι τεράστιες. Ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό, έφτασε στη Μπριζ, το ταλέντου του περίσσιο, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο έμεινε στα στενά περιθώρια της Ελλάδας και των μικρών κατηγοριών. Πιο ώριμος από ποτέ, ήρθε στη Νεάπολη, μετά από δύο χρόνια στην Παναχαϊκή, έτοιμος να δείξει ότι είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος και αντίπαλος η Παναχαϊκή που ήταν πέρυσι η ομάδα σου. Πώς αντιμετωπίζεις αυτό τον αγώνα και ποια τα συναισθήματα σου;

«H Παναχαϊκή αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την καριέρα μου καθώς πέρασα 2 χρόνια στον σύλλογο της Πάτρας και σέβομαι τον κόσμο και την ιστορία της κάτι που ισχύει φυσικά για όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου Πλέον είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ιωνικό και φυσικά θέλω να δώσω τα πάντα για το καλό της ομάδας με σκοπό να φτάσουμε στη νίκη. Κάθε φορά που μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο για τον οποιοδήποτε αγώνα στόχος μου είναι να κερδίζω παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ώστε να το ευχαριστιέμαι εγώ, αλλά και οι οπαδοί που έρχονται να μας υποστηρίξουν!»

Στο πρώτο ματς και παρά τα προβλήματα η ομάδα απέκλεισε τον Πανδραμαϊκό και εσύ έκανες ντεμπούτο. Πόσο εύκολο ήταν να εγκλιματιστείς σε τόσο μικρό διάστημα;

«Η αλήθεια είναι ότι με πολύ λίγες μέρες στην ομάδα κλήθηκα να αγωνιστώ βασικός στο ματς Κυπέλλου της προηγούμενης εβδομάδας όμως χάρη και στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στον σύλλογο, προσαρμόστηκα άμεσα και πήγαν όλα καλά, αφού καταφέραμε να προκριθούμε συνδυάζοντας έτσι το ντεμπούτο μου με νίκη».

Είσαι ένας παίκτης που αν και μόλις 25 έχεις τεράστια εμπειρία. Χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ως εγκεφαλικό η τεχνίτη παίκτη;

«Από πολύ νωρίς στην ηλικία των 16 υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον στα 25 έχω συλλέξει αρκετές εμπειρίες που έχουν βοηθήσει να ωριμάσω ποδοσφαιρικά αλλά και σαν άνθρωπος. Σίγουρα η τεχνική και το ταλέντο είναι σημαντικά για έναν ποδοσφαιριστή όμως αυτό που μετράει για μένα είναι η αντίληψη και η διαύγεια που έχεις στον αγωνιστικό χώρο όταν λειτουργείς κάτω από την πίεση του αγώνα και πρέπει να πάρεις αποφάσεις στιγμιαία. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βελτιώνω όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μου αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό ειδικά στην μεσαία γραμμή να έχεις καθαρό μυαλό και να διαβάζεις το παιχνίδι ώστε να το ελέγχεις».

Τι είναι καλύτερο; Γκολ η ασίστ;

«Με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ να βοηθάω την ομάδα είμαι χαρούμενος όταν το κάνω, είτε γκολ είτε ασίστ για μένα έχει την ίδια αξία, λόγω της θέσης που αγωνίζομαι. Ρόλος μου κυρίως είναι να οργανώνω το παιχνίδι και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν όμως φυσικά ένα γκολ είναι πάντα ευπρόσδεκτο».

Αν σου έλεγα να διαλέξεις την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου και τη χειρότερη ποιά θα ήταν;

«Αναμφίβολα το ευρωπαϊκό μου ντεμπούτο κόντρα στην Λάτσιο το 2012 είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι άσχημες στιγμές για ένα ποδοσφαιριστή έχουν να κάνουν κυρίως με τραυματισμούς, όλα τα υπόλοιπα διαχειρίζονται και είναι μέρος του ποδοσφαίρου ενώ ένας μακροχρόνιος τραυματισμός είναι μια δοκιμασία για κάθε παίχτη .Στην αρχή της προηγούμενης σεζόν έμεινα εκτός για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού όμως μέσα από μια δύσκολη κατάσταση βγαίνεις πάντα πιο δυνατός!».

Που μπορεί να φτάσει ο Ιωνικός και ποιο το μήνυμα στον κόσμο;

«Ο Ιωνικός διαθέτει την δυναμική, τους οπαδούς και πλέον όλα τα εφόδια οργανωτικά και διοικητικά ώστε να φτάσει ψηλά και να επιστρέψει κάποια στιγμή στην φυσική του θέση. Είμαι αισιόδοξος ότι φέτος όλοι μαζί με πίστη στην ομάδα, συγκέντρωση, υπομονή αλλά και πολύ δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και φυσικά θέλουμε σε κάθε παιχνίδι τον κόσμο κοντά μας να μας στηρίζει!»

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep