«Μόνο τότε θα πληρώσει»

Ο Ηρακλής μόνο αν αποφύγει τον υποβιβασμό θα έχουν... ελπίδα πληρωμής οι 11 πρώην ποδοσφαιριστές του. «Στη Football League δεν θα συμμετάσχει», είπε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Χατζηιωάννου στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το FL News σε προηγούμενο ρεπορτάζ σας ενημέρωσε σχετικά με την αναβολή που εξασφάλισε ο Ηρακλής στο Διαιτητικό Δικαστήριο και για τη μετάθεση συζήτησης των 11 αιτημάτων ενεργοποίησης ποινών στις 11 Ιουνίου. Όπως, άλλωστε, αναφέρθηκε, μόνο αν ο Γηραιός αποφύγει τον υποβιβασμό οι πρώην ποδοσφαιριστές του θα έχουν... ελπίδα να πληρωθούν.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν συζήτησε καν θέμα αύξησης των ομάδων στη Super League 2. Κατά συνέπεια μόνο μέσω αγοράς ΑΦΜ ο Γηραιός θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται στη Football League, ενώ αν του αφαιρεθούν βαθμοί στην επικύρωση, θα πάει στην Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου την Τετάρτη (22/05) και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Έχουμε ενημερώσει τον ΠΣΑΠ και τους ποδοσφαιριστές ότι έχουμε αίτημα αναβολής τουλάχιστον 15 ημερών, γιατί γίνεται μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση και να πληρωθούν ποδοσφαιριστές», ανέφερε αρχικά ο νομικός της ΠΑΕ Ηρακλής, Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει όντως διάθεση για να γίνουν πληρωμές, απάντησε:

«Η διάθεση είναι πραγματική. Η δυνατότητα δεν ξέρω κατά πόσο είναι. Πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Ηρακλής. Θα γίνει συγκεκριμένη πρόταση στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων. Εάν υποβιβαστεί η ΠΑΕ, δυστυχώς, δεν θα πάρουν ευρώ, γιατί ο Ηρακλής δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής στη Football League με τρία εκατ. ευρώ χρέη. Χρέη τα οποία είναι της παλιάς ΠΑΕ».

Σε ερώτηση αν τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν, ο Χατζηιωάννου είπε: «Δεν μπορούν να υπαχθούν στις 120 δόσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι κερδοφόρα η χρήση. Και καμία ΠΑΕ στην Ελλάδα δεν είναι κερδοφόρα».

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής τόνισε από την πλευρά του ότι βιώνει ίδιες καταστάσεις με αυτές του 2015-16 και σημείωσε ότι τη λύση θα τη δώσει η ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχω ζήσει την ίδια κατάσταση το 2015-16. Τότε ο Ηρακλής τερμάτισε, αλλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει τον Σεπτέμβριο και επέλεξε μόνος τη διαδικασία υποβιβασμού. Να αναβάλετε και με τη συναίνεσή μας. Δεν υπάρχουν πρωταθλήματα σε εξέλιξη για να πιεστεί και να πληρώσει μετά το επόμενο ματς. Έχει σημασία πού θα βρίσκεται ο Ηρακλής. Η λύση θα βρεθεί από την ΕΠΟ. Ο Υφυπουργός έχει πετάξει το μπαλάκι στην ΕΠΟ αν στη Super League 2 μετάσχουν 12 ή 14 ομάδες.

Αν αποφασιστεί πρωτάθλημα με 14, η ΠΑΕ Ηρακλής θα έχει εγγυημένα έσοδα 800 χιλιάδες και θα πληρώσει. Αν αποφασιστεί πρωτάθλημα με 12, τότε δεν θα είναι στη Super League 2. Είτε βγάλετε απόφαση τώρα, είτε σε 15 ημέρες, μόνο αν παίξει στη Super League θα έχουν ελπίδα οι ποδοσφαιριστές να πληρωθούν».

Έτσι, αναβλήθηκαν για τις 11 Ιουνίου οι υποθέσεις των Σεραφείμ Γιαννίκογλου, Παναγιώτη Κυνηγόπουλου, Δημήτρη Βοσνακίδη, Αντώνη Ηλιάδη, Άλμπερτ Ρούσσου, Αργύρη Μπαρέττα, Λευτέρη Ιντζόγλου, Λεωνίδα Αργυρόπουλου, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Βασίλη Αγγελόπουλου και Βασίλη Καραγκούνη.

Last modified onΠέμπτη, 23 Μάιος 2019 02:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.