«Τροπολογία με γνώμονα τον Ηρακλή»

Δηλώσεις στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τον νέο αθλητικό νόμο έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Δηλώσεις στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τον νέο αθλητικό νόμο έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για τα νέα δεδομένα που φέρνει ο αθλητικός νόμος για τις ΠΑΕ προς εκκαθάριση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθάρισε πως χρειαζόταν μια λύση για να αρθεί το αδιέξοδο που υπήρχε για τις ΠΑΕ προς εκκαθάριση ώστε να υπάρχει συνέχεια στις ομάδες, αλλά και να μην χάνει το Δημόσιο και οι ποδοσφαιριστές τα χρήματα τους. Η λύση της αποδοχής του 50% των χρεών είναι σημαντική για όλες τις πλευρές, ενώ οι οφειλές προς του ιδιώτες θα «παγώνουν» με πρώτο μέλημα να βαραίνουν προσωπικά τις προηγούμενες διοικήσεις που έφεραν τις ΠΑΕ σε αυτή την κατάσταση. Oι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη στην ΕΡΑΣΠΟΡ για το θέμα της ρύθμισης των ΠΑΕ που κάνουν εκκαθάριση:  

«Ο Ηρακλής ήρθε να πληρώσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσε η ΕΕΑ, αφού άφησε ανθρώπους που δεν μπορούσαν και δεν είχαν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον Ηρακλή. Στον νέο νόμο υπάρχουν διατάξεις για ομάδες που έχουν προβλήματα σαν τον Ηρακλή. Τα χρέη δεν παραγράφονται, άλλα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι νέες διοικήσεις τα χρέη. Η ομάδα είναι μια ανώνυμη εταιρία και μια ανώνυμη εταιρία έχει μια συνέχεια.

Τώρα ερχόμαστε να το διορθώσουμε με την διάταξη που θα υπάρξει στον αθλητικό νόμο. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια που κάναμε στο παρελθόν. Θέλουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όρους και κανόνες που θα λειτουργήσουν.

Χωράει μια τροπολογία για τον Ηρακλή, ώστε να μην ζημιώνεται το κράτος, οι ιδιώτες και οι ΠΑΕ. Θα μπορεί να πληρώνει το 50% των οφειλών σε παίκτες και προπονητές, το 50% για οφειλές προς το δημόσιο. Οι οφειλές προς ιδιώτες «παγώνουν» μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να αποδοθούν οι ευθύνες σε φυσική πρόσωπα. Αν και τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών, τότε θα πρέπει να μπει η νέα ΠΑΕ σε μια διαδικασίας διευθέτησης της οφειλής. Είναι μια κίνηση για να μπορέσουν οι ΠΑΕ να σταθούν στα πόδια τους».

Last modified onΠαρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 10:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep