Κίνδυνος «καμπάνας» για Αιγινιακό

Ο Αιγινιακός κλήθηκε σε απολογία για παράβαση του άρθρου 16 παρ.2γ του ΚΑΠ.

Σε απολογία κλήθηκε την Παρασκευή (23/11) η ΠΑΕ Αιγινιακός. Όπως αναφέρεται στην κλήση του αθλητικού δικαστή, η ομάδα της βόρειας Πιερίας κατηγορείται για παράβαση του άρθρο 16 παρ.2γ του ΚΑΠ στο ματς με τον Αήττητο Σπάτων. Αυτό προβλέπει ότι με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας πρέπει να υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και ασθενοφόρο όχημα στο γήπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται για τις ΠΑΕ της Β' Εθνικής πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Η κλήση:

To Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00΄ την ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 16 παράγραφος 2 εδάφιο γ του ΚΑΠ. ( αγώνας της 4ης αγωνιστικής ημέρας ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ).

Το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει:

«Στα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Α΄ και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και Κυπέλλου θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και ασθενοφόρο όχημα (Ε.Κ.Α.Β. ή ιδιωτικής εταιρείας), σύμφωνα με εγκύκλιο που θα εκδίδει η διοργανώτρια. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ομάδες της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας τιμωρούνται με χρηματική ποινή ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας με χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που η διοργανώτρια, μετά από έλεγχο, κρίνει ότι ένα γήπεδο δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις ασφάλειας για την υγεία κάθε προσώπου που εισέρχεται σε αυτό, τότε στο, εν λόγω, γήπεδο δεν θα ορίζονται αγώνες για όσο χρόνο διαρκεί η παραπάνω έλλειψη».

Last modified onΤρίτη, 20 Νοέμβριος 2018 15:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep