Διάστημα διακανονισμών

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των 13 προσφυγών σε βάρος της Σπάρτης.

Το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Σπάρτης κατέθεσαν προσφυγές και αυτές, όπως σας έχει ενημερώσει το FL News, έφτασαν τις 21. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι με κάποιους εξ αυτών έχουν γίνει διακανονισμοί, προκειμένου η ΠΑΕ στις 12 και τις 30 Ιουλίου να κλείσει μέτωπα, αλλά απομένουν αρκετοί ακόμα για να τακτοποιηθούν όλα.

Στην εκδίκαση των 13 προσφυγών της 25ης Ιουνίου, άλλωστε, η Σπάρτη αμφισβήτησε το ύψος των διεκδικήσεων, ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο μάρτυρας που κάλεσε η ΠΑΕ, Ποτής Τσιριμπής. Το FL News σας παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ…

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Νικόλαρος όταν εκφωνήθηκε η υπόθεση του Έρικ Γουόρντεν ζήτησε να συζητηθούν όλες οι προσφυγές μαζί, γιατί όπως είπε: «Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις…». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής αντέδρασε και είπε: «Κύριε πρόεδρε πριν 15 ημέρες γελούσαν πάλι οι εφημερίδες, γιατί γράφτηκε ότι δώσατε αναβολή για να πληρωθούν πιο γρήγορα οι παίκτες…».

Ο Νικόλαρος απάντησε:

«Διακρίνω μια επιθετικότητα από τον ΠΣΑΠ. Παλεύω να κρατήσω μια ομάδα στην κατηγορία. Πριν τελειώσει η χρονιά βοήθησαν κάποιοι συνεργάτες, γιατί οικονομικά δεν ήταν τόσα πολλά τα έξοδα. Αυτοί έδωσαν κάποια χρήματα στους ποδοσφαιριστές. Μείναμε στο 92’. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να μείνουμε στην κατηγορία για τη Σπάρτη, την πόλη, την ιστορία της. Έκανα πρόταση στους 19 παίκτες Να βρούμε λύση. Δέχτηκαν τη μείωση, ώστε τα μισά χρήματα να τα πάρουν στις 10 Ιουλίου και τα άλλα μισά στις 30/07.

Δέχτηκαν να κάνουμε συμφωνητικά με όλους και ερχόμενος στον ΠΣΑΠ που λέει ο κύριος Αλαφραγκής ότι δεν δέχεται και ότι πρέπει πρώτα να επιδικαστεί το ποσό. Εμείς δεν συμφωνούμε, γιατί έχουν δοθεί χρήματα και όλο το ποσό υπέρογκο». Κάλεσε, μάλιστα, ως μάρτυρα τον Ποτή Τσιριμπή. Ο τελευταίος είπε:

«Ό,τι πω να γραφτεί στα πρακτικά, γιατί μπορεί να είναι και κακούργημα. Ξέρω και για τους 13 ποδοσφαιριστές. Ξέρω τι έχω δώσει εγώ, πάνω από 8.000 ευρώ και τα έβαλαν στην τσέπη. Έδωσα σε τέσσερις και οι τρεις έχουν κάνει προσφυγή».

Ο πρόεδρος της έδρας, Βασίλης Ανδρόνικος ρώτησε ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές και ο Τσιριμπής απάντησε: «Ο Κύπριος (σ.σ. Σάββα). «Για τον Ζουλιώτη έχεις δώσει;», ρώτησε η έδρα και ο μάρτυρας της Σπάρτης είπε: «Ο Ζουλιώτης πήρε τα πράγματά του και την κοπάνησε μετά το ματς με τον Άρη. Ένα ματς που κλειδώθηκε στο στοίχημα. Δεν ξέρω πού μοιράστηκαν. Σε εμένα ήρθαν τρία άτομα».

Νικόλαρος: «Τα δώσαμε για να μπορέσουν να παίξουν. Έδωσε στον Σάββα να τα μοιράσει στους παίκτες. Σε ποιους τα μοίρασαν τώρα…

Αλαφραγκής: «Αυτή η εκδίκαση δεν υπάρχει σήμερα…».

Νικόλαρος: «Να έρθει ο Σάββα ή υπόλοιποι και να το πουν».

Τσιριμπής: «Υπάρχει και κάμερα και ακουστικό υλικό. Αν θέλουν να τα πάμε στον ΠΣΑΠ. Εκτός από τους προέδρους και τους παράγοντες να πάει και κάποιος ποδοσφαιριστής φυλακή. Δεν χρειάζεται δικηγόρος. Το βράδυ θα έχουμε καταθέσει μήνυση»!

Για τον Ζουλιώτη ο Νικόλαρος είπε: «Έχουμε συμφωνήσει το ποσό, ώστε να κάνουμε συμφωνητικό, αλλά λέει ότι θέλει πρώτα να εκδικαστεί η προσφυγή του».

Για την προσφυγή Γιακουμή: «Στην προσφυγή του ζητά 5.800 ευρώ. Είναι τίμιος και κύριος και ζητά μόνο τα δεδουλευμένα του, όχι υπέρογκα ποσά».

Για τον Τριανταφυλλάκο: «Το ίδιο και με αυτόν κύριε πρόεδρε. Με τον ΠΣΑΠ τα ποσά ανεβαίνουν. Ψάχνω να βρω λύση για να μην πέσει η ομάδα κατηγορία. Συμφωνήσαμε με τον κάθε ποδοσφαιριστή σε εξόφληση ενός μειωμένου ποσού».

Για τον Σάββα: «Ο Τσιριμπής του έχει δώσει 1.800 ευρώ».

Για τον Τσιόφου: «Έχω μιλήσει με τον μάνατζέρ του και δέχεται συμβιβασμό. Έχει πάρει 1.000 ευρώ».

Για τον Μακρυωνίτη κατέθεσε η αδερφή του ποδοσφαιριστή, η οποία δήλωσε άγνοια όταν ο Νικόλαρος είπε πως: «Μίλησα σήμερα μαζί του και είπαμε να φτιάξουμε συμφωνητικό».

Για τον Σανδραβέλη: «Ξέρετε ότι όταν γέννησε η γυναίκα του μας παράτησε, σηκώθηκε και έφυγε και πήγε στα Τρίκαλα;».

Ακολούθως εκδικάστηκαν οι προσφυγές των Παναγιώτου, Μπαρέττα, Νιάρου, ενώ για τον Τσιμότζι ειπώθηκε ότι δεν πήρε τα χρήματα του διακανονισμού και επανέφερε την προσφυγή του προς συζήτηση. «Του δώσαμε να υπογράψει τη λύση χωρίς απαίτηση για να πάει σε άλλη ομάδα και έκανε προσφυγή».

Για την περίπτωση του Αφρικανού ο Αλαφραγκής είπε: «Από τις 10.000 δεν δώσατε τις 2.000. Είμαι πολύ περίεργος τους άλλους διακανονισμούς που θα κάνετε».

Νικόλαρος: «Αν πέσει η ομάδα και δεν υπογράψουν τα συμφωνητικά, θα πάρει κανείς λεφτά; Προσπαθώ, έχω πονέσει για να βρω μια λύση».

Ακολούθως εκδικάστηκε η προσφυγή του Οικονομόπουλου, που διεκδικεί χρήματα από το 2017 και από τα μισά Ιανουαρίου του 2018 και έπειτα. Ο ίδιος ήταν παρών στη διαδικασία και ανέφερε στο τέλος της εκδίκασης:

«Κάνουμε προσπάθεια, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν πολλές προσφυγές. Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να κάνουμε μείωση στα λεφτά, να μπορέσει να σωθεί η ομάδα, αλλά να είμαστε κι εμείς εξασφαλισμένοι ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα για την προσπάθεια όλο το χρόνο. Δεν θα βάλουμε τη θηλιά στο λαιμό, αλλά θέλουμε να είμαστε εξασφαλισμένοι ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας».

Last modified onΤρίτη, 03 Ιούλιος 2018 01:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep