«Μέτρησε η συσπείρωση»

Ο Νίκος Καραμπετάκης μίλησε για την δύσκολη χρονιά του ΟΦΗ που έφερε τη δικαίωση και την άνοδο στην Super League. Ο Νίκος Καραμπετάκης μίλησε για την δύσκολη χρονιά του ΟΦΗ που έφερε τη δικαίωση και την άνοδο στην Super League.

Ο βοηθός προπονητή του ΟΦΗ, Νίκος Καραμπετάκης, μίλησε για τα όσα έκριναν την φετινή χρονιά στο «Ράδιο Πρωϊνή 93,7 FM».


Για τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, τον κόσμο του ΟΦΗ που είναι κοντά στην ομάδα, αλλά και το μέλλον του που βρίσκεται στην Super League, ως βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου, μίλησε ο Νίκος Καραμπετάκης στο «Ράδιο Πρωϊνή 93,7» της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Καβάλας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Καραμπετάκη στο «Ράδιο Πρωϊνή 93,7»:

Πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα από τη Football League να ανέβει στη Super League;
«Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός, δεν είναι όλα ρόδινα, το δικό μας το παράδειγμα στον ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικό. Φτάσαμε σε σημείο, τον Δεκέμβριο να έχουμε πολλά προβλήματα διοικητικά και οικονομικά. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, συσπειρώθηκε ο κόσμος γύρω από την ομάδα και αναγκάσαμε με τα αποτελέσματα τους παράγοντες να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να βρούνε λύσεις, οπότε ήρθε το ευχάριστο γεγονός της ανόδου».

Πως ήταν το αγωνιστικό επίπεδο της Footbal League τη χρονιά που πέρασε; Ήταν ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων;
«Αυτό ακριβώς. Ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ήταν έξι ομάδες μέχρι τη Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα που ξεχώρισαν. Ακόμη και η Παναχαϊκή. Ήταν ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο στις πρώτες θέσεις, όμως από εκεί και κάτω ήταν πολύ αδύναμες με πολλά οικονομικά προβλήματα, με ομάδες που τα παράτησαν και δεν ταξίδευαν. Γενικά είναι ένα πρωτάθλημα που θέλει μεγάλη αναβάθμιση για να γίνει ανταγωνιστικό».

Χρειάζεται μεγάλος προϋπολογισμός για να βγει μια ομάδα στη Super League;
«Η κάθε ομάδα πρέπει να έχει τους παίκτες που θα την «σπρώξουν» προς τα πάνω. Αυτό γίνεται ακόμη και στο τοπικό. Χρειάζεσαι ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις κατηγορίες. Είδαμε φέτος το παράδειγμα με τον Άρη, όπου προσπαθούσε δυο χρόνια για την άνοδο και φέτος παίρνοντας παίκτες που ήταν γνώστες του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής τα κατάφερε. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα μείγμα έμπειρων και φιλόδοξων παικτών για να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει. Το κυριότερο είναι ότι οι παίκτες που γνωρίζουν τις κατηγορίες να προσαρμοστούν στις αντίξοες συνθήκες και στα δύσκολα γήπεδα».

Σκέφτεται ο Νίκος Καραμπετάκης την Καβάλα, ή θα συνεχίσει και την επόμενη στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ της Super League;
«Η αλήθεια ότι μεγάλωσα με τον ΑΟΚ. Η οικογένεια μου ήταν αφιερωμένη στον ΑΟΚ. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα σε κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στον ΑΟΚ. Είναι ένα όνειρο μου. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι συνθήκες αν και θα το ήθελα. Τώρα συμμετέχω σ' ένα άλλο προπονητικό τιμ που έχει πετύχει το στόχο του και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσω πάλι στο Ηράκλειο. Θα είμαστε όλοι μαζί. Εύχομαι ο ΑΟΚ να πετύχει το στόχο του και φέτος να πρωταγωνιστήσει. Να πάει στη Football Leagke γιατί τουλάχιστον είναι η μικρότερη κατηγορία που πρέπει να βρίσκεται».

Ο κόσμος στο Ηράκλειο πόσο σας βοήθησε να φτάσετε στην άνοδο;
«Ο κόσμος ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Αυτό που έζησα στο Ηράκλειο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη. Στα ντέρμπι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη δυναμική και στην έδρα του είναι ανίκητος. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος και μας στήριξε στα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν για ένα διάστημα».

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep