«Μας έκαναν να καρδιοχτυπήσουμε»

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σπανός αφιέρωσε τη νίκη στα Περιβόλια στον σύλλογο, ο οποίος την Κυριακή (25/3) «κλείνει» 104 χρόνια ζωής. 

Δώρο στον σύλλογο που γιορτάζει την Κυριακή (25/3) 104 χρόνια ζωής, έκανε η ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη τη νίκη σε βάρος του ΑΟΧ Κισσαμικού. Ο Δημήτρης Σπανός αφού αναφέρθηκε στο γεγονός, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Γιώργου Πετράκη και όχι μόνο:

«Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, παρόλο που εμάς αυτά του είδους τα παιχνίδια δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να «κλειδώνουμε» γρήγορα τα παιχνίδια και με «μηδέν» στην άμυνα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετική. Μία ομάδα που έχει πλάνο, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή για μένα, νέο, που έχει καλό θέμα προπονητικό και έχει και νέα παιδιά που δεν παρατάνε τίποτα.

Αυτό σήμερα το έδειξε και η εικόνα του παιχνιδιού. Ότι ίσως η απειρία τους τους έκανε μέσα σε λίγα λεπτά να γυρίσει το 1-0 σε 1-2, αλλά και η όρεξη που είχαν να διακριθούν μας έκανε να… καρδιοχτυπήσουμε στο τέλος. Παρ’ όλα αυτά περισσότερο είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση που είχαν οι παίκτες μου και την προσπάθεια και λιγότερο για το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Κινδυνεύσαμε από κόντρες, αλλά αυτός είναι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός και θεωρώ ότι σήμερα μας στοίχισαν τα λάθη. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες, συνεχίζουμε. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει να τους αποφορτίσω και εγώ και όλοι γύρω από την ομάδα, γιατί ο Άρης είναι – όχι μεγάλη – τεράστια ομάδα, το ξέρετε όλοι και είναι αυτοσκοπός και μονόδρομος το να πάει η ομάδα στην άλλη κατηγορία.

Να δώσω συγχαρητήρια για τις όλες συνθήκες του αγώνα, στους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, για το θέαμα, στον κόσμο για την κόσμια συμπεριφορά του, στην ομάδα του ΑΟΧ/Κισσαμικού, στον προπονητή του, στους παίκτες. Μπράβο τους και να συνεχίσουν έτσι… Για εμάς είναι μια μεγάλη μέρα γιατί αύριο η ομάδα έχει τα γενέθλιά της. Κλείνει 104 χρόνια και εμείς αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε μόνο σε αυτήν, μόνο στα γενέθλιά της και είναι τιμή μας που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε μέχρι να είμαστε σε αυτή τη θέση.

Από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τους πάντες, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, τεχνικούς διευθυντές, άπαντες, γιατί έχω έρθει σε μια ομάδα η οποία είναι άλλων προδιαγραφών και φαίνεται από το όνομά της, όπου πάμε. Χρόνια πολλά στην ομάδα μας, είμαστε χαρούμενοι που την υπηρετούμε και θα την υπηρετούμε με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Αν τον προβλημάτισε η άμυνα:

«Η άμυνα είναι ένα στοιχείο που για εμάς είναι εξαιρετικό. Όμως ξέρετε υπάρχουν μέρες, υπάρχουν στιγμές, όπου δεν μπορείς να γκρεμίσεις ό,τι εξαιρετικό έχουν φτιάξει όλα τα παιδιά της άμυνας. Με προβλημάτισε, αλλά νομίζω ότι είναι τυχαίο γεγονός. Για παράδειγμα από αράουτ δεχθήκαμε το 2ο γκολ και τραβηχτήκαμε για οφσάιντ. Είναι κάτι που ξέρετε είναι της στιγμής και είναι ανθρώπινο».

Για το ότι ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει από το πρώτο ματς των δυο ομάδων ότι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός θα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και ότι απείλησε με ήττα την ομάδα του:

«Ήρθε μια ομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου έπαιζε καταρχήν καλή άμυνα, είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Έπαιζε κάτι διαφορετικό, έπαιζε με τρεις στην άμυνα και πάλι η εικόνα της ήταν της αντεπίθεσης, όπου κι εκεί ο ΑΟΧ-Κισσαμικός δημιούργησε κι έχασε 2-3 ευκαιρίες. Συνήθως εκεί δεν μας κάνει καμιά ομάδα ευκαιρία.

Άρα όταν βλέπεις μια ομάδα με πλάνο, με ένα νέο παιδί, έναν προπονητή που είναι συγκεντρωμένος, συνελσταμένος, σοβαρός, παιδιά 19-20 χρονών και έχουν ταλέντο, γιατί αυτή η ομάδα να μην κάνει αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο Άρης. Δε βλέπω διαφορές των ομάδων που πηγαίνουν για πρωτάθλημα με τη σημερινή ομάδα. Ίσως να υπάρχει η εμπειρία και η απειρία. Αλλά θεωρώ ότι είναι μια ομάδα που ίσως αν πίστευε πράγματα να έκανε κάτι περισσότερο».

Για τον Πλατέλλα, ως 10άρι:

«Ίσως να τον ξαναδείτε, σήμερα όμως δεν πέτυχε, αλλά ήταν ειδικών συνθηκών το ματς το σημερινό…».

Για τον Μπαργκάν:

«Το πρόβλημά του για μένα, είναι φυσικής κατάστασης και τίποτα άλλο. Ένας παίκτης που έχει τα στοιχεία του Μπαργκάν, αν είχε τα στοιχεία του Κάσσου, σκεφτείτε πού θα ήταν. Ήταν δικαίωμά μου να τον θέλω ή όχι στην ομάδα. Ό,τι έγινε με τον Μπαργκάν δεν έγινε κακοπροαίρετα και δεν έχω κάτι μαζί του. Έχει υποπέσει σε λάθη, που αλλού θα τον είχαν τελειώσει, εμείς το σεβαστήκαμε και κάναμε πίσω δύο-τρεις φορες. Στον Άρη να κάνεις βήματα πίσω για έναν παίκτη, δεν είναι εύκολο. Είναι θέμα δικό του να προσέχει τον εαυτό του και να φτάσει στο επιθυμητό του επίπεδο».

Ο σκόρερ του 3-2 για τον Άρη, Γιάννης Πασάς, είπε τα εξής:

«Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Είχαμε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το “πάνω χέρι” και καταφέραμε έστω και στο τέλος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεχθήκαμε δύο γκολ από το πουθενά, αλλά η ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει νοοτροπία νικητή και ότι ποτέ δεν παρατάμε τα παιχνίδια. Έστω και στο τελευταίο λεπτό προσπαθούμε και πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να αντιδράει στο τέλος και για τα πολλά γκολ του Άρη στα τελευταία λεπτά των αγώνων:

«Έχει νοοτροπία νικητή η ομάδα κι είναι πολύ σημαντικό ότι δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη. Παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι και το στοιχείο που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ. Είναι και κάποια παιχνίδια που δεν έχουμε κάνει καλό παιχνίδι αλλά καταφέρνουμε και παίρνουμε τη νίκη γιατί παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Last modified onΣάββατο, 24 Μάρτιος 2018 21:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.