Αυτά άλλαξε ο Χαραλαμπίδης

Οι κινήσεις του Απόστολου Χαραλαμπίδη που φρέναραν την Παναχαϊκή, αλλά και τον εκτός έδρας κατήφορο του Πανσερραϊκού.

[googlead][/googlead]

Εξι ήττες σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες είχε ο Πανσερραϊκός (δεν συνυπολογίζεται η νίκη στα χαρτιά επί του Αχαρναϊκού) πριν κοντραριστεί με την Παναχαϊκή.

Στο ντεμπούτο, όμως, του Απόστολου Χαραλαμπίδη κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην Αγυιά (1-1) απέναντι στη δεύτερη ομάδα της κατάταξης.

Για να φρενάρει τους Αχαιούς, αλλά και τον κατήφορο του Πανσερραϊκού ο Χαραλαμπίδης κατέφυγε σε διάφορες κινήσεις:

1.ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Με δεδομένο ότι είχε στη διάθεσή του μόνο τρεις μέρες γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να προκαλέσει θεαματικές αλλαγές στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Οπότε έριξε το βάρος στην ψυχολογία. Προσπάθησε να βοηθήσει τους παίκτες να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση και να καταθέσουν το κάτι παραπάνω στο χορτάρι.

2.Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ: Γνώριζε ότι δεν θα έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας μέσα στην Αγυιά. Ηθελε να κλείσει τους χώρους και για να τα καταφέρει χρησιμοποίησε δύο αριστερά μπακ. Ο Γιώργος Ιωαννίδης έμεινε στη φυσική του θέση και ο Στέλιος Ποζατζίδης έπαιξε μπροστά του στο 4-2-3-1. Επί της ουσίας βοήθησε στη θωράκιση.

3.Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ: Ο Τιμόθεος Τσελεπίδης έπαιζε κυρίως ως στόπερ, αλλά ο Χαραλμπίδης προτίμησε να μεταθέσει σε θέση δεξιού μπακ, επειδή η Παναχαϊκή έχει δύναμη στα άκρα της επίθεσης. Παράλληλα, επανέφερε τον Γιώργο Σιάκκα στο βασικό σχήμα ως στόπερ ποντάροντας στην εμπειρία του (έπαιξε μαζί με τον Αλμπερτ Ρούσσο).

4.ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ: Το τελευταίο του ματς ως κόουτς της Βέροιας ήταν στην Αγυιά απέναντι στην Παναχαϊκή. Κι επειδή είχε διαβάσει τους Αχαιούς επεσήμανε στους παίκτες του Πανσερραϊκού ότι οι αντίπαλοι ανεβαίνουν ψηλά, όταν χτίζουν επιθέσεις. Ζήτησε, λοιπόν, κλέψιμο και γρήγορη αντεπίθεση στον κενό χώρο, όπως συνέβη και στη φάση του 0-1.

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep