«Έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί...»

Η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου κάλεσε τον ΑΟ Χανιά να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα των απλήρωτων προστίμων. Όλο το ρεπορτάζ στο FL News.

Η προσπάθεια του ΑΟ Χανιά να πάρει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στα απλήρωτα πρόστιμα δεν είχε αποτέλεσμα. Έτσι, στην εκδίκαση της Πέμπτης (29/06) στον αθλητικό δικαστή ο Σωτήρης Μαυρονάσιος προσπάθησε να πείσει την Πρωτοδίκη, Μαρίνα Μπόζνου να δείξει επιείκεια... Η ίδια, βέβαια, έδειξε ελαστική, αφού χορήγησε προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος έως τις 7 Ιουλίου.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωτοβάθμιου μονομελούς πειθαρχικού οργάνου το οποίο αθώωνε τους Κρητικούς και τιμωρούσε τον Ηρακλή Νύκταρη με 8.000 ευρώ πρόστιμο: «Εσείς μας αθωώσατε, αλλά η ΕΠΟ λέει πως πρέπει εμείς να πληρώσουμε το πρόστιμο. Αν θυμάστε, ο Ηρακλής Νύκταρης δεν ήταν στην ομάδα». Η πρόεδρος της έδρας του απάντησε πως έπρεπε να απευθυνθεί στο νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας: «Εγώ δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τον πίνακα της ΕΠΟ», του είπε.

Ο Μαυρονάσιος ισχυρίστηκε ότι η ΠΑΕ είχε απευθυνθεί στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ, αλλά απάντηση πήρε μετά από τρεις μήνες και αυτή ανέφερε ότι έπρεπε να πληρωθεί το πρόστιμο των 8.000 ευρώ. «Θέλουμε την επιείκειά σας», είπε και σημείωσε: «Έχουμε περάσει μία πολύ δύσκολη χρονιά, έχουμε ταλαιπωρηθεί, αλλά τακτοποιήσαμε όλες τις εκκρεμότητες τους δύο τελευταίους μήνες. Δεν γίνεται μετά από τόσο καιρό να χρεώνει η ΕΠΟ σε εμάς αυτή την οφειλή».

Η πρώτη από τις δύο διώξεις που έχει ασκηθεί στον ΑΟ Χανιά αναφέρεται σε οφειλή 5.666 ευρώ. Τι υποστήριξε ο Μαυρονάσιος για αυτή την περίπτωση; «Θα το συμψηφίσουμε με την επιχορήγηση της ΕΠΟ για το Κύπελλο. Βγήκε τώρα το ποσό των 10.000 ευρώ». Η απάντηση που πήρε; «Έπρεπε ήδη να έχει γίνει αυτό...».

Η δεύτερη δίωξη αφορά οφειλή 12.304 ευρώ, οπότε το συνολικό ποσό που οφείλει η κρητική ομάδα είναι 18.000 ευρώ. Έτσι, η Πρωτοδίκης είπε στον Μαυρονάσιο: «Ακόμα και το ποσό των 8.000 ευρώ να αφαιρεθεί, απομένουν 10.000. Είστε πάνω από τις 3.000 ευρώ που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας για την επιβολή ποινής». Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: «Μόνο να μας χρεώνει ξέρει η ΕΠΟ; Δεν γίνεται να μας χρωστάει και να μας ζητάει και λεφτά από πάνω».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι κι άλλες ΠΑΕ στο παρελθόν προσπάθησαν να συμψηφίσουν οφειλές με τα χρήματα που είχαν λαμβάνειν από τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά το αίτημά τους δεν είχε γίνει δεκτό. Τρανό παράδειγμα η Ζάκυνθος, η οποία είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στην έκδοση δελτίων.

Η Μπόζνου, λοιπόν, κάλεσε τον εκπρόσωπο του ΑΟ Χανιά: «Δεν θα πω εγώ αν συμφωνώ με την απόφαση της ΕΠΟ, δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση. Εγώ βλέπω τον πίνακα και με βάση αυτόν δικάζω. Έπρεπε να λύσετε το θέμα αυτό με την Ομοσπονδία. Το υπόλοιπο πρέπει να είναι, είτε μηδέν, είτε κάτω των 3.000 ευρώ». Η προθεσμία που πήρε η ΠΑΕ για υπόμνημα ήταν μέχρι τις 7 Ιουλίου (12:00), οπότε μέχρι τότε πρέπει να έχει τακτοποιήσει την οφειλή για να μην υποστεί τις κυρώσεις...

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 01:50

2 comments

  • Ηλιαδης Νικος
    Ηλιαδης Νικος Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 11:57 Comment Link

    Ουσιαστικα κ αλλη αναβολη στο εξαμηνο που χρωσταει κ καμια τιμωρια...μαλλον ετσι πρεπει να κανουν ολοι ....καμια πληρωμη ολο το χρονο κ τον ιουνιο αμα φαμε τομωρια ε ενταξει κανουμε μια εφεση κ καθαρισαμε...αθανατο ελληνικο ποδοσφαιρο κ αθανατη δικαιοσυνη!!

  • Ηλιαδης Νικος
    Ηλιαδης Νικος Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 02:25 Comment Link

    Ωραια πραγματα...επρεπε να τους δωσει προθεσμια ως το μεθεπομενο πρωταθλημα μηπωε κ πληρωσουν κ σωθουν....εγγυητικη δεν εχουν δεν πειραζει θα κανουν εφεση βασει αποφασης της παναχαικηε κ πισω οι βαθμοι!!!τα προστιμα δεν πειραζει τα πληρωνει το 2020...απλα πρεπει να σωθουν τα χανια

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep