«Δεν θα υπήρχε Πανσερραϊκός»

Ο Αλέξανδρος Τσούτσης μίλησε για τη φετινή σεζόν του Πανσερραϊκού, το επεισόδιο Σαββίδη - οπαδών και την καχυποψία στη Football League.

Παρελθόν από τον Πανσερραϊκό έχει αποτελέσει εδώ και λίγες ημέρες ο Αλέξανδρος Τσούτσης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη μίλησε για τη φετινή σεζόν, τάχθηκε υπέρ του Ανδρέα Σαββίδη στο επεισόδιο που είχε με οπαδούς και μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα «λιοντάρια» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το FL News σας παρουσιάζει τη συνέντευξή του...

Για την εξέλιξη του αγώνα Πανσερραϊκός - Αιγινιακός 4-5 και αν θα είχε σκοράρει αν έπαιζε:

«Ναι, το έμαθα. Ήταν εντυπωσιακό ματς. Δεν ξέρω πώς έγινε. Κάποιο θα έβαζα κι εγώ, αυτογκόλ, κανονικό, κάποιο θα έβαζα».

Για τη φετινή χρονιά:

«Η ομάδα φέτος φτιάχτηκε για να σωθεί, όχι για κάτι παραπάνω. Ο φίλαθλος θέλει την ομάδα του να είναι συνέχεια στις πρώτες θέσεις, αλλά πρέπει να βλέπουμε και τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε»

«Ήταν δύσκολη. Δόξα τω Θεώ ο Πανσερραϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, να σώσει την παρτίδα και την έσωσε άνετα. Σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δεν κινδυνεύσαμε. Άσχετα που οι οπαδοί είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις, η ομάδα φέτος φτιάχτηκε για να σωθεί, όχι για κάτι παραπάνω. Ο φίλαθλος θέλει την ομάδα του να είναι συνέχεια στις πρώτες θέσεις, αλλά πρέπει να βλέπουμε και τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε».

Για τις δυσκολίες της σεζόν:

«Οικονομικά όπως όλες ήμασταν δύσκολα κι εμείς. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά από ό,τι φάνηκε στο τέλος ο πρόεδρος και η διοίκηση ανταπεξήλθαν. Εγώ αυτά που ζήτησα τα πήρα. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις, αλλά στο τέλος όλα καλά. Ο φίλαθλος θέλει να βλέπει την ομάδα να νικάει, δεν ξέρει τα προβλήματα. Δεν τα βγάζεις κι εσύ προς τα έξω. Είναι σε όλες τις ομάδες. Στη Super League αν εξαιρέσεις τέσσερις πέντε ομάδες, όλες προβλήματα έχουν».

Για τις δηλώσεις Διλμπέρη που χαρακτήρισε τους παίκτες του ήρωες:

«Δεν μας έδιναν γήπεδα να κάνουμε προπόνηση. Αν δεν έχεις γήπεδο να κάνεις προπόνηση πώς θα προετοιμαστείς για τον αγώνα; Και στις άλλες ομάδες που ήμουν υπήρχε γηπεδικό πρόβλημα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι δυνατόν να κάνεις προπόνηση σε 5Χ5 και να προετοιμαστείς για τον αγώνα;»

«Ναι... Να σου πω ότι δεν ισχύει; Ισχύει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Δεν μας έδιναν γήπεδα να κάνουμε προπόνηση. Αν δεν έχεις γήπεδο να κάνεις προπόνηση πώς θα προετοιμαστείς για τον αγώνα; Και στις άλλες ομάδες που ήμουν υπήρχε γηπεδικό πρόβλημα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είναι δυνατόν να κάνεις προπόνηση σε 5Χ5 και να προετοιμαστείς για τον αγώνα;».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου:

«Πρέπει να καταλάβει και αυτός ότι δεν γινόταν να πας για κάτι παραπάνω. Ποιον να χτυπήσεις δηλαδή; Λαμία, Απόλλων, Άρης... Αυτοί έχουν λεφτά και παίκτες Α' Εθνικής. Με τη φανέλα μόνο εν έτει 2017 δε νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο».

Αγωνιστικά ήσασταν καλοί;

«Είχαμε καλούς παίκτες, αλλά και πολλούς νεαρούς. Είχαμε δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, νέους. Σε κάποια σημεία δεν μας έβγαιναν πράγματα. Δεχόμασταν στα πρώτα 10 λεπτά συνέχεια γκολ και άντε στη Β' Εθνική να φέρεις το ματς στα ίσα από νωρίς».

Για την καχυποψία που υπάρχει και για όσα ειπώθηκαν μετά το 4-5:

«Υπάρχει περίπτωση να ξεφτιλιστείς να γίνει 4-5 το παιχνίδι; Δε νομίζω να γίνει. Και να γίνεις viral σε όλη την Ελλάδα; Όπου υπάρχουν οικονομικά προβλήματα γενικά στην κατηγορία λογικό δεν είναι να ακούγονται όλα αυτά; Ό,τι και να κάνεις θα σου λένε ότι έγινε για τα λεφτά ή ότι το έφτιαξαν για να πληρωθούν. Κερδίζεις λένε στημένο, χάνεις, λένε το έστησαν. Κερδίζεις 3-0, το έστησαν οι άλλοι»

«Τι να πω... δεν ήμουν και στο γήπεδο. Από ό,τι μου είπαν τα παιδιά, δεν υπάρχει κάτι. Το παιχνίδι ήταν στα ίσα, απλά μπήκαν τα γκολ. Υπάρχει περίπτωση να ξεφτιλιστείς να γίνει 4-5 το παιχνίδι; Δε νομίζω να γίνει. Και να γίνεις viral σε όλη την Ελλάδα; Όπου υπάρχουν οικονομικά προβλήματα γενικά στην κατηγορία λογικό δεν είναι να ακούγονται όλα αυτά; Ό,τι και να κάνεις θα σου λένε ότι έγινε για τα λεφτά ή ότι το έφτιαξαν για να πληρωθούν. Κερδίζεις λένε στημένο, χάνεις, λένε το έστησαν. Κερδίζεις 3-0, το έστησαν οι άλλοι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;

«Τι να λέμε... Τι να σου πω τώρα. Κερδίζεις, χάνεις το ματς είναι στημένο».

Για την ένταση οπαδών - Σαββίδη:

«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί έγινε αυτό. Ο κύριος Σαββίδης από την αρχή ως το τέλος μας στήριζε απίστευτα. Δεν ξέρω γιατί τα έβαλαν μαζί του. Εννοείται ότι είναι λάθος, γιατί αν δεν ήταν ο κύριος Σαββίδης μπορεί η ομάδα να μην υπήρχε αυτή τη στιγμή. Και αν αποχωρήσει, θα υπάρχει πρόβλημα μεγάλο στον Πανσερραϊκό. Σίγουρα θα είχαμε πρόβλημα αν δεν ήταν και πιστεύω να μείνει και του χρόνου για να υπάρχει ομάδα, γιατί θα είναι πολύ δύσκολα αν αποχωρήσει.

Κατ' αρχάς μας έχει ενώσει σαν ομάδα πάρα πολύ. Μπορούσαμε να μιλήσουμε πολύ άνετα μαζί του και να τα μεταφέρει στη διοίκηση. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ξεκάθαρα ήταν άδικο αυτό που έγινε. Και για τον κύριο Διλμπέρη φώναζαν συνθήματα και μετά τον αποθέωναν».

Πώς τα εκλαμβάνετε αυτά εσείς;

«Αν δεν ήταν ο κύριος Σαββίδης μπορεί η ομάδα να μην υπήρχε αυτή τη στιγμή. Και αν αποχωρήσει, θα υπάρχει πρόβλημα μεγάλο στον Πανσερραϊκό. Σίγουρα θα είχαμε πρόβλημα αν δεν ήταν και πιστεύω να μείνει και του χρόνου για να υπάρχει ομάδα, γιατί θα είναι πολύ δύσκολα αν αποχωρήσει»

«Όσο να είναι επηρεάζεσαι. Εμείς σε κάποια φάση παίζαμε στις Σέρρες λες και ήμασταν εκτός. Παίζαμε αγώνες και μας έβριζε όλο το γήπεδο. Είναι δυνατόν; Έχω παίξει σε έξι, επτά πόλεις, δεν γίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Να στηρίξεις. Αντί να ενθαρρύνουν, μας αποθάρρυναν. Δεν είναι σωστό αυτό. Από το 10' άρχιζαν. Τα ακούγατε κι εσείς. Εμένα μπορεί να μην με επηρεάζει, αλλά έχουμε και παίκτες 19-20 ετών που επηρεάζονται».

Για τη νέα σεζόν:

«Ο κύριος Κοράκης βοήθησε πάρα πολύ, αλλά δεν μπορεί μόνος του, θέλει κάποιος να τον βοηθήσει. Δεν είχε και χορηγίες φέτος. Ήταν μία περίεργη χρονιά. Κόσμο δεν είχε στο γήπεδο...».

Αν ήσουν φίλαθλος θα πήγαινες στο γήπεδο; Με το χέρι στην καρδιά...

«Στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά. Θα πήγαινα, θα βοηθούσα, θα τους έδινα μια ευκαιρία. Με τη συνέχεια που είχαμε κάνει, έχει δίκαιο και ο οπαδός. Είχαμε έξι, επτά αγωνιστικές να βάλουμε γκολ. Πιστεύω κι εμείς αδικημένοι ήμασταν. Δεν αξίζουμε να έχουμε 200 και 300 άτομα. Πανσερραϊκός είσαι. Δεν είσαι Δόξα Ραχούλας. Μόνο και μόνο που είσαι Πανσερραϊκός πρέπει να έχεις 1.500 άτομα. Βλέπω ότι πιο πολύ στηρίζουν στα τοπικά παρά στον Πανσερραϊκό. Δεν ξέρω, υπάρχει κάποια ζήλια; Δεν ξέρω. Πήγαινα στα τοπικά και έβλεπα πολύ κόσμο».

Τι άλλο σε πείραξε φέτος;

«Εμείς σε κάποια φάση παίζαμε στις Σέρρες λες και ήμασταν εκτός. Παίζαμε αγώνες και μας έβριζε όλο το γήπεδο. Είναι δυνατόν; Έχω παίξει σε έξι, επτά πόλεις, δεν γίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Να στηρίξεις. Αντί να ενθαρρύνουν, μας αποθάρρυναν»

«Ο κόσμος που δεν ερχόταν στο γήπεδο. Αυτό ήταν το παράπονό μου. Είχαμε ελάχιστο κόσμο».

Για τους οπαδούς που έλεγαν ότι κάποιοι δεν άξιζε να φορούν τη φανέλα:

«Εντάξει, τι θα πει ο κόσμος; Σου έλεγαν «δεν αξίζεις να φοράς τη φανέλα» και στο επόμενο σου έλεγαν «παιχταρά μου, είσαι ο καλύτερος». Αν έκανες ένα καλό παιχνίδι ήσουν παιχταράς και αν δεν έκανες ένα καλό ήσουν σκουπίδι πάλι».

Είσαι ευχαριστημένος από την παρουσία σου;

«Όλοι προσπαθήσαμε. Μπορούσα και καλύτερα».

Γιατί έφυγες;

«Είχα κάποια προσωπικά προβλήματα και έπρεπε να φύγω, να είμαι στην οικογένειά μου. Όλα είναι μια χαρά τώρα».

Υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψεις;

«Ναι, γιατί όχι; Έφυγα σα φίλος. Αν βρεθεί κάποια χρυσή τομή θα επιστρέψω».

Για τους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ:

«Ο κύριος Κοράκης βοήθησε πάρα πολύ, αλλά δεν μπορεί μόνος του, θέλει κάποιος να τον βοηθήσει. Δεν είχε και χορηγίες φέτος. Ήταν μία περίεργη χρονιά. Κόσμο δεν είχε στο γήπεδο... Βλέπω ότι πιο πολύ στηρίζουν στα τοπικά παρά στον Πανσερραϊκό. Δεν ξέρω, υπάρχει κάποια ζήλια; Δεν ξέρω. Πήγαινα στα τοπικά και έβλεπα πολύ κόσμο»

«Μας βοήθησαν. Και ο Κακο και ο Τσελεπίδης και ο Πόζογλου. Τα άλλα δύο παιδιά δεν έπαιξαν πολύ αν και είναι πολύ καλοί παίκτες και ο Κτιστόπουλος και ο Παναγιωτίδης. Ψάχνουν και αυτοί μια ευκαιρία να μπουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Ποιος παίκτης από το ρόστερ σου έκανε ευχάριστη έκπληξη; Ποιος έκανε βήματα προόδου;

«Περισσότερο οι Τσιμίκας, Καψάλης πιστεύω».

Αν έπαιρνες κάτι από Σέρρες τι θα ήταν αυτό;

«Τον φίλο μου, τον Σωκράτη Χαλκίδη. Από την ομάδα έχω πάρει τις καλές φιλίες, τη σχέση μου με τα παιδιά».

Βλέπεις κάτι καλό να γίνεται στον Πανσερραϊκό τα επόμενα χρόνια;

«Σου έλεγαν «δεν αξίζεις να φοράς τη φανέλα» και στο επόμενο σου έλεγαν «παιχταρά μου, είσαι ο καλύτερος». Αν έκανες ένα καλό παιχνίδι ήσουν παιχταράς και αν δεν έκανες ένα καλό ήσουν σκουπίδι πάλι»

«Είναι κρίμα, δεν ξέρω. Αν δεν μπει κάποιος νέος επενδυτής... Ο κύριος Κοράκης δεν μπορεί μόνος του να ανεβάσει την ομάδα. Θέλει κάποιον συμπαραστάτη».

Ποιο παιχνίδι θυμάσαι περισσότερο από τις θητείες σου;

«Υπήρχαν πολλά. Ίσως με την Καβάλα που σκόραρα στις καθυστερήσεις. Ήταν διαφορετικές χρονιές».

Τι θα έλεγες στους Σερραίους φιλάθλους;

«Να στηρίζουν όσο μπορούν την ομάδα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 13:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep