Logo
Print this page

Απολογία για... προσφυγή

Γιατί κλήθηκε σε απολογία ο Πανθρακικός.

Μεταξύ των κλήσεων σε απολογία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (03/04) από τον αθλητικό δικαστή βρίσκεται και ο Πανθρακικός. Όπως ανακοινώθηκε, η ομάδα της Κομοτηνής κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 3 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία την Πέμπτη 06/04/2017 και ώρα 15:45 τις παρακάτω ΠΑΕ:

την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 3 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων».

Τι αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο; «Σε περίπτωση που μία ΠΑΕ υποβάλει το αίτημα των παραγράφων 1α και β πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η ΠΑΕ αποβάλλεται με τον ίδιο τρόπο από το πρωτάθλημα στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει, με απόφαση που λαμβάνεται από το ίδιο ως άνω όργανο εντός των ίδιων προθεσμιών».

Στο 1α και β αναγράφονται:

«Απαγορεύεται, ρητώς, μια ΠΑΕ να προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια και να υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στη διαδικασία της εξυγίανσης, ή αίτημα υπαγωγής σε οποαδήποτε άλλη διαδικασία προβλέπεται από τον πτωχευτικό κώδικα, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται, προς ρύθμιση, ποδοσφαιρικές οφειλές (ήτοι ενδεικτικά, οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και γενικά προπονητικό τιμ, διαμεσολαβητές, διοργανώτρια, ΕΠΟ, FIFA, UEFA).

β) Απαγορεύεται, επίσης, να καταθέσει αίτημα στο πολιτικό Δικαστήριο για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα ζητά την αναστολή πληρωμών ποδοσφαιρικών οφειλών».

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 18:21
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr