Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Οι προτάσεις του Σαλευρή

Η Καλλιθέα εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δικαιωθεί μία εκ των πέντε ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν.

 

Ο Νίκος Σαλευρής μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Καλλιθέα Σταύρο Καρακασίδη εκπροσώπησαν την αθηναϊκή ομάδα στο ΔΣ της Football League και έφυγαν ικανοποιημένοι από την 13η θέση της βαθμολογίας που κατετάγησαν οι «κυανόλευκοι». Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η παραμονή έχει εξασφαλιστεί, αφού αν κάποιος εκ των Τρικάλων, Εθνικού, Ιωνικού, Αναγέννησης Καρδίτσας και Ηλιούπολης μείνει στην κατηγορία, τότε θα υποβιβαστεί.

 

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, πάντως, απευθυνόμενος στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είπε:

 

«Η οργανωμένη βία στα γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο είναι ανάγκη να περιοριστεί για να κερδίσει ξανά αυτό το δημοφιλές άθλημα την ηρεμία του και να επιστρέψει ο αγνός φίλαθλος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Να μπορεί να χαρεί, να διασκεδάσει και όχι να σκέφτεται αν θα πρέπει να πάει στο γήπεδο φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα. Η διαιτησία πρέπει να βελτιωθεί και με τις αποφάσεις της θα πρέπει να πείσει τον απλό Έλληνα φίλαθλο ότι τα αποτελέσματα καθορίζονται πάντα από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και ποτέ από τα σφυρίγματα των Διαιτητών. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση και όχι επιλεκτικά σε όσους δεν είναι ισχυροί και δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν. Πρέπει τέλος στο ποδόσφαιρο να μην πρυτανεύουν πάντα τα συμφέροντα αλλά η αγάπη για το άθλημα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν είναι πολύ αργά».

 

Και μετά την εισήγησή του προχώρησε στις ακόλουθες προτάσεις :

 

1. Την σύσταση τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης των παρατηρητών και των υπεύθυνων οικονομική επιστασίας των αγώνων.

 

2. Τα ποινικά μητρώα των μελών του ΔΣ της Football League να μην τα καταθέτουν οι ίδιοι οι Σύμβουλοι, αλλά να προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση με τα πλήρη στοιχεία τους και οι υπηρεσίες της Football League να τα λαμβάνουν από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας.

 

3. Να ζητηθεί από τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ, όπως έγινε αναστολή πληρωμών των επιχορηγήσεων στις ομάδες από τους χορηγούς λόγω των πρόσφατων γεγονότων, να γίνει αντίστοιχα μία αναστολή και παράταση των πληρωμών των αποφάσεων προσφυγών ποδοσφαιριστών για έξι μήνες.

 

4. Να ενταχθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές ηλικίας 18-25 ετών στο νέο μισθολόγιο, σύμφωνα με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, αφού έχουν εξαρτημένη σχέση στην εργασία τους.

 

5. Τέλος, ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με τους χορηγούς, τον ΟΠΑΠ, το CONN-X κ.α., καθώς η προσεχής ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι από τις δυσκολότερες των τελευταίων χρόνων.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep