Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Τα Γιαννιτσά έχουν σωθεί»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε στο ραδιόφωνο του Metropolis 95.5 για την Αναγέννηση Γιαννιτσών, το διαζύγιο και την πρόταση της Καλαμαριάς.

Μόλις λίγες ώρες μετά το αντίο στους ποδοσφαιριστές των Γιαννιτσών ο Σπύρος Μπαξεβάνος δέχθηκε πρόταση από την διοίκηση της Καλαμαριάς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Μίλησε τόσο για την θητεία του στο πατρικό του σπίτι, τα Γιαννιτσά, όσο και την πρόκληση να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και το ποδοσφαιρικό του σπίτι.

Σας εξέπληξε η λύση της συνεργασίας σας ή πιστεύετε πως δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί αυτή η δουλειά στα Γιαννιτσά;

Όχι ότι με εξέπληξε, ήταν κάτι που αιωρούταν εδώ και δύο εβδομάδες μέσα στη πόλη των Γιαννιτσών. Απλώς πίστευα και πιστεύω ακόμη πως αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να σωθεί. Είναι άθλος αυτοί οι 26 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα. Εμένα που με χαροποιεί αυτή τη στιγμή είναι πως η ομάδα βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίες, είναι σωμένη. Είναι δύο βαθμούς πάνω από την Λάρισα που έχει επταπλάσιο, οκταπλάσιο προϋπολογισμό από το δικό μας. Από εκεί και πέρα η μοίρα των προπονητών έτσι είναι.

Ποιο ήταν το σκεπτικό της απόφασης λύσης συνεργασίας για μια ομάδα που πέρασε τόσα προβλήματα και κατάφερε να κάνει τέτοια πορεία και συγκομιδή;

Κακά τα ψέματα. Η ομάδα έχει να κερδίσει οκτώ αγωνιστικές. Χρειαζόμασταν άμεσα κάποιες νίκες ειδικά με τις ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους. Παίξαμε με ομάδες που είχαμε πάρει τρεις βαθμούς εκτός έδρας και δεν τα καταφέραμε στην έδρα μας και έτσι ήρθε αυτή η λύση της συνεργασίας μας.

Η λύση της συνεργασίας σας με την Αναγέννηση συνέπεσε και η λύση της συνεργασίας με τον Στράντζαλη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είναι συνδεδεμένο το όνομα σας με την ομάδα και υπάρχουν πληροφορίες για επαφές. Υπάρχει κάτι;

Τώρα δεν μπορώ να το κρύψω, έχω τελειώσει με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Υπάρχει κάτι, είχαμε μια τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο και έχουμε ένα ραντεβού σήμερα το βράδυ. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Για εμένα είναι λίγο περίεργη αυτή η χρονιά. Ήρθα εδώ στα Γιαννιτσά, εδώ που είναι η γενέτειρα μου, το πατρικό μου σπίτι. Με το που τελείωσε αυτό ήρθε μια συζήτηση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, το σπίτι μου εκεί, εκεί που έζησα τα περισσότερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Θα πάμε να συζητήσουμε με τον πρόεδρο, στόχος είναι να βγει η ομάδα στην κατηγορία. Είτε είμαι εγώ προπονητής, είτε θα αναλάβει κάποιος άλλος.

Σας εξιτάρει η ιδέα να αναλάβετε προπονητής στην ομάδα της Καλαμαριάς;

Ηθελα να επιστρέψω στον Απόλλωνα, το θεωρούσα ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Ίσως έτυχε λίγο γρήγορα. Σίγουρα αν έρθει θα με γεμίσει με μεγαλύτερη ευθύνη, να θέλω και εγώ να οδηγήσω την ομάδα στην άνοδο. Δεν με γεμίζει φόβο αυτό, αλλά προσθέτει ένα αίσθημα ευθύνης και τίποτε άλλο περισσότερο. Η ομάδα της Καλαμαριάς παρότι είχε κάποια άσχημα αποτελέσματα παραμένει στην κορυφή και είναι στην δεύτερη θέση. Παρακολουθείτε το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας; Το παρακολουθώ. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με λίγες αγωνιστικές και νέες ομάδες. Δεν περίμενε κανείς τον Εθνικό Γαζώρου να έχει αυτή την πορεία και φαίνεται πως έχει γίνει μια οργανωμένη δουλειά από τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Η Καλαμαριά που ξεκίνησε ως ομάδα με όλα τα φόντα για να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα.

Το βράδυ θα είστε ο νέος προπονητής της Καλαμαριάς;

Δεν ξέρω. Θα το ήθελα, το λέω μέσα από την καρδιά μου. Είναι λίγο περίεργο για εμένα. Η ομάδα μου είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς, δεν το κρύβω. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να συμβαίνει αυτό. Είναι μια δύσκολη μέρα και συναισθηματικά διότι αποχαιρέτισα τα παιδιά εδώ στα Γιαννιτσά που ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι μια δύσκολη και περίεργη προσπάθεια αφού δεν γνωρίζαμε που θα αγωνιστούμε. Δεν ξέρω πως θα κλείσει η μέρα.

Last modified onΠαρασκευή, 30 Μάρτιος 2012 17:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep