Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Μιχάλης Ζιώγας... ο 11ος

Ο Μιχάλης Ζιώγας είναι ο 11ος προπονητής που παίρνει την ευθύνη του πάγκου στην περίοδο του Κώστα Πηλαδάκη. Ο Μιχάλης Ζιώγας είναι ο 11ος προπονητής που παίρνει την ευθύνη του πάγκου στην περίοδο του Κώστα Πηλαδάκη.

Ο Κώστας Πηάδάκης έχει αλλάξει έντεκα προπονητές στα χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΛ. Ο Γιώργος Δώνης έχει περισσότερους αγώνες από ότι όλοι οι άλλοι προπονητές που τον ακολούθησαν. 

Ο Μιχάλης Ζιώγας είναι ο πέμπτος προπονητής που θα κοουτσάρει την φετινή περίοδο την ΑΕΛ και για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα αρκεί να αναλογιστεί πως από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι και την άνοιξη του 2011 κάθισαν συνολικά έξι προπονητές στην άκρη του πάγκου της Λάρισας. Ο Κώστας Πηλαδάκης δεν ήταν από τους ανθρώπους που άλλαζαν εύκολα προπονητές και γνώριζε πως το βασικό στοιχείο για την ισορροπία μιας ομάδας είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια. Ο Γιώργος Δώνης ήταν ο άνθρωπος που για τέσσερα χρόνια δημιούργησε έναν πόλο σταθερότητας και η ΑΕΛ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, στην έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα και επέστρεψε στις ημέρες δόξας της.

Το "μετέωρο" βήμα του Ελληνα προπονητή προς της ΑΕΚ αποδείχθηκε πως έκανε κακό και στους δύο. Η ομάδα της Λάρισας βρήκε στο πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη τα στοιχεία που έψαχνε, αλλά η επιλογή δεν έφερε σταθερότητα. Μετά από ενάμιση χρόνο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία για να τον διαδεχθεί ο Γιάννης Παπακώστας που με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία σε επτά ματς κατάφερε να διατηρήσει την ΑΕΛ στην κατηγορία. Αυτό του έδωσε το διαβατήριο για να χτίσει την ομάδα της επόμενης περιόδου που τελικά δεν έμεινε στην Super League. Ο προγραμματισμός δεν ήταν ο καλύτερος, βγήκαν περισσότερα προβλήματα από κάθε πλευρά στην πορεία. Από τον Δεκέμβριο άρχισαν οι αλλαγές που έφεραν τελικά τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο και τον υποβιβασμό στην Football League.

Ο Κρις Κόουλμαν ήταν η άμεση απάντηση. Προπονητής που μπορούσε να συνδέσει το όνομα του με την "αναγέννηση" της ΑΕΛ. Τα οικονομικά προβλήματα, το άγνωστο της δεύτερης κατηγορίας και η αδυναμία να διατηρηθούν οι ισορροπίες τον έφεραν μακριά από την ομάδα με πολλά σενάρια που ο καιρός θα δείξει τι ήταν αληθινό και τι ψεύτικο σε όσα ειπώθηκαν.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έμεινε απλά για τρεις εβδομάδες στην ομάδα μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα και ο Νίκος Κεχαγιάς ανέλαβε να αλλάξει το κλίμα που είχε γίνει ακόμη πιο βαρύ. Η δουλειά που έκανε τους δύο σχεδόν μήνες που έμεινε στην τεχνική ηγεσία ήταν απαραίτητη ως μεταβατικό στάδιο και η καθιέρωση ποδοσφαιριστών ίσως δώσει το κάτι που ψάχνει η ΑΕΛ για να βρει το μονοπάτι προς τα πλέι οφς του πρωταθλήματος και από εκεί στην Super League.      

 

ΑΓ. Ν  Ι  Η
Γιώργος Δώνης 156 65 41 50
Μαρίνος Ουζουνίδης 64 19 21 24
Γιάννης Παπακώστας 20 7 6 7
Κώστας Κατσάρας 2 0 0 2
Γιέρν Αντερσεν 4 0 0 4
Νίκος Κωστένογλου  13 3 5 5
Κρις Κόουλμαν  12 6 4 2
Νίκος Κωτσοβός  1 0 0 1
Μπόζινταρ Μπάντοβιτς 3 0 0 3
Νίκος Κεχαγιάς 
Last modified onΤετάρτη, 21 Μάρτιος 2012 13:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep