«Εγκληματική ενέργεια...»

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα έπρεπε να είναι φυλακή.

Έξαλλος με τον οπαδό που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αγώνα με τη Λαμία εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη (10/02). Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε ότι θέλησε να τοποθετηθεί για να εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η απέχθεια όλων για την ενέργεια του οπαδού και υποστήριξε ότι τον γνωρίζει.

Στο πάνελ βρέθηκαν ακόμα ο νέος πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αντώνης Τσαγκάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ, Γιάννης Αλεξούλης. Αρχικά ο Κούγιας είπε σύμφωνα με όσα μετέφερε η ιστοσελίδα «larissasportnews.gr»:

«Ήταν μια εγκληματική ενέργεια από έναν οπαδό μας αυτή που έγινε στη Λαμία. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει τέτοιες συγκεντρώσεις γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει θρηνήσει οπαδό από τέτοια ενέργεια. Είναι αιτία πολέμου μια τέτοια ενέργεια για να τελειώσουμε με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες»

«Ήταν μια εγκληματική ενέργεια από έναν οπαδό μας αυτή που έγινε στη Λαμία. Είμαστε η μοναδική ομάδα που μπορεί να κάνει τέτοιες συγκεντρώσεις γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει θρηνήσει οπαδό από τέτοια ενέργεια. Είναι ντροπή στην πόλη του Μπλιώνα, την ομάδα του Μπλιώνα, να υπάρχουν οπαδοί που μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Είναι αιτία πολέμου μια τέτοια ενέργεια για να τελειώσουμε με τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ήρθα να κάνω άλλα πράγματα στη Λάρισα, φιλανθρωπικές δράσεις όπως η αντίδραση μας για τα προσφυγόπουλα (την ο οποία και εισπράξαμε παγκοσμίως που μέχρι και περιοδικό από τη Γερμανία μας ζήτησε συνέντευξη γι΄αυτό). Κυρίως είμαι ευτυχής που είμαι ο εγγυητής αυτής της ωραίας προσπάθειας και ακόμη πιο χαρούμενος που είδα την αντίδραση των παλαιμάχων μας (που έχουν κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα αρα δεν είναι τυχαίοι παλαίμαχοι υπάρχουν πολλοί).

«Δεν έχει δικαίωμα κανένας αληταράς με τα όποια πιθανώς προσωπικά προβλήματα μπορεί να έχει να προβεί σε τέτοιες ενέργειες κατά τις ίδιας του της ομάδας στην ουσία. Οι αρμόδιοι πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω καταδότης»

Είναι εδω κύριος Τσαγκάλης και οι βετεράνοι της ΑΕΛ και ο πρόεδρος του ποδοσφαίρου της Λάρισας που κάνει χρόνια προσπάθεια αντιστάσεως από την πλευρά του σε έναν πολύ δύσκολο χώρο και ως ιδιοκτήτης του Απόλλωνα παλαιότερα. Προσκάλεσα και τον κ. Τσακμακίδη που είναι εκπρόσωπος της εταιρίας του γηπέδου και μέχρι τώρα έχουμε εξαιρετική συνεργασία και νοερά είναι και οι οπαδοί μας που με μηνύματα στο κινητό μου δείχνουν δείγματα γραφής.

«Είδαμε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία για πρώτη φορά. Ξέρουμε τι να κάνουμε αγωνιστικά. Έχουν γίνει προπονητικά λάθη αλλά τους στηρίζουμε τους προπονητές μας. Δεν θα γίνει ποτέ επί της εποχής μου η γρήγορα αλλαγή των προπονητών. Και να μην διανοηθεί κανείς πως στην πρώτη δυσκολία θα φύγω. Θα βαρεθείτε να με βλέπετε»

Με τα πλέον επίσημη χείλη, λοιπόν, εκφράζουμε την απέχθεια μας σε αυτό το λεγόμενο ως οπαδό μας. Εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να καταδόσουμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Οι οργανωμένοι τον ξέρουν. Είναι δικαίωμα τους το τι θα κάνουν. Αυτό όμως είναι το τέλος τέτοιων ενεργειών. Αυτό που έγινε στη Λαμία είναι το τέλος μιας ομάδας οπαδών οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα γραφής επικίνδυνης συμπεριφοράς. Για πρώτη φορά είχα επαφή μαζί τους στο Βόλο. Είναι λιγότεροι από 10. Τους γνωρίζουμε όμως είναι το τέλος τους. Δεν μπορεί κανείς να μας δυσφημεί.

Δεν έχει δικαίωμα κανένας αληταράς με τα όποια πιθανώς προσωπικά προβλήματα μπορεί να έχει να προβεί σε τέτοιες ενέργειες κατά τις ίδιας του της ομάδας στην ουσία. Οι αρμόδιοι πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω καταδότης.

«Η ΑΕΛ δεν θα μπει στο άρμα κανενός και ποτέ, όμως. Θα πρέπει να προσέχουν όταν αναφέρονται σε μας. Καλά θα κάνουν όλοι να μας έχουν φίλους και εμείς από την πλευρά μας να τους έχουμε»

Μου είχαν πει πως η ΑΕΛ πάντα εισέπραττε μίσος. Δεν δικαιολογείται ο πρόεδρος της αντιπάλους να λέει “λιανίστε τους” στο ημίχρονο. Να παίζει μόνο γι΄αυτό το παιχνίδι . Είδαμε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία για πρώτη φορά. Ξέρουμε τι να κάνουμε αγωνιστικά. Έχουν γίνει προπονητικά λάθη αλλά τους στηρίζουμε τους προπονητές μας. Δεν θα γίνει ποτέ επί της εποχής μου η γρήγορα αλλαγή των προπονητών.

Και να μην διανοηθεί κανείς πως στην πρώτη δυσκολία θα φύγω. Θα βαρεθείτε να με βλέπετε. Οι προγενέστεροι πρόεδροι έχουν εισπράξει και αγάπη και μίσος. Ο Πηλαδάκης για παράδειγμα έκανε διάφορα λάθη, επέλεξε λάθος συνεργάτες, αλλά με εμένα αυτό δεν γίνεται. Όταν δεν θα έχω τη δυνατότητα να συντηρήσω οικονομικά την ΑΕΛ, θα φύγω μόνος μου.

Είμαι ευγνώμων γι΄αυτή τη σπουδαία ανακοίνωση των παλαιμάχων. Τον συγκεκριμένο σύνδεσμο τον στηρίζουμε και να ξέρετε πως είμαστε ένα με αυτόν. Επίσης θέλω να πως πως είμαι χαρούμενος για την εκλογή του κ. Τσαγκάλη στην προεδρεία της Ερασιτεχνικής. Τον έχω δει παντού. Σε όλα τα παιχνίδια. Είναι εξαίρετος γιατρός και μεγάλος οπαδός της ΑΕΛ. Είναι ευχάριστο που είναι πρόεδρος και να ξέρετε πως γνωρίζω τι συνέβη στα εσωτερικά του Ερασιτέχνη αλλά δεν θα διογκώσουμε τα προβλήματα.

Το περιστατικό της φωτοβολίδας το χρησιμοποιούν όλοι οι μεγαλοπρόεδροι λίγες ώρες μετά αφού συνέβη και στεναχωρήθηκαν που ήταν καμπύλης τροχιάς και δεν τιμωρηθήκαμε και με αφαίρεση βαθμών.

Να ξέρετε είμαστε υπολογίσιμος αντίπαλος. Έχουμε όμως και τεράστια διαφορά από μεγάλες ΠΑΕ που χρησιμοποιούν στρατούς για να ελέγξουν ΕΠΟ και διοργανώτριες. Η ΑΕΛ δεν θα μπει στο άρμα κανενός και ποτέ, όμως. Θα πρέπει να προσέχουν όταν αναφέρονται σε μας. Καλά θα κάνουν όλοι να μας έχουν φίλους και εμείς από την πλευρά μας να τους έχουμε.

Ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο μοναδικός που ανέδειξε τα βρώμικα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ πρώτος ήξερα το τι γινόταν και το τι θα ακολουθήσει. Δεν θα είχε αρχίσει τίποτα και καμία κίνηση έαν δεν έβγαζα την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Είναι, όμως, ντροπή να χρησιμοποιούν κάποιες ότι θα ισχυριστώ δικαιολογίες για να φύγω από την ομάδα. Εγώ ούτε έκλεψα, ούτε λαθρεμπόριο πετρελαίου έκανα, ούτε λαθρεμπόριο όπλων ούτε άλλες λαμογιές για να βγάλω χρήματα. Και να ξέρετε κάτι. Όταν με πειράξεις δεν το ξεχνώ ποτέ και αν με στηρίξεις θα πάμε μαζί παντού. 

«Στα αγωνιστικά προσέχουμε ακόμα και την εξωγηπεδική ζωή του ποδοσφαιριστή. Μπορεί να είναι καλός με πλούσιο ταλέντο αλλά να έχει ελαττώματα. Φτιάχνουμε ένα ποδοσφαιρικό στρατό σε συνθήκες πολέμου»

Μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΛ. Έχει λαό, κατακτά τρόπαια δεν της λείπει κάτι. Το θέμα όμως είναι να απομονώσουμε τους ανθρώπους που επενδύουν στην αποτυχία. Αποκτούν επωνυμία στην αποτυχία κάποιοι. Δεν χαίρονται όταν βλέπουν κάτι ωραίο. Και η δικιά μας ομάδα φτιάχνεται με δικά μας παιδιά. Αλλά και από τις γύρω περιοχές. Και ενδιαφέρον δείξαμε να γυρίσουμε σε αυτό το παλάτι. Το AEL FC ARENA.

Και δεν είναι σαν το Καραϊσκάκης όπου έχει ένα παραχωρητήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Έγινε με την παραχώρηση έκτασης από τον κόσμο αλλά και την συναίνεση Δήμου και Ερασιτέχνη. Αυτός ο άνθρωπος που οραματίστηκε αυτό το γήπεδο και το έκανε πραγματικότητα εισέπραξε χολή. Πλέον εισπράττει από μας τα χρήματα για την καταβολή του γηπέδου και η συνεργασία μας είναι άψογη έως τώρα. Είναι όμορφο να διαφημίζεται το γήπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να έρχονται οικογένειες με μεγάλο κόστος, γιατί και τα παιδιά πληρώνουν αντίτιμο εισιτήριου και άπαντες λαχταρούν για αυτό που έγινε φέτος.

Θέλουμε, λοιπόν, να απομονώσουμε αυτούς που επενδύουν στην αποτυχία. Βέβαια δεν μπορείς να αντιδράς σωστά πάντα και λάθη θα γίνουν. Και εγώ όμως είμαι αλλαγμένος. Είναι διαφορετικό να είσαι πρόεδρος στην ΑΕΛ. Όταν μια ομάδα μπορεί να κάνει μια πόλη να γελάει ή να κλαίει μέσα από έναν αγώνα τότε δείχνει πόσο σπουδαία είναι.

Στα αγωνιστικά προσέχουμε ακόμα και την εξωγηπεδική ζωή του ποδοσφαιριστή. Μπορεί να είναι καλός με πλούσιο ταλέντο αλλά να έχει ελαττώματα. Φτιάχνουμε ένα ποδοσφαιρικό στρατό σε συνθήκες πολέμου».

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αντώνης Τσαγκαλής είπε:
«Ευχαριστώ και προσωπικά για τα καλά λόγια του προέδρου της ΑΕΛ. Είμαι εδώ για να δείξω πως είμαστε άρρηκτα δεμένοι με την ΠΑΕ για ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Όπως κάποιος που θα πετάξει μια φωτοβολίδα σε δημόσιο χώρο θα πιαστεί έτσι και θα κλειστεί στη φυλακή έτσι πρέπει να γίνεται και εντός αγωνιστικού χώρου. Όσο αναφορά το κομμάτι του Ερασιτέχνη, δηλώνουμε την συμπαράσταση στη ΠΑΕ στην προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων φαινομένων»

Θα χρησιμοποιήσω ένα τίτλο εφημερίδας για το περιστατικό που συνέβη στη Λαμία. Είναι άφρονες όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό είχε βγει για τον οπαδό του ΠΑΟΚ στο περιστατικό του Μπλιώνα και επειδή είχα την ατυχία να βρίσκομαι στον συγκεκριμένο αγώνα, όλος ο κόσμος είχε παγώσει. Όταν είδα τη σκηνή ήμουν σοκαρισμένος. Για να επιβιώσει η ομάδα μας και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξεφύγει από όλο αυτό.

Όπως κάποιος που θα πετάξει μια φωτοβολίδα σε δημόσιο χώρο θα πιαστεί έτσι και θα κλειστεί στη φυλακή έτσι πρέπει να γίνεται και εντός αγωνιστικού χώρου. Όσο αναφορά το κομμάτι του Ερασιτέχνη, δηλώνουμε την συμπαράσταση στη ΠΑΕ στην προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων φαινομένων».

Ο Γιάννης Αλεξούλης ανέφερε:
«Να ευχαριστήσουμε τον Κούγια για την πρόσκληση. Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ ΑΕΛ δείχνει τέτοιο σεβασμό στους παλαίμαχους της. Δεν μιλούσαμε στο παρελθόν γιατί δεν θέλαμε να πειράξουμε τις ισορροπίες. Τέτοια αναγνώριση όμως δεν την έχουμε ζήσει ούτε μέσα από στην Λάρισα.

«Δύο προσωπικές εμπειρίες θα αναφέρω. Άραγε ξέρετε τι σημαίνει να είσαι εσύ το θύμα; Από την μέσα πλευρά. Όταν έφυγε ήμουν στην θύρα 3 του Αλκαζάρ. Ήταν φρικιαστική εικόνα. Σε δύο ματς, το ένα με Πανιώνιο εκτός και το άλλο στο ΟΦΗ όπου ακόμα κουβαλάω τραύματα από χτυπήματα»

Δύο προσωπικές εμπειρίες θα αναφέρω. Άραγε ξέρετε τι σημαίνει να είσαι εσύ το θύμα; Από την μέσα πλευρά. Όταν έφυγε ήμουν στην θύρα 3 του Αλκαζάρ. Ήταν φρικιαστική εικόνα. Σε δύο ματς, το ένα με Πανιώνιο εκτός και το άλλο στο ΟΦΗ όπου ακόμα κουβαλάω τραύματα από χτυπήματα.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως είναι να είσαι θύμα από αυτά τα άνανδρα παλικαράκια; Ο βιασμός του αθλήματος από χαμηλής ηθικής ανθρώπους είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Το όνειρο κράτησε λίγο με τον Πηλαδάκη. Πλέον είναι μια ευκαιρία να βάλουμε τις σωστές βάσεις. Γίναμε γνωστοί για το καθαρό ποδόσφαιρο που παίξαμε. Είναι ευκαιρία να ξαναχτιστεί κάτι καλό. Ο μόνος λόγος που φτάσαμε τόσο ψηλά ήταν γίατι ήμασταν όλοι μαζί. αξίζει να σημειωθεί πως διάβασε και ένα κείμενο μίας σελίδας με ενδιαφέρουσες απόψεις για την εξάλειψη τέτοιων ενεργειών».

Ο Ζήσης Γρηγορίου, τέλος, είπε:
«Ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση. Εϊμαστε γνώριμοι πολλά χρόνια με τον Κούγια. Εχουμε ανταλλάξει τις απόψεις περί του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι καλή στιγμή να ταυτιστεί η ΕΠΣΛ υπέρ της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου. Και εμείς και οι προγενέστεροι δεν μπήκαμε σε ποτέ άρματα και αυτό είναι γνωστό. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και στο τέλος θα πετύχουμε κάτι.

«Προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις αυτό που έγινε στη Λαμία. Λίγοι είναι αυτοί, οι θεωρητικά κακοί οπαδοί που ξεφεύγουν. Πρέπει να τους απομονώσουμε. Οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον της ομάδας και το δικό τους είναι να ηρεμήσουν. Να μην κουράζουν την ομάδα με τέτοιες συμπεριφορές και να μην την δυσφημούν στο πανελλήνιο»

Όλοι μαζί μπορούμε να συμπορευτούμε για την εξάλειψη ενεργειών όπως η ρίψη της φωτοβολίδας από οπαδό μας στη Λαμία με σκοπό να απομονώσουμε αυτές τις ενέργειες.

Προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις αυτό που έγινε στη Λαμία. Λίγοι είναι αυτοί, οι θεωρητικά κακοί οπαδοί που ξεφεύγουν. Πρέπει να τους απομονώσουμε. Οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον της ομάδας και το δικό τους είναι να ηρεμήσουν. Να μην κουράζουν την ομάδα με τέτοιες συμπεριφορές και να μην την δυσφημούν στο πανελλήνιο. Πιθανόν να δημιουργήσει κάτι θετικό αυτή η ενέργεια μέσα από την αρνητικότητα του. Όλοι πρέπει να στηρίζουμε τη διοίκηση για να πάει μπροστά. Είναι καταδικασμένοι η ΕΠΣΛ, οι οπαδοί, οι παλαίμαχοι και οι δημοσιογράφοι να στηρίζουν τις διοικήσεις της ΠΑΕ.

Διοίκηση σημαίνει ομάδα. Δίπλα της να συμπορευτούμε για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί να μας χωρίζει κάτι. Είναι βέβαιο πως σαν Ένωση Λάρισας, αν πιστεύεται πως ως πρόεδρος μπορούμε να βοηθήσουμε στο να παρευρεθώ σε τέτοιες εκδηλώσεις και να υποστηρίξω τις θέσεις της ΑΕΛ ώστε ο πέλεκυς να μην είναι βαρύς θα το κάνω. Ελπίζω να δούμε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».

Πηγή: larissasportnews.gr

Last modified onΤετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2016 15:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep