«Ψεύδεται ασύστολα ο Τύρναβος»

Η απάντηση του Θεοδόση Κατσάρα στην ανακοίνωση του Τυρνάβου.

Για στοχοποίησή του με τρόπο ανεκδιήγητο έκανε λόγο ο δημοσιογράφος, Θεοδόσης Κατσάρας και απάντησε στις κατηγορίες του Τυρνάβου. Όπως τόνισε, δεν θα μπορούσε ποτέ των ποτών, λοιπόν, κάτω από την επήρεια οποιουδήποτε συναισθήματος και πολύ περισσότερο, «οπαδικά» να πει ή να γράψει πράγματα που δεν συνέβησαν. Δεν παρέκλινε της θέσης του και απηύθυνε μία σειρά από ερωτήματα προς τη διοίκηση, κάνοντας λόγο ακόμα και για φοροδιαφυγή, αφού οι οπαδοί της Αναγέννησης πλήρωσαν 10 ευρώ εισιτήριο, ενώ οι γηπεδούχοι εισήλθαν δωρεάν και τα εισιτήριά τους ανέγραφαν την τιμή του ενός ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κατσάρα:

«Με έκπληξη και απεριόριστη θλίψη διάβασα την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Τύρναβος η οποία στην προσπάθειά της να καλύψει τις ανεκδιήγητες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Αλκαζάρ μεταξύ του Τυρνάβου και της Αναγέννησης στοχοποιεί με τρόπο επίσης ανεκδιήγητο έναν δημοσιογράφο επειδή κάνοντας τη δουλειά του κατέθεσε την άποψή του...

Επειδή προφανώς δεν ήταν αρεστή αυτή η άποψη στους αγαπητούς διοικούντες την ΠΑΕ Τύρναβος και επειδή αποκαλύφθηκε αυτό που είδε όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο Αλκαζάρ, έφθασαν στο σημείο να απειλούν με τη γνωστή μέθοδο των μηνύσεων αλλά και τη στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου που απλώς έκανε τη δουλειά του... Τον οποίο δημοσιογράφο τον εκτιμούσαν (όπως οι ίδιοι υποστήριζαν κατά καιρούς) πριν καταθέσει την άποψή του για όσα συνέβησαν στο εν λόγω ματς. Δηλαδή εκτίμηση ανάλογα με τα... λεγόμενά του!!!

Ο υπογράφων προς πληροφόρηση των συντακτών της επιστολής, βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας 28 χρόνια. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών, μέλος του ΠΣΑΠ, μέλος της διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και πορεύεται στο χώρο με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα. Δεν θα μπορούσε ποτέ των ποτών, λοιπόν, κάτω από την επήρεια οποιουδήποτε συναισθήματος και πολύ περισσότερο, «οπαδικά» να πει ή να γράψει πράγματα που δεν συνέβησαν.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και με αφορμή τα ασύστολα ψεύδη της ανακοίνωσης και την προσπάθεια συγκάλυψης της ανεκδιήγητης συμπεριφοράς του προπονητή κ. Χαραλαμπίδη, έχω να δηλώσω στην διοίκηση του Τυρνάβου αλλά και στον φίλαθλο κόσμο τα εξής υποστηρίζοντας κατά γράμμα όλα όσα ανέφερα στην εκπομπή ως σχόλιο από το ρεπορτάζ του εν λόγω αγώνα:

1. Ο κ. Χαραλαμπίδης στο τέλος της αναμέτρησης και κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, γύρισε επιδεικτικά στο μέρος των φιλάθλων της Αναγέννησης και τους έστελνε ειρωνικά “φιλάκια” για αρκετά δευτερόλεπτα προκαλώντας την αγανάκτησή τους. Επανέλαβε την κίνηση τέσσερις φορές και μάλιστα μπήκε και ξαναβγήκε από την καταπακτή και για να την κάνει επιδεικτικά!

Επικαλούμαι τη μαρτυρία 180 φίλων της Αναγέννησης αλλά και των φιλάθλων του Τυρνάβου, των δημοσιογράφων, των φωτορεπόρτερ και των αστυνομικών οργάνων που ήταν παρόντες και γνωρίζουν το γεγονός. Το παραδέχθηκε δε ο ίδιος σε κατ' ιδίαν συνάντηση στο τέλος του αγώνα σε συνάδελφο δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά. Λέει ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ στις δηλώσεις του πως χειροκρότησε τον κόσμο. Ο μοναδικός που χειροκρότησε τον κόσμο της Αναγέννησης ήταν ο ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου Καραμανλής.

2. Από το 75' και μετά στον αγώνα κι αφού η ομάδα του Τυρνάβου πέτυχε το γκολ, άρχισαν οι διακοπές, οι πτώσεις ποδοσφαιριστών του Τυρνάβου και το χειρότερο οι μπάλες που έπεφταν από την εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο. Το βίντεο της αναμέτρησης είναι αδιάψευστος μάρτυρας αλλά πολύ περισσότεροι οι 1000 περίπου φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο. Τα παραπάνω καυτηρίασα στην εκπομπή μου την Κυριακή το βράδυ και τα χαρακτήρισα θλιβερά και ανεκδιήγητα.

Ανέφερα ότι η κίνηση του κ. Χαραλαμπίδη και των κυρίων που πετούσαν τις μπάλες για να διακόπτεται το ματς, είναι συμπεριφορές που ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ την ομάδα του Τυρνάβου, την οποία στο ίδιο σχόλιο χαρακτήρισα ως «κόσμημα».

Όσο για το σχόλιό μου και η πρόβλεψη περί νίκης του Τυρνάβου την τελευταία αγωνιστική στον Εύοσμο επί του Αγροτικού Αστέρα, αν και εφόσον ηττηθεί η ομάδα της Καρδίτσας στο ματς της Τετάρτης, από πού κι ως πού είναι κατακριτέα και κολάσιμη; Θα μου απαγορεύσετε και θα ποινικοποιήσετε το δικαίωμα της πρόβλεψης που είναι νομικά κατοχυρωμένο για τους πολίτες; Εξακολουθώ, λοιπόν, να πιστεύω ότι θα κερδίσει ο Τύρναβος την τελευταία αγωνιστική γιατί πιστεύω στις ποδοσφαιρικές γνώσεις του προπονητή σας.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω πως η θλίψη μου γι' αυτή την επιστολή και τη στάση της ΠΑΕ Τύρναβος είναι τεράστια. Διότι γνωρίζω τι αγώνα έκανε ο μεγαλομέτοχος κ. Μπρέζας να διατηρήσει μια εξαιρετική εικόνα στην ομάδα του, αλλά και άλλοι παράγοντες και φίλαθλοι που με κόπο και μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσαν να φέρουν το σωματείο σ' αυτό το επίπεδο. Είναι λόγια που έχω πει κατά καιρούς στις δημοσιογραφικές μου τοποθετήσεις και δεν πρόκειται να τα πάρω πίσω εξαιτίας αυτής της αδιανόητης προσωπικής επίθεσης που μου έγινε. Συμπεριφορές σαν κι αυτές που είδαμε στο Αλκαζάρ την Κυριακή είναι ΞΕΝΕΣ και δεν τιμούν αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, αυτά που αναγράφει η επιστολή περί σεβασμού στην Αναγέννηση και στο φίλαθλο κόσμο, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση της διοίκησης του Τυρνάβου να κόψει εισιτήρια που ανέγραφαν την τιμή του 1 ευρώ στην τιμή των 10 ευρώ στους Καρδιτσιώτες φιλάθλους και μάλιστα στο πέταλο!!!

Αυτό ονομάζεται σεβασμός;
Θα μας πείτε κάτι περί αυτού;
Θα δώσετε καμία εξήγηση στις αρμόδιες αρχές για την φοροδιαφυγή;

Για τις απειλές και τη στοχοποίηση δηλώνω πως δεν μ' αγγίζουν ούτε θα με αποτρέψουν από το να συνεχίσω στην δημοσιογραφική μου διαδρομή με την ίδια διάθεση καταθέτοντας ανεπηρέαστος την άποψή μου ανεξαρτήτως συνθηκών και επιθέσεων...

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
Δημοσιογράφος».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep