«Έτσι δεν πληρώνουν τα στοιχήματα»

Το flnews.gr σας παρουσιάζει την απολογία του Φωστήρα για το ματς με τον Αχαρναϊκό.

Εκτός των Εθνικού Σερρών, Ηρακλή στον αθλητικό δικαστή τη Μεγάλη Τρίτη (07/04) βρέθηκε και ο Φωστήρας. Η ομάδα του Ταύρου κλήθηκε να απολογηθεί για τη δίωξη που της ασκήθηκε για τον αγώνα της 6ης Φεβρουαρίου στο Μενίδι απέναντι στον Αχαρναϊκό (1-1). Σύμφωνα με την έκθεση της Sportradar, στο συγκεκριμένο παιχνίδι πονταρίστηκαν 400 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα μισά στον άσο και τα άλλα μισά στο under. 

Το flnews.gr ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει την υπερασπιστική γραμμή του Φονέα...

Αρχικά ο δικαστής αναρωτήθηκε «Τι έκανε πάλι ο Φωστήρας; Εδώ η έκθεση αναφέρει απόπειρα χειραγώγησης για να μπουν τουλάχιστον τρία γκολ, ενώ υπήρξε ένα χαμένο πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες», με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Αργύρη Λίβα να αναφέρει: «Πόσα πέναλτι χάνονται στα 100 κύριε πρόεδρε; Πιθανό να δώσει κάποιο πέναλτι σε βάρος μας για να επιβεβαιώσει τον στοιχηματισμό. Αν το πέναλτι, όμως είναι... έτσι κι έτσι τότε ποιος ευθύνεται; Αν μία ομάδα ήταν στο κόλπο, τότε γιατί να μην κάνει ένα καθαρό πέναλτι; Δεν θέλω να πω κάτι σε βάρος του Αχαρναϊκού ή του διαιτητή.

Ο Αχαρναϊκός είχε τεράστιο ενδιαφέρον για να μπει με καλή βαθμολογία στα πλέι άουτ. Η εταιρεία αυτή συνεργάζεται με την UEFA, αλλά και με στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες αν θεωρήσουν ότι ένα ματς είναι χειραγωγημένο, τότε δεν πληρώνουν. Δεν μιλάμε για μικρά ποσά. Μπορεί κάποιο δελτίο να είναι 100 ή 200 χιλιάδων ευρώ.

Τα πάντα δημιουργούνται από φήμες. Κάποιος τις διαρρέει και μετά εξαφανίζεται από το... καφενείο. Το 70% ήταν υπέρ της νίκης του Αχαρναϊκού. Οι εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν τζιρο και αυτός μεγαλώνει μέσα από τις φήμες. Το μεσημέρι έχω την υπόθεση της Βέροιας με τον Ατρόμητο. Μία εβδομάδα πριν το ματς μου έλεγαν όλοι ότι θα έρθει διπλό. Ξέρετε πόσο ήρθε; Προηγήθηκε η Βέροια και ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 87'. Το ματς στο Μενίδι δεν ήταν τηλεοπτικό (εδώ η αναφορά του είναι λανθασμένη), δεν είχε κόσμο, οπότε αν ο Φωστήρας ήθελε το ματς να έρθει άσος και over δεν θα ήταν δύσκολο. 

Να θεωρήσω την εταιρεία καλοπροαίρετη, αλλά τα στοιχεία της δεν είναι αξιόπιστα 100%. Από μόνα τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική έρευνα. Δεν μπορεί να κρίνει και να καταδικάζει. Και αυτό φαίνεται, κύριε πρόεδρε, από τις αποφάσεις που έχετε πάρει. Έχετε αθωώσει όλες τις ομάδες και δεν έχει ασκηθεί ούτε μία έφεση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΡΑΠΤΗΣ

Last modified onΤρίτη, 07 Απρίλιος 2015 12:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep