Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Over στη Βιτόρια, τα βρίσκει «σκούρα» η Μπάγερν

Οι προτάσεις για τους αγώνες της Παρασκευής (24/01) από το betarades.gr.

Η επιστροφή της Bundesliga στη δράση ξεχωρίζει από το κουπόνι του τριημέρου. Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής μας επιφυλάσσει ένα εκπληκτικό παιχνίδι μεταξύ της Γκλάντμπαχ και της Μπάγερν Μονάχου. Κατά τα άλλα το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες για την Α’ και Β’ Γαλλίας, Α’ και Β’ Ολλανδίας, την Primera Division, το Αγγλικό Κύπελλο κ.α.

Με χάντικαπ η Γκλάντμπαχ κόντρα στην Μπάγερν

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με την Bundesliga και τον αγώνα της Γκλάντμπαχ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου όπου κρατάμε το +1.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.80. Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας ή ήττας με 1 γκολ της Γκλάντμπαχ. H Γκλαντμπαχ έχει ηττηθεί μόλις σε ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια που υποδέχθηκε την Μπάγερν, σ’ αυτό της περασμένης σαιζόν. Η Μπάγερν σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Λεβερκούζεν ακολουθεί κατά πόδας, αλλά η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής στη Bundesliga ήταν η Γκλαντμπαχ. Παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη. Ο προγραμματισμός που έγινε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι φαίνεται ότι αποδίδει στο έπακρο και σε συνδυασμό με την έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, τα πόδια των παικτών της είναι ‘’φρέσκα’’. Σαρωτική στην έδρα της, μετρά οκτώ νίκες σε εννιά παιχνίδια, με τη μοναδική απώλεια της να είναι στο ντέρμπι Ευρώπης με τη Βόλφσμπουργκ την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή. Μπροστά στο κοινό της σκοράρει κατά βούληση και έχει καλύτερη επίθεση ακόμα και από τους Βαυαρούς, έχοντας φτάσει στα 25 τέρματα στο ενεργητικό της. Στα μεταγραφικά, δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής και αυτό είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό, μιας και το ρόστερ δεν είναι τόσο γεμάτο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προσδοκίες από εδώ και πέρα. Σίγουρα με το καλημέρα έχει το πιο σοβαρό τεστ να δώσει και θέλει να δείξει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής. Στα 8/10 παιχνίδια της εντός έδρας έχει σκοράρει δύο γκολ και πάνω, ενώ στα πέντε από αυτά τρία και πάνω! Θα πάμε με τους γηπεδούχους, μια και οι Βαυαροί θα αγωνιστούν και χωρίς να δύο μεγάλα τους αστέρια, τους Ριμπερί και Ρόμπεν.

Over 2.5 στο Τρουά – Νιμ

Περνάμε στη Γαλλία όπου κρατάμε από τη Β’ Γαλλίας το Over 2.5 στο Τρουά – Νιμ σε απόδοση 2.15. Τέσσερα Over 2,5 έχει η Τρουά στα πέντε τελευταία της ματς, αλλά και οχτώ στα δέκα πιο πρόσφατά της. Στο G/G τα έξι από τα επτά τελευταία ματς της Νιμ. Μαζεύει τα κομμάτια της η Τρουά, μετά τη συντριβή της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα της Αρλ. Το τελικό 3-0 φαντάζει μεν κάπως υπερβολικό, αλλά και η ίδια ήταν κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ξεθωριάσουν για τα καλά τα όποια όνειρα ανόδου μπορεί να είχε, αλλά πλέον να... βλέπει και προς τα κάτω. Το +6 από τη διακεκαυμένη ζώνη άλλωστε δεν μπορεί να της δίνει και τόσο μεγάλη ασφάλεια, ιδίως όσο παρουσιάζει τόσο προβληματική εικόνα. Μόλις ένα βαθμό έχει μαζέψει εξάλλου στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ενώ στις οχτώ πιο πρόσφατες πανηγύρισε μόνο μία νίκη. Στην έδρα της μάλιστα συμπληρώνει τρεις μήνες χωρίς τρίποντο! Πικρή γεύση αφήνει στη Νιμ ο βαθμός που πήρε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Οσέρ, αφού ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Άξιζε αναμφίβολα το τρίποντο η ομάδα του Μαρσίλια κι όχι μόνο για τον τρόπο που δέχτηκε το γκολ, αλλά γιατί προηγουμένως είχε χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να κλειδώσει το τρίποντο και να ανασάνει βαθμολογικά. Δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα πάντως με τον 54χρονο τεχνικό, παραμένοντας τουλάχιστον -έστω και στην ισοβαθμία- εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Να σημειώσουμε πάντως ότι σκόραρε στις εννιά από τις έντεκα φετινές της εξόδους. Προηγούμενο ματς: Άδικο το 2-2 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Οσέρ. Βρέθηκε να χάνει από το 21' στην πρώτη ευκαιρία της αντιπάλου της, όμως ισοφάρισε με πέναλτι του Μπενμεζιάν στο 33' κι έκανε την ανατροπή με τον Νούρι στο 51', για να δεχτεί την ισοφάριση στο 88' με αυτογκόλ του Σαρτρ.

Over και στο Κύπελλο Αγγλίας

Από το «Νησί» κρατάμε το Over 2.5 στον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Νότιγχαμ και της Πρέστον σε απόδοση 1.95. Πρόκειται για τέταρτο γύρο του FA Cup (Φάση των «32»). Νοκ άουτ οι αναμετρήσεις, σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες οδηγούνται σε ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Ως εκ τούτου, δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Νότιγχαμ, που προέρχεται από μερικές πολύ καλές εμφανίσεις. Οι γηπεδούχοι «τρέχουν» αήττητο σερί 10 αναμετρήσεων, τις πέντε εκ των οποίων κέρδισαν, ενώ εκμεταλλεύονται στο έπακρο την έδρα τους στα τελευταία τέσσερα ματς, που ολοκληρώθηκαν με νίκες. Βρίσκεται πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ, πέντε πόντους πιο ψηλά απ’ τις θέσεις εκτός πλέι οφ και οκτώ μακριά απ’ τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι μια απ’ τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας και αναμφίβολα σήμερα αποτελεί το φαβορί για την πρόκριση. Απόλυτα ικανοποιημένος ο κόουτς, Μπίλι Ντέιβις, με τις τελευταίες εμφανίσεις, δεν ξεκαθάρισε όμως αν σήμερα επιλέξει βασική ομάδα. Από 4/5 G/G προέρχεται η Νότιγχαμ, τα τρία εκ των οποίων συνοδεύτηκαν από Over 2,5. Αντίστοιχη πορεία με τη Νότιγχαμ διαγράφει η Πρέστον, αλλά στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 4η θέση της League One και δείχνουν ικανοί να παραμείνουν εντός των πλέι οφ μέχρι το φινάλε και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την άνοδο. Στα τελευταία εφτά ματς για όλες τις διοργανώσεις ηττήθηκε μόλις μια φορά, κέρδισε τέσσερις και πήρε δύο ισοπαλίες, αποτελέσματα που έχουν διαμορφώσει μια καλή ψυχολογία. Δε θεωρήθηκε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα η εντός έδρας ισοπαλία με την Κόβεντρι το προηγούμενο Σάββατο, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε ένα απ’ τα ντέρμπι της αγωνιστικής. Ενδέχεται να παραταχθεί σήμερα με αλλαγές και διαφορετική ενδεκάδα, καθώς είναι σαφές ότι το Κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Κρατάει η Τέλσταρ κόντρα στην Έμεν

Από τη Β’ Ολλανδίας επιλέγουμε το Χ2 της Τέλσταρ με αντίπαλο την Έμεν σε απόδοση 2.15. Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα μπει στο σημερινό παιχνίδι η Τέλσταρ, καθώς έβαλε τέλος στην... κατρακύλα όπου μετρούσε έξι ήττες και μια ισοπαλία στα επτά τελευταία της παιχνίδια. Ακόμα δεν έχει ξεμπλέξει με την υπόθεση παραμονή, ωστόσο έχει μια διαφορά οκτώ βαθμών από την ουραγό Ος. Η εμφάνισή της την περασμένη Παρασκευή άφησε υποσχέσεις για καλύτερο... μέλλον, αφού ήταν πραγματικά πολύ καλή απέναντι στη Φόλενταμ.

«Τρίποντο» για την Τραπάνι

Από τη Β’ Ιταλίας πάμε με τον Άσσο της Τραπάνι κόντρα στην Πάντοβα σε απόδοση 2.10. Μόλις δύο αγώνες στη μεταξύ τους προϊστορία, αυτός στον πρώτο γύρο, αλλά και στο Κύπελλο στον πρώτο γύρο τον Αύγουστο. Η Τραπάνι κέρδισε και τα δύο παιχνίδια, χωρίς να δεχθεί γκολ. Η γηπεδούχος ομάδα είχε πιάσει ρυθμό για τα καλά πριν τη διακοπή και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσο θα την επηρεάσει αυτή. Στο τελευταίο της παιχνίδι είχε φύγει με την εντυπωσιακή ισοπαλία από την Μπρέσια, για να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ της στις οκτώ αγωνιστικές, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες σ’ αυτό το διάστημα. «Σίγουρα η διακοπή ήταν κάτι που χρειαζόμασταν, παρότι τα καλά αποτελέσματα μας τα είχαμε κάνει προς το τέλος του πρώτου γύρου. Η Πάντοβα άλλαξε σε πολλά σημεία στο διάστημα της διακοπής. Πάντα υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά, σε τέτοιες αλλαγές. Εγώ επιλέγω να κοιτάζω μόνο τη δική μου ομάδα», σχολίασε ο Ρομπέρτο Μποσκάλια, που θέλει να δει την ομάδα του να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ. Στα μεταγραφικά, η σημαντική κίνηση ήταν η απόκτηση του επιθετικού Ραϊμόντι από την Πάντοβα. Στο Over 2,5 τα δύο τελευταία παιχνίδια της Πάντοβα στο πρωτάθλημα.

Παραδοσιακά μεγάλο σκορ στη Βιτόρια, επιτέλους νίκη για Εφές

Περνάμε στο Μπάσκετ όπου σήμερα είναι η σειρά του Ολυμπιακού, που παίζει στην Ισπανία κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Θα πάμε με το στοίχημα σε πόντους και το Over 154 που πληρώνει 1.90. Κλασσικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας. Κάθε χρόνο συναντώνται οι δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει καλή παράδοση από το 2010 και μετά με 6-2 νίκες. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι επιτακτική η νίκη για οποιονδήποτε από τους δύο αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν ανάταση ηθικού, ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεπεράσει τις τελευταίες κακές ήττες που έκανε και πρέπει να γίνει με πειστική εμφάνιση. Η Λαμποράλ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και δεν αλλάζει στυλ παιχνιδιού. Αν θέλει ο Ολυμπιακός σήμερα να πάρει τον αγώνα θα πρέπει να τρέξει την αντίπαλό του η οποία δεν ασχολείται πολύ με την άμυνα. Έτσι αν βρεθεί σε καλή μέρα θα νικήσει και εύκολα και θα ανέβει η ψυχολογία τους. Στα 8 παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες από το 2010 και μετά όλα τα σκορ ήταν πάνω από το σημερινό όριο των 154 πόντων. Και σήμερα θα το ξεπεράσουν οπότε η επιλογή μας είναι Over 154.

Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει και ο αγώνας Εφές Αναντολού – Αρμάνι Μιλάνο όπου θα πάμε με την «καθαρή» νίκη της Εφές σε απόδοση 1.80. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη φάση και μοιράστηκαν τις νίκες. Στην Τουρκία η Εφές είχε νικήσει πολύ εύκολα 87-67 και στο Μιλάνο η Αρμάνι πήρε τη νίκη 77-73 σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά η Εφές το έχασε αφού ήταν μπροστά με 14 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου. Μπορεί η Αρμάνι να έκανε δύο πολύ καλές νίκες αλλά μην ξεχνάμε ότι τις πέτυχε εντός έδρας. Είναι δεδομένο ότι βελτιώθηκε αλλά δεν ανέβηκε ξαφνικά επίπεδο. Η Εφές θέλει μια νέα αρχή και να κυνηγήσει ότι καλύτερο στα 11 παιχνίδια που απομένουν. Γενικά η Αρμάνι είναι καλύτερη ομάδα αλλά σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσει μια φορά και η έδρα της Εφές. Στατιστικό στοιχείο, οι χθεσινές νίκες των τουρκικών ομάδων (Ούλκερ, Γαλατασαράι) μετά την διακοπή για το All-Star Game. Πάμε με την τρίτη νίκη τουρκικής ομάδας στην ίδια εβδομάδα. Οπότε η επιλογή μας είναι η νίκη της Εφές.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.

Last modified onΠαρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 13:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep