Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Προσπάθεια διαστρέβλωσης»

Στην αντεπίθεση η ερασιτεχνική ΑΕΛ με αφορμή όσα ειπώθηκαν από ΜΜΕ, αλλά και για την ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Για επιχείρηση αλλοίωσης και διαστρέβλωσης των όσων ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (03/06) έκανε λόγο η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, κάνοντας λόγο για σκοτεινά κίνητρα.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Συνεπικουρούμενη από τους λίγους αλλά γνωστούς υβριστές και λασπολόγους των ερτζιανών που έβαλαν από χθες τους ανεμιστήρες σε μέγιστη ισχύ, συγκεκριμένη μερίδα του τύπου της πόλης, γνωστή και ως «άτυπο γραφείο τύπου της ΠΑΕ» βάλθηκε να βγάλει «κουφούς» τους χιλιάδες Λαρισαίους που άκουσαν σε ζωντανή μετάδοση της συνέντευξη τύπου προβαίνοντας σε εξόφθαλμη προσπάθεια αλλοίωσης και διαστρέβλωσης των όσων ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Σωματείου ΑΕΛ 1964.

Παρακάτω επισημαίνονται και καταδεικνύονται ορισμένα σημεία της σκόπιμης και συνειδητής διαστρέβλωσης και αλλοίωσης του περιεχομένου της συνέντευξης τύπου, που ως αποτέλεσμα είχαν την παραπληροφόρηση όσων ενημερώθηκαν αποκλειστικά από το συγκεκριμένο μέσο:

• Ο κ. Γραβάνης δεν διένειμε κανένα ιδιόχειρο σημείωμα του κ. Τσακμακίδη όπως αναληθώς δημοσιεύτηκε.

• Ποτέ δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου ότι «η απάντηση της ΠΑΕ για την Ομάδα Νέων δεν ήταν τιμητική για την ΑΕΛ 1964», αλλά αντιθέτως:

α) ότι ποτέ δεν δόθηκε γραπτή απάντηση και β) το σκεπτικό της αρνητικής απόφασης -όπως διέρρευσε- δεν τιμάει αυτούς που την έλαβαν για λογαριασμό της ΠΑΕ.

• Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι οι λόγοι απόρριψης των προτάσεων του κ. Πηλαδάκη ήταν γιατί «δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», «ούτε επειδή και στις δύο περιπτώσεις κυρίαρχο ρόλο στην επόμενη ημέρα θα έχει ο Πηλαδάκης». Αναλύθηκε εκτενώς ότι:

α) Το Σωματείο τοποθετήθηκε επίσημα πριν από δέκα (10) μήνες κατά της πρακτικής των συγχωνεύσεων και της εξαγοράς ΑΦΜ. Ο όρος «αλλαγή ΑΦΜ» είναι παραπλανητικός. Δεν υπάρχει «αγορά ΑΦΜ». Υπάρχει αγορά μετοχών άλλης ΠΑΕ και «θανάτωση» του μητρικού Σωματείου που αποτελεί την κοιτίδα και την «ιερή αγελάδα» της κάθε ομάδας. Μας ζητήθηκε συνεπώς να υπογράψουμε την θανατική καταδίκη του Σωματείου μας. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ποτέ να μας βρει σύμφωνους. Θα προτιμούσαμε να παραιτηθούμε, παρά να συνδέσουμε τα ονόματά μας με μια τέτοια μοιραία εξέλιξη για το Σωματείο της ΑΕΛ με την αιματοβαμμένη του ιστορία.

β) Δεν δόθηκε απολύτως καμία λογική εξήγηση στον πρόεδρο κ. Γραβάνη από τους κ.κ. Τσακμακίδη και Σάββα γιατί κάποιος που οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μια επιχείρηση, επιθυμεί ο ίδιος να επαναλειτουργήσει μια παρόμοια επιχείρηση αντί να στραφεί σε άλλες δραστηριότητες. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Όλα τα ανωτέρω περιέργως παραλείπονται από το ρεπορτάζ.

• Ουδέποτε δηλώθηκε από τον κ. Γραβάνη ότι «ο ίδιος έχει την κατάσταση στα χέρια του που θα αποφασίσει για το μέλλον της ΠΑΕ», όπως από την (πονηρή ή εξ αμελείας;) ασυνταξία του συντάκτη, του αποδίδεται. Αντιθέτως, ρητά και ξεκάθαρα δηλώθηκε επανειλημμένα ότι «ο κ. Πηλαδάκης με τις μετοχές έχει την κατάσταση στα χέρια του και είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει αποφάσεις που θα δρομολογήσουν εξελίξεις για το μέλλον της ΠΑΕ».

• Ουδέποτε ειπώθηκε ότι «η παραχώρηση προς την Γήπεδο Λάρισας ΑΕ έγινε με απόφαση γενικής Συνέλευσης 25 ατόμων», αλλά αντιθέτως τονίστηκε ότι η έγκριση της μεταβίβασης έγινε σε συνεδρίαση γενικής συνέλευσης παρισταμένων 54 ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου.

• Ουδέποτε ειπώθηκε από τον κ. Γραβάνη ότι «ο ίδιος θα φρόντιζε διαφορετικά να γίνει η παραχώρηση», αφού τόνισε ότι δεν ήταν καν μέλος του Σωματείου το επίμαχο διάστημα, αλλά τονίστηκε ότι σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο «θα έπρεπε στα ανταλλάγματα προς το Σωματείο να ενταχθεί η κατασκευή ενός ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου με κόστος ελάχιστο σε σχέση με το ύψος του δανείου που εισέπραξε η Γηπεδο Λάρισας ΑΕ».

• Ουδέποτε ειπώθηκε ότι «ο ισολογισμός της ΠΑΕ πρέπει να ζητείται από τη γενική της (ΠΑΕ) συνέλευση», αλλά ότι η ΠΑΕ προέβη σε δημοσίευση του προπέρσινου ισολογισμού (χρήση 2010-2011) μόλις τον Σεπτέμβριο 2012 κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων και ενώ το ζήτημα είχε προηγουμένως απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΕΛ 1964 ως μετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ.

• ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΗΛΩΣΕ ο κ. Γραβάνης ότι «δεν θέλει να γίνουν μέλη του Συλλόγου οι γονείς των παιδιών». Πρόκειται περί απαράδεκτου ψεύδους. Τονίστηκε αντιθέτως, ότι όποιος γονέας το επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος, ότι για τους γονείς των αθλητών ισχύει ευνοϊκή ετήσια συνδρομή, ότι το Σωματείο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους γονείς να εγγράφονται μέλη στο σωματείο κατά την εγγραφή των παιδιών τους στα αθλητικά τμήματα, τονίστηκε. Μόνο κατά το μήνα Μάιο υπήρξαν δύο εγγραφές γονέων.

• Ουδέποτε ειπώθηκε ότι «σε περίπτωση που πέσει η ομάδα Γ’ Κατηγορία και μπει ένας Λαρισαίος επιχειρηματίας να βάλει λεφτά, αυτός θα αξιολογηθεί από τη διοίκηση της ερασιτεχνικής και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τη συνέχεια του επιχειρηματία στην ομάδα». Αντιθέτως, σε συγκεκριμένη ερώτηση αν υπάρχει καταστατική πρόβλεψη διοίκησης ομάδας του Σωματείου από χρηματοδότη επιχειρηματία, η απάντηση ήταν αρνητική όπως για όλα τα αθλητικά μη κερδοσκοπικά σωματεία.

Ακολούθως όμως εκφράστηκε η άποψη, ότι πρακτικά η συνεργασία με τυχόν χρηματοδότες επιχειρηματίες κατά το διάστημα παραμονής στην Γ’ Εθνική κατηγορία, θα είναι τρόπον τινά δοκιμαστικό υπό την έννοια ότι θα σχηματιστεί μια πληρέστερη εικόνα για αυτούς ενόψει της επανόδου στη FL και της σύστασης νέας ΠΑΕ. Μάλιστα, σε δεύτερη ερώτηση αν η 2η πρόταση του κ. Πηλαδάκη (περί Γ’ Εθνικής) θα γινόταν δεκτή από έναν σοβαρό Λαρισαίο επιχειρηματία χρηματοδότη, ο πρόεδρος κ. Γραβάνης εκφράζοντας προσωπική άποψη απάντησε ότι εφόσον υπάρχουν εχέγγυα αξιοπιστίας και σοβαρότητας θα έβλεπε θετικά και προσωπικά θα βοηθούσε την ευόδωση μιας τέτοιας εξέλιξης.

Κατά συνέπεια, από περίεργη έως ύποπτη η διαστρέβλωση των εν λόγω αναφορών, με προφανή αρνητικό αντίκτυπο στους τυχόν ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

• Στην άστοχη και άτοπη ερώτηση αν το Σωματείο μπορεί να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα ανέβει από την Γ’ Εθνική στην ΣουπερΛιγκ, η προφανέστατη απάντηση ήταν ότι ο ρόλος του Σωματείου θα είναι - με την υποστήριξη του κόσμου και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης- να οδηγήσει το Σωματείο και πάλι στη Β’ Εθνική και κατόπιν να συσταθεί νέα ΠΑΕ στη οποία το Σωματείο θα παραδώσει τις τύχες της πρώτης ομάδας.

• Ουδέποτε ειπώθηκε από τον κ. Γραβάνη ότι είναι «οικονομικά τακτικό μέλος του Συνδέσμου Monsters», αλλά αντιθέτως ότι είναι εγγεγραμμένο μέλος και μέχρι πρόσφατα και ταμειακά τακτοποιημένο.

• Το υποδειγματικά οργανωμένο Σωματείο Αθλητική Ένωση Λάρισας ΑΕΛ 1964 είχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη διάθεση των παρισταμένων δημοσιογράφων τη σύμβαση παροχής ανταλλαγμάτων από την Γήπεδο ΑΕ προς το Σωματείο για την παραχώρηση της έκτασης του γηπέδου, πλην όμως αυτή δεν ζητήθηκε από τον ειρωνευόμενο δημοσιογράφο «προφανώς δεν περίμενε να δεχθεί ερωτήσεις για τα του οίκου της ομάδας (γιατί θεωρούμε ότι με την οργάνωση που έχει θα είχε έτοιμη τη σύμβαση παραχώρησης με τη Γήπεδο ΑΕ και τους οικονομικούς απολογισμούς)». Ο οικονομικός απολογισμός του Σωματείου δεν είναι ανακοινώσιμος, εφόσον θα παρουσιαστεί προς έγκριση στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ 1964 εντός του Ιουνίου.

• Ουδέποτε τόνιζαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου ότι «ανέβασαν την ομάδα μπάσκετ από την Α1 ΕΣΚΑΘ στην Γ’ Εθνική», αλλά αντιθέτως τόνισαν ότι η προοπτική της Γ’ Εθνικής δεν τους τρομάζει εφόσον ήδη διαχειρίζονται και την ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στην Γ’ εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών.

Η παραπάνω σειρά επανειλημμένων παραποιήσεων, αλλοιώσεων και διαστρεβλώσεων των όσων ειπώθηκαν από τον πρόεδρο και τους εκπροσώπους του Σωματείου μας μόνον τυχαία δεν μπορεί να είναι. Έρχεται σαν συνέχεια μιας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης με την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι τα τρέχοντα αποτελέσματα κρατιούνται μυστικά ακόμη και μετά την ψηφοφορία (συμπτωματικά, όπως στη διαβόητη ψηφοφορία για την ονομασία του AEL FC Arena). Μιας δημοσκόπησης από την οποία τυχαία (;) λείπει το πιο επίκαιρο και καίριο όλων των ερωτημάτων: «Επιθυμείτε την παραμονή του κ. Πηλαδάκη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ;».

Οι ξεκάθαρες θέσεις του Σωματείου μάλλον δυσαρέστησαν όσους ματαίως περίμεναν ότι θα πατήσουμε τις μπανανόφλουδες. Ας γνωρίζουν ότι πλέον είμαστε αποφασισμένοι να τους εκθέτουμε στην κρίση του λαρισαϊκού φίλαθλου κόσμου, κάθε φορά που δολίως και απροκάλυπτα θα επιχειρούν να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.

Αλήθεια, η καθ’ όλα σεβαστή κ. Δανάη Δημητρακοπούλου ως εκδότης και οι κ.κ. Χρήστος Τσαντήλας, Δημήτρης Χατζηευθυμίου ως διευθυντές της ιστορικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μιας εφημερίδας άρρηκτα συνδεδεμένης και ταυτισμένης με την πόλη μας και την διαδρομή του Σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας από το 1964, μιας εφημερίδας με την οποία μεγαλώσαμε όλοι μας, μιας εφημερίδας που διαμορφώνει συνειδήσεις και γνώμες, πώς κρίνουν παρόμοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις, και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία κρισιμότατη για την Ομάδα της Πόλης μας;

Αθλητική Ένωση Λάρισας ΑΕΛ 1964»

Η απάντηση στην ΠΑΕ

Αναφορικά με τις προτάσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 προς τη Διοίκηση του Σωματείου μας που λεπτομερώς και αναλυτικά παρουσιάζονται στην ανακοίνωση της 04.06.2013, συνοπτικά σημειώνουμε τα εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ Α΄ («Αλλαγή ΑΦΜ»)

Παρά τον παραπλανητικό για τον κόσμο όρο «συνεργασία με άλλη ομάδα», δεν μπορεί να κρυφτεί το ένα και μοναδικό γεγονός: ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τη Διοίκηση του Σωματείου Α.Ε.Λ. 1964 η υπογραφή της ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ του Σωματείου που ιδρύθηκε στις 17 Μαΐου 1964 και η μεταφορά του νεκρού της σώματος σε νέα έδρα, αυτή της ομάδας «συνεργασίας». Η «αμοιβαία ανταλλαγή καταστατικού μεταξύ των δύο Σωματείων» σφραγίζει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του εξασφαλίζει.

Οι υπόλοιπες παροχές, όπως και οποιεσδήποτε ενδεχόμενες άλλες μας αφήνουν παγερά αδιάφορους μπροστά στο έγκλημα που μας ζητούν να συναινέσουμε. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ είναι και θα παραμείνει αυτή που δημιουργήθηκε στις 17 Μαϊου 1964.

ΠΡΟΤΑΣΗ Β΄ (Υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική):

Τυχόν υποβιβασμός της ομάδας στη Γ’ Εθνική και η εκκαθάριση της ΠΑΕ δεν μπορεί να βρει το νυν μεγαλομέτοχο κ. Πηλαδάκη παρόντα στο νέο ξεκίνημα. Οι υποσχέσεις περί χρηματοδότησης, οι απαιτήσεις περί συμμετοχής στη διοίκηση του Σωματείου μέσω εκπροσώπων (!!!) και οι προσδοκίες για ανάληψη από τον ίδιο μια νέας, καθαρής ΠΑΕ στη Football League είναι όλες κενές, καθώς ο νυν μεγαλομέτοχος έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος και υπεύθυνος για την ουσιαστική χρεωκοπία της υπάρχουσας ΠΑΕ. Ο κύκλος έκλεισε.

Επί των διευκρινίσεων:

- Οφειλή Γήπεδα Λάρισας Α.Ε.: 

Επισυνάπτουμε ηλεκτρονικό αντίγραφο της από 16.09.2009 σύμβασης μεταξύ του Σωματείου μας και της εταιρίας Γήπεδο Λάρισας ΑΕ προς ενημέρωση όλου του φίλαθλου κόσμου και της κοινωνίας της Λάρισας γενικότερα. 

(Εάν οι φωτό δεν ανοίγουν, πληκτρολογήστε στο τέλος του λινκ /??ss)

ael1

ael2

ael3

ael4

ael5

Όπως προκύπτει από μια απλή ανάγνωση η εν λόγω σύμβαση προβλέπει ρητά συμφωνηθέν αντάλλαγμα συνολικού ποσού 3.400.000 ευρώ, αφενός μεν λόγω απώλειας των εσόδων της ΑΕΛ 1964 εκ της λειτουργίας του χώρου – γηπέδου στην θέση Μεζούρλο (δεδομένου ότι κατά το ειδικό άρθρο 50 παρ.2 εδ.3 του ν. 3693/2008 η (αντίδικος) εταιρία προς την οποία η ως άνω παραχώρηση δεν υποχρεούται στην καταβολή προς το σωματείο του νομίμου ποσοστού εκ 15 % επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου ποδοσφαίρου για χρονικό διάστημα 15 ετών από την έκδοση άδειας λειτουργίας του γηπέδου),

αφετέρου δε για να καταστεί δυνατή η καλλιέργεια και ανάπτυξη των αθλητικών ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΛ 1964, ως ιδρυτικού σωματείου της ΠΑΕ ΑΕΛ, το οποίο ως άνω χρηματικό αντάλλαγμα η Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ανέλαβε την υποχρέωση και δέσμευση να καταβάλλει σε είκοσι (20) ετήσιες δόσεις ως εξής:

α) Για καθένα από τα πρώτα 4 έτη από της υπογραφής της ως άνω σύμβασης, ήτοι για τα έτη 1-4 ποσό 100.000 ευρώ ετησίως

β) Από το 5ο έτος και για καθένα από τα επόμενα 4 έτη, ήτοι για τα έτη 5-8 ποσό 150.000 ευρώ ετησίως

γ) Από το 9ο έτος και για καθένα από τα επόμενα 12 έτη, ήτοι για τα έτη 9-20 ποσό 200.000 ευρώ ετησίως

Τα ως άνω ποσά συμφωνήθηκε ότι θα καταβάλλονται, πλέον του φόρου 10 % επί του υπερβαίνοντος το ποσό των 2.950 ευρώ ετησίως καταβαλλόμενου ποσού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1 εδαφ. ε του ν. 2238/94 (περί φορολογίας), η δε Γήπεδο ΑΕ δεσμεύτηκε να καταβάλλει το ετήσιο ως άνω αντάλλαγμα σε 3 δόσεις κάθε χρόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου ως εξής:

1. Ποσό ίσον με ποσοστό 30 % του κατ έτος οφειλόμενου ποσού θα καταβάλλεται ΠΡΙΝ την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ήτοι το μήνα Αύγουστο κάθε έτους

2. Ποσό ίσον με ποσοστό 35 % του κατ έτος οφειλόμενου ποσού θα
καταβάλλεται τρείς μήνες μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ήτοι το μήνα Δεκέμβριο κάθε έτους

3. Ποσό ίσον με ποσοστό 35 % του κατ’ έτος οφειλόμενου ποσού θα καταβάλλεται έξι μήνες μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων ποδόσφαιρου, ήτοι το μήνα Μάρτιο κάθε έτους.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι η έναρξη χρήσης του γηπέδου από την εν λόγω ανώνυμη εταιρία ξεκίνησε το 2010 το συνολικώς οφειλόμενο ποσό ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, για τη διεκδίκηση του οποίου το Σωματείο ΑΕΛ 1964 επιφυλάσσεται ρητώς κάθε νομίμου δικαιώματός του. Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί δεν θα ωφελήσουν την Γήπεδο Λάρισας ΑΕ.

Η υπόθεση, εφόσον ο κ. Πηλαδάκης δεν επιθυμεί να τηρήσει την υπογραφή του, θα κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η σύμβαση δωρεάς κατά τον Αστικό Κώδικα γεννά συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα, πολλώ δε μάλλον όταν συνάπτεται για φορολογικούς λόγους, δεδομένου ότι καταβάλλεται πρωτίστως λόγω απώλειας εσόδων του Σωματείου εξαιτίας της νομοθετικής διάταξης που ρύθμιζε την κατασκευήτου Νέου Γηπέδου Λάρισας.

- Σχετικά με την ανάληψη της λειτουργίας της ομάδας Νέων, θα συμπληρώσουμε την αναφερόμενη από την ΠΑΕ μισή αλήθεια. Η αιτιολόγηση της άρνησης βρίσκεται σε επανειλημμένη απάντηση – ομολογία στελέχους της ΠΑΕ ενώπιον τρίτων: «Δεδομένου ότι δεν υπήρχε σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, σκεφτήκαμε το επικοινωνιακό κόστος για εμάς στη σίγουρη περίπτωση που η Ερασιτεχνική θα τα κατάφερνε καλύτερα από την ΠΑΕ στην οργάνωση και διαχείριση της ομάδας Νέων».

Last modified onΤετάρτη, 05 Ιούνιος 2013 01:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep