Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Λύση άμεσα στην ΑΕΛ»

Ο Τίμος Καβακάς έστειλε μήνυμα στον Πηλαδάκη για εξεύρεση άμεσης λύσης.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ έπειτα από τη νίκη (2-1) απέναντι στην Καλλιθέα δήλωσε: «Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι σε μια σεζόν που μας αφήνει την πικρία για το γεγονός ότι δεν εκπληρώσαμε τον στόχο μας. Εύχομαι αυτή χρονιά να είναι εποικοδομητική για όλους μας. Να δοθούν άμεσες λύσεις για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη. Ευχαριστώ τον κόσμο, τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για τη συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστώ, επίσης, τους συνεργάτες μου, Γιάννη Μάγγο, Θοδωρή Κυριακούλη, Γιώργο Πήδουλα που προσπάθησαν να βοηθήσουν ο καθένας από το δικό του πόστο. Δουλέψαμε όλοι μαζί συνειδητά και με επαγγελματισμό.

Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα μέλη του ιατρικού τιμ, που φέτος είχαν πολύ δουλειά με τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών. Αυτό που μου αφήνει μια γλυκιά γεύση είναι κάποια παιδιά σε καλή ηλικία, που αγωνίστηκαν και πήραν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς. Δείχνουν ότι με δουλειά και ταπεινότητα μπορούν να καταφέρουν πολλά. Τέλος να ευχαριστήσω εσάς, τους εκπροσώπους του Τύπου, να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και εις το επανιδείν».

Αυτά δήλωσε ο Τίμος Καβακάς στη συνέντευξη Τύπου του τελευταία αγώνα της χρονιάς με την Καλλιθέα στο AEL FC ARENA και εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις:

-Έχετε συζητήσει με τη διοίκηση για την παραμονή σας;

«Έχουμε συζητήσει και το πλάνο μου είναι έτοιμο για τη νέα χρονιά. Αυτό, όμως, που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Καβακάς, αλλά το να βρεθεί λύση για την ομάδα. Από εκεί και μετά προτεραιότητα θα είναι, προφανώς, ο προπονητής ώστε να γίνει γρήγορα – και όχι γρήγορος – ο προγραμματισμός. Πρέπει την επόμενη χρονιά να είμαστε πολύ δυνατοί και να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι»

-Μέχρι πότε θα περιμένετε;

«Είμαι υποχρεωμένος να περιμένω και θα περιμένω μέχρι να υπάρξει απάντηση. Έχω ήδη αρνηθεί προτάσεις άλλων ομάδων»

-Ένα σχόλιο για την ομάδα της Καλλονής, την ομάδα στην οποία ξεκινήσατε τη φετινή χρονιά και σήμερα εξασφάλισε την απευθείας άνοδο;

«Μπράβο τους. Είχαν πολύ καλή ομάδα, ξόδεψαν πολλά χρήματα και κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα ένα όνειρο. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Κατά 80% είναι μια ομάδα που έφτιαξα εγώ με τον κο Καραδήμο»

-Του χρόνου θα μπορέσει η ΑΕΛ να πετύχει τον στόχο της;

«Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν μπορώ να απαντήσω»

-Υπάρχει ομάδα που ανέβηκε απευθείας δαπανώντας μεγάλα ποσά και άλλη όπως ο Εργοτέλης που ανέβηκε με μπάτζετ 700 χιλιάδων. Τι από τα δύο χρειάζεται η ΑΕΛ για να πετύχει το ίδιο;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για ποσά. Αναφέρατε όμως μια ομάδα που δουλεύει πολύ με νέα παιδιά από τις ακαδημίες της, παιδιά που επί 7 χρόνια δούλευαν με τον ίδιο προπονητή, τον κο Καραγεωργίου, για μια ομάδα η οποία την πρώτη της χρονιά στην Α’ Εθνική σώθηκε στο τέλος και με άσχημα αποτελέσματα, για μια ομάδα η οποία στα τρία τελευταία της χρόνια στη μεγάλη κατηγορία – πριν τον περσινό υποβιβασμό – στηρίχθηκε κατά πολύ σε αυτά τα παιδιά. Έχουμε κι εμείς τέτοια παιδιά. Δεν φτάνει το ταλέντο, χρειάζεται και πολύ δουλειά. Ούτε πιστεύω ότι οι ομάδες χτίζονται μόνο με πολλά χρήματα. Βέβαια, για να αποκτήσεις κάποιους ποιοτικούς παίκτες θα χρειαστεί να ξοδέψεις ένα ποσό, αλλά όχι τόσα πολλά»

-Εφόσον παραμείνετε θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ;

«Ο βασικός κορμός θα είναι ο ίδιος»

-Κάποια στιγμή η ομάδα έφτασε να είναι 3η, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί. Θα μπορούσατε να απαριθμήσετε τρεις λόγους για τους οποίους η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε φέτος;

«Θα μπορούσα να σας πω πολλούς, αλλά δεν θα πω κανέναν. Εξαρχής, όταν ήρθα στην ομάδα, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω τον εαυτό μου. Ποτέ δεν τον έβαλα πάνω από την ομάδα. Πάντα λειτουργούσα με βάση αυτό που έβλεπα από τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Κι εγώ έκανα λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Το θέμα είναι να μην τα επαναλαμβάνεις. Αν η ΑΕΛ δεν τα επαναλάβει τότε θα μπορέσει να ανεβεί κατηγορία. Το αρνητικό με την ΑΕΛ τη φετινή χρονιά ήταν ότι πάλευε σε πολλά ταμπλό. Τρεις ομάδες είχαν στόχο μόνο το πώς θα βγουν κατηγορία. Τίποτε άλλο. Δαπάνησαν πολλά και βγήκαν. Είπα ένα λόγο αυτή τη στιγμή»

-Η φιλοσοφία στις μεταγραφές θα πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές να παίρνουν ένα στάνταρ ποσό ή να υπάρχουν πριμ στόχων;

«Είναι ένας χώρος αυτός, στον οποίο η ομάδα θα πρέπει να θέσει τους όρους της. Κι όταν μια ομάδα είναι δυνατή, τότε μπορεί να θέτει τους όρους της. Αυτό θέλει η ομάδα, να είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα – όχι μόνο στο οικονομικό – ώστε να θέτει τους όρους της. Του χρόνου, έτσι όπως θα είναι διαμορφωμένο το πρωτάθλημα με τους ομίλους, κυνηγάς μόνο την πρώτη θέση. Και δύο ανταγωνιστές να έχεις, είναι αρκετό»

-Έχει η ΑΕΛ νέα παιδιά στα οποία μπορεί να υπολογίζει για τη νέα χρονιά;

«Ήδη 5 παιδιά από την ομάδα Νέων συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Έχω δει και άλλα παιδιά και είναι τυχερή η ομάδα κάτω των 20 που υπάρχουν ποδοσφαιριστές με αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Είτε είμαι εγώ, είτε όχι, υπάρχουν παιδιά που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Παιδιά με καλά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ο Τάσος ο Κρητικός, που – όμως – θέλουν πάρα πολύ δουλειά»

-Όταν δηλώσατε ότι η ΑΕΛ θα μπει στην πρώτη τριάδα το πιστεύατε;

«Να ένα λάθος του προπονητή. Αυτός είναι ο 2ος λόγος για τον οποίο η ομάδα δεν τα κατάφερε. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν σε πολύ ανοδική φάση, η ομάδα απέδιδε πολύ καλά και – αν θυμάστε – έλεγα πόσο εντύπωση μου κάνει η σταθερότητα που έδειχνε εκείνο το διάστημα η ομάδα». Μετά από 10-12 ματς, όμως, ήρθαν τα σκαμπανεβάσματα. Τώρα επανήλθαμε σε κατάσταση σταθερότητας, αλλά είναι και λογικό, αφού απουσιάζει το άγχος. Μας στοίχισαν τα ματς στα οποία ήμασταν καλοί, αλλά δεν κερδίσαμε».

-Πρέπει η ΑΕΛ να στηριχθεί σε έμπειρους ώστε να μπορεί να αντέχει την πίεση;

«Πρέπει να έρθουν παιδιά έμπειρα και σε καλή ηλικία, αλλά να υπάρχουν και παίκτες νεότερης ηλικίας με φιλοδοξία».

-Μιλώντας με τον πρόεδρο σας μίλησε για πιθανή του αποχώρηση;

«Ο πρόεδρος είναι ειλικρινής. Ό,τι διαβάσατε εσείς το είπε και σε μένα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Last modified onΚυριακή, 26 Μάιος 2013 22:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep