Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Παναιτωλικός, η καλύτερη ομάδα»

Ο μέσος του Παναιτωλικού, Σίλβα Τζούνιορ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την άνοδο στη Super League.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος αμφισβητήθηκε όταν τον χειμώνα αποκτήθηκε από την ομάδα του Αγρινίου, τόσο λόγω της προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας του, όσο και εξαιτίας της αποχής του. Ωστόσο, ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά 96.1», τόνισε ότι δεν έχασε ποτέ την πίστη στις δυνατότητες του, σημείωσε ότι μόνο ο Νίκος Καραγεωργίου τον πίστεψε και χαρακτήρισε τον Παναιτωλικό την καλύτερη ομάδα στη Football League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζούνιορ:

Για το χειροκρότημα της εξέδρας σε κάθε εντός έδρας ματς:

«Οι άνθρωποι της πόλης με σέβονται και είμαι χαρούμενος για ό,τι ζω εδώ. Αυτό μου δίνει δύναμη».

Για το γεγονός ότι οι προηγούμενες ομάδες του δεν άλλαζαν προπονητές:

«Είναι δύσκολο, αλλά ήταν η ζωή μου. Το βλέπω ότι είναι σημαντικό, γιατί είχα μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα. Βοηθάει πολύ και έχω μάθει πολλά από αυτούς».

Για το αν το καλοκαίρι είχε σκοπό να αποσυρθεί:

«Πάντα ένιωθα στην καρδιά μου ότι η καριέρα μου δεν είχε τελειώσει. Απλά έκανα διακοπές με την οικογένεια. Ξεκουράστηκα και το ήθελα».

Για το αν ξαφνιάστηκε όταν ο Καραγεωργίου του πρότεινε να πάει στον Παναιτωλικό:

«Όταν με κάλεσε ο Καραγεωργίου σκέφτηκα δύο πράγματα. Ότι ακόμη μπορώ να παίζω μπάλα και ότι υπάρχουν άτομα που με εμπιστεύονται. Αυτό με έκανε χαρούμενο, προετοιμάστηκα και γύρισα με δύναμη».

Για την υποψηφιότητα του στην πόλη του στην Βραζιλία:

«Προσπάθησα, επειδή ο στόχος μου στην ζωή είναι να βοηθάω τους ανθρώπους. Να είμαι σημαντικός και με την εμπειρία μου. Οι φίλοι μου είπαν να το κάνω και έτσι το έκανα».

Αν τον ενδιαφέρει η πολιτική:

«Όλη η οικογένεια μου είναι στην πολιτική».

Για το γεγονός ότι από την Παουλίστα είναι και ο Ριβάλντο και τις σχέσεις μαζί του:

«Είναι μεγάλος ο Ριβάλντο. Όταν έπαιζε εδώ το παιδί του έμεινε σπίτι μας πολλές φορές. Κι αυτός μαζί με τον Μαντούκα κι άλλους».

Για τα σχόλια που ακούει ως… δήμαρχος στην πόλη:

«Το βλέπω καλό γιατί οι άνθρωποι με γνωρίζουν. Ξέρουν την ζωή μου. Έχουν προσοχή σε μένα. Στον αγώνα την περασμένη Κυριακή έκανε μια κίνηση και φώναζαν «μπράβο δήμαρχε»! Είναι καλό αυτό για μένα»!

Αν ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου τι θα άλλαζε:

«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Πρέπει να γνωρίζω καλά την πόλη και τους ανθρώπους για να φτιάξω ωραία πράγματα και να βοηθήσω να έχουν καλύτερη ζωή. Η Παουλίστα είναι η πόλη μου και την γνωρίζω καλά και ξέρω τι χρειάζονται οι άνθρωποι. Τώρα μάλλον είναι καλύτερα να παίζω ποδόσφαιρο».

Για το αν τον επηρέασε η αλλαγή προπονητή:

«Λίγο, επειδή ήρθα εδώ με τον Καραγεωργίου και ήθελα να συνεχίσω με αυτόν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Καραγεωργίου μου είπε να το συνεχίσω και επειδή το ζήτησε δουλεύω πολύ και γι’ αυτόν. Με τον προπονητή μας τώρα ζω μια νέα εποχή και είναι καλό για την ζωή μου».

Για τοτι δεν έκανε καλά ο Καραγεωργίου κι έφτασε στο σημείο να φύγει:

«Τώρα έχουμε περισσότερους παίκτες. Μελισσάς, Μπελόν, Σίσιτς, Μπόγιοβιτς. Ποιο έμπειρη ομάδα και πιο δυνατή. Αυτό είναι το νέο στον Παναιτωλικό».

Για τις αλλαγές του Χάβου

«Δεν λέω ότι άλλαξε. Ο τρόπος που δουλεύει βοηθάει πολύ την ομάδα. Ενώνει ποδοσφαιριστές και βοηθάει τον τρόπο που παίζουμε».

Για την καλή φυσική του κατάσταση:

«Δεν υπάρχει μυστικό. Ο Θεός με έκανε έτσι. Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή. Εγώ το βλέπω σαν κάτι καλό. Θέλω να ζω το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό το αγαπάω και προπονούμαι πολύ. Γι’ αυτό πάνε καλά τα πράγματα».

Για την αμφισβήτηση προς το προσωπό του:

«Όταν έφτασα στον Παναιτωλικό ο μόνος που με πίστεψε ήταν ο Καραγεωργίου. Έκανε βόλτα στην πόλη, μπήκα στην ομάδα και όλοι σκεφτόταν αυτό. Κι εγώ ίσως να σκεφτόμουν έτσι. Αλλά εγώ ήξερα τι μπορούσα να κάνω και τι θα κάνω. Ξέρω τι μπορώ. Είναι μια υπόσχεση».

Αν έγινε πιο δυνατός έπειτα από την αμφισβήτηση:

«Όχι. Ήξερα ότι μόνο ένας με πίστευε. Δεν με ένοιαζε τι πίστευαν οι άλλοι. Το σημαντικό είναι αυτοί που με πιστεύουν».

Αν νιώθει δικαιωμένος που πλέον τον πιστεύουν όλοι:

«Αυτό είναι καλό. Δόξα τω Θεώ».

Για τον στόχο της ανόδου:

«Δεν υπάρχει στην Β’ εθνική καλύτερη ομάδα από τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός θα γυρίσει στην Α΄εθνική. Γι’ αυτό είμαι εδώ με τους άλλους παίκτες και τον προπονητή».

Αν υπήρχε στιγμή που είπε ότι το όνειρο της ανόδου δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα:

«Όχι».

Ποιο είναι πλέον το… κλειδί για την άνοδο:

«Η διαχείριση από τον προπονητή είναι μεγάλο πράγμα. Έχει πολλούς παίκτες αλλά πρέπει να βάζει 11. Είναι δύσκολο, αλλά το κάνει

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο:

«Έχω φωτογραφίες από το περσινό γήπεδο και βλέπω γεμάτες τις εξέδρες. Δεν σκέφτηκα ότι θα παίξω εδώ μια μέρα. Αλλά το έζησα. Η ζωή είναι καταπληκτική».

Για το γεμάτο γήπεδο στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Θέλουμε πάντα τον κόσμο κοντά μας. Είναι σημαντικό. Ο Παναιτωλικός δεν πρέπει μόνο να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά με τον κόσμο του να γράφει ιστορία. Πρέπει όλοι να παίζουμε καλά και ο κόσμος να είναι μαζί μας. Αυτό είναι το σπουδαίο. Είναι καλύτερα να έχει κόσμο το γήπεδο και να φωνάζουν. Ακόμη και όταν είμαστε χάλια να φωνάζουν. Κι αυτό καλό είναι».

Για το αν το ματς με την Δόξα είναι ξεχωριστό για να φτάσει η ομάδα ψηλά:

«Όλοι οι αγώνες είναι τελικοί για μας. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Και δεν θα παίζουμε πάντα όπως στον προηγούμενο. Το σημαντικότερο που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι δουλεύουμε για να γυρίσουμε στην Ά εθνική. Μπορεί να μην παίξουμε καλά αλλά θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά με την ομάδα που έχουμε θα παίξουμε και καλά πάλι»

Για τη ζωή στο Αγρίνιο:

«Απλή είναι η ζωή μου. Σπίτι με την οικογένεια, τρώω καλά, μερικές φορές πάω για καφέ. Η ζωή στο Αγρίνιο είναι χαλαρή και μου αρέσει».

Οι διαφορές σε σχέση με το Ηράκλειο:

«Οι άνθρωποι κάνουν την πόλη, όχι η πόλη τον άνθρωπο. Οι φίλοι, η οικογένεια, αυτό είναι η ζωή».

Για το όταν έπαιξε αντίπαλος με τον σημερινό γενικό αρχηγό Μάκη Μπελεβώνη:

«Αυτός έπαιζε στον ΟΦΗ και έκανε ένα πέναλτι κι εγώ έβαλα το γκολ. Ευχαριστώ Μάκη. Όταν έφτασα εδώ ήταν το πρώτο που μου είπε. Ήταν πάντα ένας συγκεντρωμένος παίκτης αλλά σε εκείνο το ματς έχασε το μυαλό του για λίγο».

Για το πώς βλέπει τα νέα παιδιά της ομάδας:

«Μιλάω με τα μικρά παιδιά που θα μπορούσε να είναι παιδιά μου. Μ’ αρέσει να βλέπω προπονήσεις και μια μέρα θα παίξω μαζί τους».

Ποιους ξεχωρίζει από τους μικρούς σε ηλικία:

«Ο Μεταξούλης, ο Σμίλτος, ο Μύγας. Όλα τα παιδιά είναι καλά αλλά ο Μεταξούλης είναι πιο κοντά μου».

Αν έχει πρόβλημα που οι συμπαίκτες του τον φωνάζουν «παππού»:

«Δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά ο Στέλιος (σ.σ Σφακιανάκης) είναι λίγο πιο μεγάλος. Μιλάει με τα μάτια αυτός ο παίκτης. Δεν λέει τίποτα. Αλλά όταν με κοιτάει καταλαβαίνω. Ο Σίσιτς κάνει πλάκα, ο αρχηγός, ο Μελισσάς, ο Φαβάλι. Όλα τα παιδιά είναι καλά».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:

«Ποτέ δεν έγινε ο ένας να μην μιλάει στον άλλο. Η ζωή μας είναι καλή. Βέβαια όταν χάνουμε είμαστε λυπημένοι. Αλλά η συγκέντρωση υπάρχει κι όλα είναι καλά από την πρώτη μέρα που ήρθα. Είμαι ποδοσφαιριστής πολλά χρόνια και δεν θα μπορούσα να αφήσω να γίνει αυτό».

Για το συμβάν με την… κόντρα Καμαρά-Μπόγιοβιτς για ένα πέναλτι:

«Γίνεται αυτό. Φάνηκε το πόσο πολύ θέλουν όλοι να παίζουν καλά. Ένα πρόβλημα που ξεπεράστηκε».

Για τις επόμενες αγωνιστικές:

«Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και κάθε εβδομάδα ως το τέλος θα έχει αλλαγές. Πιστεύω ότι μόνο ο Παναιτωλικός είναι σίγουρος ότι θα ανέβει στην Ά εθνική».

Για την πρώην ομάδα του τον Εργοτέλη:

«Δεν είναι εύκολο. Έχει παίξει καλά ως τώρα και στην Κρήτη κερδίζει τα ματς. Νομίζω ότι θα ανέβει κι αυτός και το θέλω».

Πώς βλέπει τη Football League σε σχέση με την Σούπερ Λίγκα:

«Είναι πιο δύσκολο από την Σούπερ Λίγκα. Ακόμη και οι μπάλες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχουν καλά γήπεδα και το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό».

Για τα λίγα γκολ που μπαίνουν κάθε αγωνιστική:

«Έτσι είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Όλοι παίζουν πίσω. Όταν παίζουμε με άλλη ομάδα ο αντίπαλος κλείνεται πίσω με έντεκα παίκτες και είναι δύσκολο να βάλουμε γκολ».

Πού υστερεί και πού υπερτερεί ο Παναιτωλικός:

«Ο Παναιτωλικός είναι το καινούριο. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα. Θέλω να έχω ιστορία στην ομάδα όπως και στις άλλες ομάδες. Αυτό είναι ένα όνειρο για μένα. Βρήκα τους ανθρώπους που τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Όπου βρίσκομαι όλοι ασχολούνται με τον Παναιτωλικό. Πάνε γήπεδο, μιλάνε γι’ αυτή. Εντελώς διαφορετικά από τον Εργοτέλη».

Αν θα είναι και την επόμενη σεζόν στην ομάδα:

«Μόνο ο Θεός ξέρει. Είμαι χαρούμενος εδώ όπως και η οικογένεια μου. Μου δίνουν αγάπη οι άνθρωποι και μου αρέσει. Αλλά τώρα ο Παναιτωλικός σκέφτεται σαν ομάδα Β΄εθνικής. Σε ένα μήνα ο Παναιτωλικός θα σκέφτεται σαν ομάδα Α΄Εθνικής. Μπορεί ο Τζούνιορ να μην είναι παίκτης Α’ Εθνικής. Αν είμαι θα είναι χαρά μου. Αν όχι ο Θεός θα με πάει κάπου. Εγώ θέλω να παίξω ξανά στην Σούπερ Λίγκα».

Last modified onΤετάρτη, 03 Απρίλιος 2013 15:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep