«Παρακαλούσε να μην προπονείται μόνος»

Καραχρηστική χαρακτήρισε ο δικηγόρος του Ελίνι Δημούτσου την έφεση της Ξάνθης κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ.

Το ποσό των 75.000 ευρώ έχει επιδικάσει η ΠΕΕΟΔ στον Ελίνι Δημούτσο μετά τη συζήτηση της προσφυγής του κατά της Ξάνθης στις 18 Οκτωβρίου. Η ΠΑΕ δεν είχε παρασταθεί στη διαδικασία και κατέθεσε έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι κακώς επιδικάστηκαν ποσά, ενώ για την προσβοή προσωπικότητας ο δικηγόρος της Φάνης Ουζουνίδης επεσήμανε ότι: «είναι καθιερωμένο παγκοσμίως να προπονούνται μόνοι τους ποδοσφαιριστές που είναι αμελείς ή βρίσκονται σε κακή φυσική κατάσταση».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Δημούτσου, Μανώλης Αλαφραγκής κατέθεσε τις δικές του ενστάσεις και υπογράμμισε ότι καταχρηστική είναι η έφεση της ΠΑΕ και όχι η προσφυγή του ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε στείλει τρία εξώδικα για να μην προπονείται μόνος του, αλλά η Ξάνθη δεν απαντούσε. Εκτός αυτού επεσήμανε ότι το συμβόλαιο προέβλεπε ότι ο ΑΟΞ θα πλήρωνε όλους τους φόρους και την εισφορά αλληλεγγύης. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο Ουζουνίδης είπε ότι κακώς απορρίφθηκε το υπόμνημα της ΠΑΕ πρωτόδικα και η προσφυγή συζητήθηκε ερήμην, ενώ υποστήριξε ότι τα ποσά των 1.500 και 2.500 ευρώ αν αναγνωρίστηκαν, κακώς επιδικάστηκαν. Για την εισφορά αλληλεγγύης ανέφερε:

«Ο ποδοσφαιριστής αιτήθηκε ένα ποσό καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης και φόρο με βάση το εισόδημα του 2020. Υπέγραψε συμβόλαιο στις 5/10/20, άρα οι αναλογούσες δόσεις ήταν 20.583 ευρώ. Η παρακράτηση φόρου αποδόθηκε κανονικά. Η διαφορά που αιτείται ανάγεται σε εισόδημα που είχε από άλλη ομάδα. Αιτήθηκε ποσά που δεν δικαιούνταν. Τα οφειλόμενα ήταν 1.500 του μηνός Αυγούστου. Αν σε ένα συμβόλαιο 60-70 χιλιάδων αποτελεί λόγο καταγγελίας οφειλή1.500 ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν, τότε είναι καταχρηστικό. Κατά τον χρόνο εκδίκασης είχε εξοφληθεί, όπως και το μπόνους συμμετοχών».

Για τη μείωση προσωπικότητας ο Ουζουνίδης είπε:

«Δεν ξέρω γιατί συνιστά δυσμενή μεταβολή το ωράριο εργασίας. Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι αμελής ή σε κακή φυσική κατάσταση και να μην βρίσκεται σε ετοιμότητα για την πρώτη ομάδα. Προπονούνταν με τη β' ομάδα και με τον Νίκο Κεχαγιά που ανέλαβε 20 μέρες μετά πρώτος. Δεν στερήθηκε οικονομικό δικαίωμα. Ήταν σε διπλανό γήπεδο και προπονούνται με άλλους. Είναι πλέον καθιερωμένο παγκοσμίως».

«Δεν ακούστηκαν αλήθειες»

Ο Αλαφραγκής κατέθεσε ενστάσεις σχετικά με το δικόγραφο της ΠΑΕ και είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η ΠΑΕ έπρεπε να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία. Καλώς η Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη το υπόμνημα, αφού δεν παραστάθηκε». Και συνέχισε:

«Δεν ακούστηκαν αλήθειες. Μετά την κατάθεση της προσφυγής δήλωσα ότι πήραμε 1.500 ευρώ στις 14/10 και την ημέρα της δίκης άλλες 2.550 ευρώ. Γι' αυτό περιόρισα το αίτημα στις 71.000 ευρώ. Η απόφαση δεν το δέχτηκε, αν και προσκομίζω δημοσίευμα από τη συζήτηση. Η απόφαση είτε είναι σωστή είτε πρέπει να παραπέμψετε τα μέλη της επιτροπής στην πειθαρχική ή στην επιτροπή δεοντολογίας. Δεν έκαναν, όμως λάθος. Κρίνεται ο χρόνος άσκησης της προσφυγής, όχι ο χρόνος συνεδρίασης.

Η ΠΑΕ όταν ο Δημούτσος ήταν στη Λαμία του είπε ότι θα τους πληρώσει όλους τους φόρους και την εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό το συμβόλαιο υπέγραψε. Έχει κάποιος δικαίωμα προσφυγής αν οφείλεται μία δόση ή δύο μισθοί ή ένα μπόνους ή υπάρχει λόγος σύμφωνα με την κοινή εργατική νομοθεσία. Σε εμάς οφείλοταν μία δόση, 8 μπόνους και υπήρξε προσβολή προσωπικότητας. Στείλαμε τρία εξώδικα και παρακαλούσαμε να μην προπονούμαστε μόνοι μας. Η ΠΑΕ δεν απάντησε ποτέ, δεν ήρθε στην ΠΕΟΟΔ και έρχεται τώρα και κάνει έφεση. Η έφεσή της είναι καταχρηστική, όχι η προσφυγή».

Last modified onΣάββατο, 22 Ιανουάριος 2022 10:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep