Προβάδισμα η ανατρεπτική Ξάνθη

Η Ξάνθη ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στο πρώτο μπαράζ στα Πηγάδια και πήρε ελαφρύ προβάδισμα ανόδου.

Μικρό προβάδισμα για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία έχει από το απόγευμα της Τετάρτης (26/05) έναντι του Παναιτωλικού η Ξάνθη. Στον πρώτο αγώνα διαβάθμισης ο ΑΟΞ έβγαλε πάθος και θέληση στα Πηγάδια και με την πρώτη φετινή εντός έδρας ανατροπή πήρε τη νίκη με 2-1. Έτσι, έκανε το πρώτο βήμα και θα παίξει τον μεγάλο στόχο της επανόδου την Κυριακή (30/05) στο Αγρίνιο.

Η ακριτική ομάδα αν και δεν ξεκίνησε καλά το ματς, έδειξε αποφασισμένη να διεκδικήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν. Και με το αγωνιστικό της πρόσωπο είναι βέβαιο ότι η διαφορά μίας κατηγορίας δεν φάνηκε στα Πηγάδια. Θα ταξιδέψει, λοιπόν, στην έδρα του Παναιτωλικού, έχοντας εκείνη το μαξιλαράκι για την επάνοδο.

Η ομάδα του Αγρινίου αιφνιδίασε και μόλις στο 6' από λάθος του Πέτροβιτς πήρε το προβάδισμα. Ο Ντουάρτε σέντραρε από αριστερά και ο Βέργος μόνος στην καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ. Η Ξάνθη ισορρόπησε μετά το 20λεπτο, πίεσε τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα Καναρίνια έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον σκόρερ τους.

Η πίεση του ΑΟΞ έφερε αποτέλεσμα στο 52'. Ο Σιατραβάνης βρήκε με κάθετη πάσα τον Έμπερτ και ο Γερμανός με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Δύο λεπτά αργότερα ο Βέργος έχασε νέα ευκαιρία να βρει δίχτυα, ενώ στο 66' ήταν η σειρά του Ντίαζ να αστοχήσει από κοντά. Τελικά η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή στο 71' από συνεργασία δύο αλλαγών του. Ο Σχρόιγεν εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο των αμυντικών, σέντραρε από αριστέρα και ο Μικελτάτζε με δυνατό σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Σκόρερ: 52' Έμπερτ, 71' Μικελτάτζε - 62' Βέργος

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (35' Μικελτάτζε), Παντελιάδης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Δημούτσος, Θυμιάνης (70' Τεσίγια), Έμπερτ, Σιατραβάνης (87' Στάθης), Ντίνας (70' Σχρόιγεν), Θ. Παπάζογλου (87' Καπνίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης, Περέιρα (86' Βάντερσον), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Ντίαζ, Εντινγκά (86' Καρέλης), Μεντόζα (63' Ταχάρ), Ντουάρτε (73' Αριγίμπι), Μπαρμπόσα, Βέργος (74' Ματσόλα).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Μεϊντάνας (Αχαΐας)
VAR: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

Last modified onΤετάρτη, 26 Μάιος 2021 17:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep