Τρεις θετικοί στη Δόξα Δράμας

Η Δόξα Δράμας ενημέρωσε ότι τρεις ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στον «αέρα» η προγραμματισμένη για το Σάββατο (06/02) αναμέτρηση ΟΦ Ιεράπετρας - Δόξα Δράμας. Οι Μαυραετοί ενημέρωσαν ότι τρεις ποδοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 και την Παρασκευή (05/02) θα γίνει νέος έλεγχος. Εάν από αυτόν εντοπιστούν πέντε νέα κρούσματα, τότε το ματς θα οδηγηθεί σε αναβολή και το καλαντάρι της Super League 2 θα πιεστεί ακόμα περισσότερο.

Η ενημέρωση:

«Τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας μας βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19, κατά τον χθεσινό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο κατά την διαμονή πριν τον αγώνα με τον ΟΦΙ. Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ενημέρωσε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία της SL2 καθώς και τον ΕΟΔΥ, όπως ακριβώς προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ήδη ενημερωθεί και απομονωθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ευχόμαστε στους τρεις ποδοσφαιριστές μας για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στις προπονήσεις.

Να σημειώσουμε πως μετά την σημερινή προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ, εκ νέου ποδοσφαιριστές και μέλη της αποστολής θα υποβληθούν σε νέα τεστ».

Το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρει σχετικά:

«Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD- 31 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται.

Οι τρίτες επαφές (“η επαφή της επαφής”) κρούσματος Covid-19, δεν θεωρούνται μη προστατευμένες επαφές και δεν τίθενται σε περιορισμό.

Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

Προηγούμενα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές, σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα, βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

Κρούσματα σε προπονητές, ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.

Αν υπάρχουν δύο αγώνες την εβδομάδα, το δεύτερο τεστ (πριν τον δεύτερο αγώνα) είναι υποχρεωτικό αν η ομάδα έχει εμφανίσει κρούσματα κατά τις τελευταίες επτά ημέρες».

Last modified onΠαρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 11:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep