«Προσπεράστηκε η ΕΕΑ»

Ο Χάρης Γρηγορίου δήλωσε ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση αναψηλάφησης της Δόξας Δράμας στην ΕΕΑ.

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή «CLASICO» φιλοξενήθηκε ο Χάρης Γρηγορίου. Ο νομικός που χειρίστηκε το ζήτημα του πιστοποιητικού συμμετοχής της Δόξας Δράμας υποστήριξε ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν έχει καμία σχέση με την αίτηση αναψηλάφησης στην ΕΕΑ. Αναλυτικά είπε:

Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να δώσει προσωρινή διαταγή στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας, ανατρέποντας την πράξη της ΕΕΑ που είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης πιστοποιητικού συμμετοχής της δραμινής ομάδας:

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση και νομίζω πως αυτή είναι και η πεμπτουσία της δικαιοσύνης. Ο δεύτερος βαθμός κρίνει και μπορεί να διορθώνει και να εξομαλύνει κάποιες ατέλειες της προσβαλλόμενης απόφασης. Πρόκειται για μία προσωρινή διαταγή, ένα πρώτο βήμα που είναι αρκετό προς το παρόν για να συμμετάσχει η Δόξα Δράμας στο πρωτάθλημα. Θα οριστεί κανονικά το επόμενο παιχνίδι της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα της Super League 2».

Για το αν αυτή η απόφαση έχει ισχύ μέχρι την επανεξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από την ΕΕΑ:

«Όχι δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα αναψηλάφησης του φακέλου από την ΕΕΑ. Αν θέλουν στην ΕΕΑ μπορούν να αναψηλαφήσουν τον φάκελο, ανεξαρτήτου δικαστικής απόφασης. Αν γίνει βεβαίως και θα δικαιωθούμε και δεν θα έχουμε κανέναν λόγο να συνεχίσουμε τη δικαστική οδό. Πρόκειται για προσωρινή διαταγή και θα περιμένουμε την απόφαση τις προσεχείς εβδομάδες».

Για το αν με αυτόν τον τρόπο ξεπεράστηκε το «εμπόδιο» της ΕΕΑ:

«Ο φάκελος της Δόξας Δράμας, πλέον, βρίσκεται στα χέρια του Διοικητικού Εφετείου, δεν είναι στην ΕΕΑ. Προσπεράστηκε η ΕΕΑ»

Στη διαπίστωση του δημοσιογράφου πως πρόκειται για απόφαση «σταθμό» καθώς σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης ενός φακέλου από την ΕΕΑ, η ομάδα μπορεί να προσφύγει σε Διοικητικό Εφετείο και να δικαιωθεί, ο κ. Γρηγορίου συμφώνησε:

«Χωρίς να θέλω να φανώ αμετροεπής, είναι σωστή η διαπίστωση»

Για τον αν υποβαθμίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΕΑ:

«Καμία υποβάθμιση. Η ΕΕΑ λειτουργεί ως πρωτοδικείο. Ο δεύτερος βαθμός είναι το Εφετείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταρρυθμίζονται αποφάσεις πρωτοδικείου».

Για το αν γνωρίζει πότε περίπου θα αρχίσει η Football League:

«Γίνονται σημαντικές προσπάθειες απ’ όλες τις πλευρές. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν βοηθήσει το επόμενο 15ημερο και δεν έχουμε οπισθοδρόμηση από πλευράς κρουσμάτων, πιστεύω πως σύντομα θα ανάψει το πράσινο φως για τις προπονήσεις. Το θετικό με τη Football League είναι πως όποτε και ν’ αρχίσει μπορεί να τελειώσει ακόμη και τον Ιούλιο γιατί δεν συνδέεται με μπαράζ, ούτε με τη Super League 2, ούτε με τη Γ’ Εθνική».

Πηγή: goalpost.gr

Last modified onΠαρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 23:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep