«Ραντεβού με Αυγενάκη»

Οι Ξανθόπουλος, Καραγιαννίδης δήλωσαν βέβαιοι ότι η Δόξα Δράμας θα πάρει πιστοποιητικό. «Έφυγε ο Πετράκης», είπαν.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής (17/01) ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Τάσος Καραγιαννίδης και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ξανθόπουλος. Αναφέρθηκαν στο θέμα της μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής, επεσήμαναν ότι ο Απόστολος Πετράκης αποτελεί παρελθόν και τόνισαν ότι θα επιδιωχθεί ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Ξανθόπουλος αρχικά δήλωσε:

«Μετά την αποχώρηση του κυρίου Μπύρου ο κύριος Χατζηελευθερίου με κάλεσε να οργανώσω το αγωνιστικό κομμάτι με χαμηλό μπάτζετ. Τότε εμφανίστηκε ο κύριος Πετράκης και μας είπε ότι θα έφερνε επενδυτές. Δεν ήρθε κάποιος από αυτούς που έταξε. Τα μηνύματα ήταν ανησυχητικά. Το πρώτο ήταν η μη αδειοδότηση και ήρθε δεύτερο χαστούκι από την ΕΕΑ. Ίσως η επιτροπή ανταγωνισμού είχε δίκιο και σωστά έπραξε.

Κινητοποιήθηκαμε όλοι και αποφασίσαμε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει Πετράκης. Οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του και δεν συνεχίζει στην ομάδα. Στο διοικητικό εφετείο την Πέμπτη θα παρθεί οριστική απόφαση. Ελπίζουμε σε προσωρινή άδεια συμμετοχής και κατόπιν θα μας καλέσει ξανά η ΕΕΑ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο φάκελός μας είναι άρτιος. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν χρέη στο Δημόσιο. Ποτέ δεν έχουμε εμπλακεί σε στημένα και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Νιώθουμε αδικία και πιστεύω ότι την Πέμπτη θα έχουμε θετική απάντηση και θα μας φύγει το άγχος.

Η αποχώρηση του Πετράκη είναι οριστική. Δεν υπάρχει καν στην ομάδα. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοηθούν, από τον απλό φίλαθλο ως τους μεγάλους επιχειρηματίες. Τα έσοδα είναι μηδαμινά και με τη βοήθειά τους λύσαμε σημαντικά προβλήματα. Ελπίζουμε την Πέμπτη να δοθεί τέλος στο μαρτύριο, γιατί η πόλη αξίζει να έχει ομάδα στη Super League. Δεν περνά από το μυαλό μας, αποκλείεται να μην πάρουμε άδεια.

Ευχαριστώ το ποδοσφαιρικό τμήμα για την κατανόηση, κυρίως στο οικονομικό. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα αλλάξουν τα πάντα μετά την αδειοδότηση. Είναι αναγκαία η απόκτηση ποδοσφαιριστών. Σκοπεύουμε να κάνουμε δύο, τρεις μεταγραφές έτοιμες για την ενδεκάδα».

Ο Τάσος Καραγιαννίδης ανέφερε:

«Μετά την αποχώρηση Χατζηελευθερίου η Δόξα βρέθηκε ξαφνικά στον γκρεμό και κάποιοι έπρεπε να πάρουν ευθύνες. Δεν είμαι μεγάλος επιχειρηματίας ή βιομήχανος. Έβαλα πλάτες για την ιστορία και το όνομα της ομάδας. Με κάποιους μετόχους και τη βοήθεια του Ξανθόπουλου προσπαθήσαμε να βγάλουμε το άρμα από τον βάλτο.

Μετά τα δύο απανωτά χαστούκια από την ΕΕΑ δεν υπάρχει Πετράκης στην ομάδα με την υπαλληλική σχέση που είχε και αποδεικνύεται αυτό μέσα από το Εργάνη. Εδώ και καιρό αποτελεί παρελθόν. Ευχαριστούμε την κοινωνία που στάθηκε δίπλα, μας στήριξε οικονομικά. Έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ, παιδιά διαμάντια.

Θέλουμε η κοινωνία να πάρει θέση, να μας στηρίξει. Στην πανδημία μόνο η Δόξα έχει απομείνει. Χάσαμε ανθρώπους, αλλά η ομάδα καρπώθηκε κάποια πράγματα. Γλιτώσαμε μισθούς, ασφαλιστικά. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια θα υπάρχει πιο έντονη παρουσία επιχειρηματιών. Έχουμε ιερή υποχρέωση να βγάλουμε την ομάδα από τον βάλτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και στη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα πάρουμε προσωρινή άδεια.

Θέλουμε να έχουμε συνάντηση άμεσα με τον κύριο Αυγενάκη. Ευελπιστούμε ότι θα μας δεχτεί. Δεν κλείσαμε ραντεβού, βέβαια. Να μας καλέσει η Επιτροπή και να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει Πετράκης. Δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών. Η ομάδα έσβηνε μετά την παραίτηση Χατζηελευθερίου. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα, γίνονται συζητήσεις και αν πάρουμε την άδεια, τότε θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιάννης Μπύρος ποτέ δεν μας άφησε μόνους. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είναι περισσότερο δίπλα μας. Ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες. Ανεβάσαμε δύο παιδιά από την Κ19, πήραμε έναν δανεικό από τον Παναιτωλικό και έχουμε πολύ καλή ομάδα. Δεν θα έχουμε θέμα στην κατηγορία».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΚυριακή, 17 Ιανουάριος 2021 12:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep