«Μειώσεις αποδοχών και στροφή στις ακαδημίες»

Ο τεχνικός της Δόξας Δράμας, Κώστας Βασιλακάκης, μίλησε για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κώστας Βασιλακάκης κλήθηκε να προσφέρει στη Δόξα Δράμας για 7η φορά στην προπονητική του θητεία. Ο έμπειρος τεχνικός των Μαυραετών μίλησε στη «Live Sport» για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

-Πώς είναι η καθημερινότητά σας το τελευταίο διάστημα;
«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη για όλους. Ειδικά για εμάς που έχουμε μάθει τελείως διαφορετικά, έξω στα γήπεδα με κόσμο, με τις προπονήσεις μας… Η καθημερινή προπόνηση μας τόνωνε, μας ζωντάνευε. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές για να μην έχουμε προβλήματα. Τις περισσότερες ώρες τις περνώ στο σπίτι. Βλέπω, όμως και πολύ κόσμο να γυμνάζεται έξω και λέω σε γνωστούς ότι δεν έπρεπε να έρθει η καραντίνα για να βγουν να τρέξουν, αλλά αυτό έπρεπε να τους γίνει βίωμα. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο εύκολα από τις μεγάλες πόλεις. Έχεις περισσότερο χώρο να κινηθείς».

-Τα μέτρα που πάρθηκαν σας βρήκαν σύμφωνο;
«Βέβαια. Πάμε καλά όπως δείχνουν τα πράγματα. Έπιασαν τόπο τα μέτρα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Εξάλλου μας δίνεται η δυνατότητα να περνούμε πολλές ώρες με την οικογένεια, κάτι που είχαμε στερηθεί με τις προετοιμασίες και τα ταξίδια».

-Μπορείτε να εκτιμήσετε αν το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει;
«Είμαστε όλοι σε αναμονή των εξελίξεων. Ακούμε διάφορα, δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει, πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πώς θα μας επιτραπεί να γυρίσουμε στις προπονήσεις. Μιλούν για αναδιαρθρώσεις, όλα έχουν πάει πίσω. Τέτοια εποχή κάθε χρόνο γίνεται αναδιάρθρωση…».

-Για να γίνει, βέβαια, αναδιάρθρωση η λίγκα ζητά οικονομικές εγγυήσεις…
«Το οικονομικό θα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όχι μόνο για τον αθλητισμό και όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα επαγγέλματα. Φαντάζομαι ότι οι αμοιβές που υπήρχαν δεν θα υπάρχουν. Τα ποσά θα μειωθούν πάρα πολύ και οι ομάδες μέχρι να μπουν και πάλι στον ρυθμό που ήταν προ της πανδημίας θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια. Θεωρώ δεδομένο ότι η εισαγωγή ξένων θα μειωθεί κατά πολύ. Οι ομάδες θα δώσουν βάση στις ακαδημίες και σε νεαρούς από τα τμήματα υποδομής. Εμείς φέτος το κάναμε αυτό. Προωθήσαμε αρκετά παιδιά. Δώσαμε συμμετοχές προς το τέλος, αλλά δεν μπορέσαμε να δώσουμε συνέχεια λόγω της διακοπής».

-Η Δόξα Δράμας τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επανέναρξης. Είχατε συζητήσει σχετικά με τη διοίκηση;
«Είχε γίνει μια κουβέντα. Δεν μας ενοχλούσε να αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα. Κάθε ομάδα κοιτά το συμφέρον της και έχει τη δική της θέση σχετικά με την επανέναρξη. Εξαρτάται, βέβαια, από αποφάσεις άλλων, όχι από τις δικές μας. Όλοι, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές θέλουμε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Μας έχει λείψει πάρα πολύ το γήπεδο. Ωστόσο οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν και αυτοί που ξέρουν καλύτερα από όλους. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Θα πρέπει να περιμένουμε».

-Λέγεται ότι κανείς δεν θα εγγυηθεί για την υγεία των αθλητών. Εσείς που έχετε περάσει από αυτή τη θέση, δεν θα νιώθατε ρίσκο πιθανή επιστροφή;
«Όχι. Αν γίνουν οι αγώνες με τα απαιτούμενα μέτρα, χωρίς κόσμο και με τους απαραίτητους ελέγχους δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Τα πρωταθλήματα, άλλωστε, πρέπει να τελειώνουν. Δεν μπορεί να βγει έτσι ο πρωταθλητής ή οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους».

-Τι προετοιμασία θα απαιτηθεί για να είναι έτοιμες οι ομάδες στο ενδεχόμενο επανέναρξης;
«Εάν ξεκινήσουν θεωρώ ότι θα μας δοθεί ένα περιθώριο δύο εβδομάδων το λιγότερο. Αν και οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ένα πρόγραμμα, δεν είναι το ίδιο να τρέχεις μόνος σου και να είσαι στο γήπεδο. Πρέπει να τους φρεσκάρεις όσο μπορείς για να ανταπεξέλθουν στην περίπτωση που γυρίσουμε στο γήπεδο».

Last modified onΚυριακή, 26 Απρίλιος 2020 19:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep