Προτεινόμενος πρόεδρος ο Χατζηελευθερίου

Παραιτήθηκαν Μπύρος - Οταπασίδης από το Δ.Σ. της Δόξας Δράμας. Υποψήφιος πρόεδρος ο Χατζηελευθερίου.

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την ΠΑΕ Δόξα στο Ωδείο της Δράμας, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με βασικό άξονα την επόμενη μέρα, μετά τις επικείμενες παραιτήσεις του προέδρου Γιάννη Μπύρου και του αντιπροέδρου Ανδρέα Οταπασίδη από τη διοίκηση (θα κατατεθούν τυπικά τις επόμενες μέρες). Πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο Θωμάς Μαργαρίτης (νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ και της διοικούσας επιτροπής), ενώ τον λόγο πήραν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπύρος και Ανδρέας Οταπασίδης, αλλά και αρκετοί παριστάμενοι, που κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Θωμάς Μαργαρίτης, που έκανε μια μίνι αναδρομή στο χρονικό των τελευταίων μηνών, με την αποχώρηση του μεγαλομετόχου Γιάννη Μπύρου και τις άκαρπες επαφές για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά και τη σύσταση 11μελούς διοικούσας επιτροπής, υποστηρικτικής προς την επιτάχυνση των διαδικασιών. Ταυτόχρονα, έγινε υπενθύμιση της παράδοσης των μετοχών σε 100 μικρομετόχους, που κατέχουν από 1% του συνολικού πακέτου έκαστος, όπως και ότι ο Γιάννης Μπύρος θα αποχωρούσε στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Θωμάς Μαργαρίτης επεσήμανε ότι δεν υπήρξε καμία προσφορά από υποψήφιο επενδυτή, καμία «ενόχληση» προς εκείνον (ων εξουσιοδοτημένος και επίσημα για να «τρέξει» το θέμα της διαδοχής), αλλά και άλλα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗ

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Οταπασίδης, έκανε αναφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και προτάσεις για εξοικονόμηση χρημάτων: «Λάβαμε βεβαίωση μη οφειλών από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ 2. Είμαστε καλυμμένοι οικονομικά. Όποιος έρθει μπορεί να κάνει ελεύθερα το νέο σχεδιασμό, μεταγραφές και αποδεσμεύσεις, χωρίς κανένα χρέος και βαρίδιο. Υπάρχει ρήτρα ότι αν αποχωρήσουν μέχρι δυο ομάδες, θα τηρηθούν κανονικά οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά. Μόνο αν αποχωρήσει και τρίτη ομάδα από το πρωτάθλημα θα υπάρξει πρόβλημα. Άρα υπάρχουν εξασφαλισμένα έσοδα, τέσσερις δόσεις ακόμα.

Η μία δόση έρχεται αυτές τις μέρες και έπονται τρεις ισόποσες ως το τέλος, μια τον Μάρτιο, μια τον Μάιο και μια τον Ιούνιο. Όποιος θέλει μπορεί στο εξής να μειώσει τα έξοδα, ή να αυξήσει με εναλλακτικούς τρόπους τα έσοδα. Δώσαμε πέντε παιχνίδια εντός, με πολύ λίγα εισιτήρια, αν αυξηθούν θα μιλάμε σε άλλη βάση. Θα υπάρξουν και πλέι οφ ή πλέι άουτ μετά, υπάρχουν αγώνες. Πλέον δεν είμαι αρμόδιος εγώ για να κρίνω ποιες περικοπές θα γίνουν στο εξής. Θα αποφασίσει η νέα διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Σε κάθε άτομα υπάρχουν παράπλευρα έξοδα. Ο κ. Μπύρος κάλυψε και έξοδα για τον μήνα Ιανουάριο, που δεν του αναλογούν. Δεν ήταν δικές του οφειλές, αλλά πλήρωσε μετάβαση και διαμονή, κανονική και επιπλέον στα Χανιά, διαιτητές για τον μήνα Γενάρη, τη μετάβαση και τη διαμονή στο ματς που έπεται στην Άρτα και άλλα.

Γίνεται προσπάθεια να έχουν όσο το δυνατόν πιο εύκολο έργο οι επόμενοι, καμία εκκρεμότητα. Να υπάρχει θετικό πρόσημο και ταμείο. Όλοι θέλουμε το καλό της Δόξας, παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο. Όσο μπορούμε, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε από απόσταση».

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Μπύρος τόνισε ότι βοήθησε και θα συνεχίσει να βοηθά στην ομαλή μετάβαση, ελπίζοντας η επόμενη διοίκηση να στηριχθεί περισσότερο. Ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος αναφέρθηκε στο «ψαλίδι» στην αρχική συμφωνία για τα τηλεοπτικά, στη μικρή προσέλευση φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια και ευχήθηκε να είναι καλύτερη η συνέχεια, για να βοηθηθεί το έργο αυτών που θα παραλάβουν τη σκυτάλη.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ Δ.Σ.

Στη συνέχεια, ο Θωμάς Μαργαρίτης προέτρεψε το σώμα της συνέλευσης να εκδηλώσει απτό ενδιαφέρον, με συγκεκριμένες προτάσεις ονομάτων για το υπό αναμόρφωση διοικητικό συμβούλιο. Το μέλος της διοικούσας επιτροπής, Ηλίας Χατζηελευθερίου (παλαίμαχος των «Μαυραετών», άλλοτε πρόεδρος του Ερασιτέχνη και τεχνικός σύμβουλος φέτος), προτάθηκε για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, κάτι που έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών. Επίσης, προτάθηκαν δυο ακόμα άτομα για μέλη στο Δ.Σ., οι Δημήτρης Τσακίρης και Νίκος Πίτσογλου (γενικός γραμματέας Ερασιτέχνη).

Ο Ηλίας Χατζηελευθερίου, αφού ευχαρίστησε τους Γιάννη Μπύρο και Ανδρέα Οταπασίδη για την προσφορά τους, υποστήριξε: «Από τη στιγμή που φεύγει ο κ. Μπύρος, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει φως και ενδιαφερόμενοι. Άρα δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον. Είδαμε το αποτέλεσμα. Περιμέναμε 4 μήνες, η διοικούσα ήταν κοντά στη Δόξα, αλλά δεν προέκυψε εναλλακτική λύση. Υπάρχει κενό εξουσίας. Χωρίς διοίκηση, ερχόμαστε σε χειρότερη φάση και από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Κέρκυρα.

Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγε το καλοκαίρι ο Γιάννης Μπύρος. Έλειπε η διάθεση, όλοι ήταν μόνο λόγια. Εγώ το φοβόμουν, έτσι δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση 3-4 ατόμων που τα έψαξαν. Πρέπει να σχηματιστεί νέο Δ.Σ., με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, να υπογράφουν. Θέτω εαυτόν υποψήφιο για την προεδρία της ΠΑΕ, με άτομα που θα επιλέξω”.

Last modified onΠέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 16:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep