Κρητικός: «Στόχος η εξάδα»

Ο Τάσος Κρητικός μίλησε στο «match programme» του αγώνα της Δόξας με την Παναχαϊκή.

Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Δόξας στο πρωτάθλημα με 9 γκολ (11 είχε ο Κουσκουνάς συνολικά, αλλά στο δεύτερο εξάμηνο έπαιξε στα Χανιά), Τάσος Κρητικός, μίλησε στο «match programme» του αγώνα με την Παναχαϊκή. Ο 24χρονος Λαρισαίος εξτρέμ, που σκόραρε στο πρόσφατο 1-1 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εξέφρασε την άποψή του για τους φετινούς «Μαυραετούς», αναφέροντας ότι στόχος είναι η εξάδα.

-Τρίτο φετινό «ραντεβού» στη Δράμα, με την Παναχαϊκή. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη νίκη εντός;
«Αυτός είναι ο αποκλειστικός σκοπός μας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε. Είναι αγώνας εντός. Στη Δράμα δεν κερδίσαμε ακόμα σε δυο αναμετρήσεις με Καραϊσκάκη και Απόλλωνα Λάρισας. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο, έξτρα δέλεαρ για εμάς. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που μας ακολουθεί παντού. Βεβαίως, είναι δύσκολο παιχνίδι, η Παναχαϊκή είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία την τελευταία τριετία και φέτος ξεκίνησε αρκετά καλά. Όποιος θέλει παραπάνω τη νίκη, θα την πάρει. Με σοβαρότητα, μπορούμε να κερδίσουμε. Η Δόξα στη Δράμα είναι πάντα φαβορί σε αυτή την κατηγορία, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με κάθε αντίπαλο. Κάτι χρωστάμε στους φιλάθλους μας και πρέπει να γίνει η αρχή, για να μην… τριτώσει το «κακό» με τις απώλειες εντός».

-Την εκκίνηση στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, πως την αξιολογείς;
«Είχαμε σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα στην αρχή, μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους πόντους από αυτούς τους 5 που έχουμε. Ωστόσο, η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη μετριάζει κάπως τις δυο «γκέλες» στη Δράμα, τις εξισορροπεί. Η εμφάνιση, η εικόνα, η αίσθηση ότι μπορούσαμε το διπλό σε τέτοια έδρα, μας δίνει πόντους στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία, κουράγιο και ώθηση για καλύτερη συνέχεια».

-Τι διαφορές εντοπίζεις στη φετινή Δόξα σε σχέση με πέρυσι, μιας και πάλι ήσουν στο ρόστερ;
«Υπάρχουν διαφοροποιήσεις, άλλαξαν πολλοί παίκτες. Κάποιοι έφυγαν, κάποιοι ήρθαν, συχνό φαινόμενο για πολλές ομάδες. Δουλεύουμε για να βρούμε τη «χημεία» μας και ήδη είναι ορατή η βελτίωσή μας, από αγώνα σε αγώνα. Ακόμα δεν είμαστε στο 100%. Είναι δεδομένο ότι ως ομάδα έχουμε ποιότητα και ταλέντο. Έχουμε δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης. Ωστόσο, ήδη φαίνεται ότι σταδιακά βελτιωνόμαστε ως σύνολο».

-Η Δόξα πάτησε στην πρώτη εξάδα. Παρότι είναι νωρίς, είναι στόχος ο τερματισμός εκεί;
«Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι λιγότερο. Είμαστε στην εξάδα και θα δώσουμε μάχη για να πάρουμε μέρος στα πλέι οφ της ανόδου. Να είμαστε στο τέλος δηλαδή εντός της πρώτης εξάδας, στη ζώνη που ήδη βρεθήκαμε».

-Ποιο είναι το ατού και το «όπλο» της Δόξας στην προσπάθεια για μια καλή σεζόν;
«Ατού θα χαρακτήριζα το ομαδικό πνεύμα. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο, με φιλοδοξίες και ομαδικότητα. Το «όπλο» πρέπει να είναι η έδρα. Αν την αξιοποιήσουμε και δεν χάσουμε πολλούς βαθμούς στη Δράμα, θα είναι μια καλή βάση για να πετύχουμε το στόχο μας, αφού είμαστε ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και εκτός έδρας».

-Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στο κοινό της ομάδας;
«Να μας βοηθά πάντα, στη Δράμα και όχι μόνο. Όπως φυσικά το κάνει ήδη. Ήρθαν οι φίλαθλοί μας και στην Καλαμαριά και στη Ριζούπολη και στο Κύπελλο, στη Λάρισα με τα Τρίκαλα. Πάντα είναι εκεί, τους νιώθουμε μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Αν το γήπεδό μας γεμίζει, είναι πραγματικά μεγάλη η βοήθειά τους. Εμείς θα προσπαθούμε ακόμα παραπάνω γι’ αυτούς, για να τους χαρίζουμε χαμόγελα και να τους αφιερώνουμε επιτυχίες».

-Τέλος, ποιες είναι οι προσωπικές βλέψεις του Τάσου Κρητικού;
«Είμαι δεύτερη χρονιά εδώ. Δένομαι ολοένα και περισσότερο με τη Δόξα. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και περισσότερο τις χαρές, τις επιτυχίες και τις στιγμές εδώ, στην ομάδα και την πόλη».

Last modified onΠέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 20:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep