Logo
Print this page

«Προπόνηση σε ένα νησάκι στον ωκεανό»

Ο Νίκος Ιωαννίδης έδωσε συνέντευξη για την καριέρα του και την επιστροφή του στη Ελλάδα με τη Δόξα.

Ο επιθετικός της Δόξας Δράμας, Νίκος Ιωαννίδης, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Ο 25χρονος επιθετικός μίλησε για την καριέρα του, για το πέρασμα από τη Μαρίτιμο, αλλά και για την επιστροφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους Μαυραετούς.

Για την καριέρα του:
«Ήμουν Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, την Πορτογαλία ας τη βγάλω, στις άλλες ομάδες στο εξωτερικό έπαιξα. Γεννήθηκα στη Γερμανία, αλλά η καταγωγή μου είναι από τη Δράμα. Έπαιξα σε ακαδημίες στην πόλη μου και μετά στον Ολυμπιακό, το 2012, αγωνίστηκα και στο Κύπελλο, σε ένα ματς στον Πανθρακικό. Μετά είχα πρόταση από ομάδα Γ΄ Εθνικής στη Γερμανία για δανεικός, τη Χάνσα Ροστόκ. Λόγω κάποιων συγγενών ταξίδευα συχνά στη συγκεκριμένη χώρα. Μου φάνηκε καλή ευκαιρία, να δω κάτι από το εξωτερικό, μια διαφορετική κουλτούρα. Είναι δύσκολο να βγεις εκτός συνόρων μόνος σου όταν είσαι 19 χρονών. Γενικά η Γ΄ Γερμανίας είναι καλή, καμία σχέση με το πως ακούγεται στον Έλληνα φίλαθλο. Έχει ομάδες που εδώ θα πρωταγωνιστούσαν. Γυρνάω μετά στον Ολυμπιακό και φεύγω ξανά δανεικός, στην ολλανδική Τσβόλε, για ένα εξάμηνο. Εκεί έπαιξα για ένα ημίχρονο και στο Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας.

Και μετά έφυγα δανεικός από τον Ολυμπιακό για τη Ντόρτμουντ. Το 2015-2016 το χειμώνα έμεινα ελεύθερος από τον Ολυμπιακό μετά τους δανεισμούς και πήγα στον Αστέρα Τρίπολης. Για μένα ήταν πρώτη χρονιά στην Α΄ Εθνική, η Τρίπολη είχε αξιόλογο ρόστερ. Είχα καλούς παίκτες να ανταγωνιστώ, όπως ο Μανιάς. Όσο καλός και να είσαι, έχεις κάποιους καλούς δίπλα σου. Κάποιες φορές εσύ παίζεις, κάποιες άλλος. Δεν γίνεται πάντα να ξεκινάς. Κερδίζεις εμπειρίες, κάθε χρονιά έχει κάτι να σου μάθει. Από τον Αστέρα ενάμιση χρόνο πήρα παραστάσεις στην Α΄ Εθνική, είδα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ως τότε έφευγα δανεικός. Τώρα ένιωσα ότι είμαι εδώ, μένω κάπου, έχω συμβόλαιο, δεν φεύγω διαρκώς. Πέτυχα 6 γκολ σε 33 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μετά μου ήρθε πρόταση από την Ουγγαρία, ήμουν τότε… δευτεροτρίτο σέντερ φορ. Μίλησα με τον προπονητή, μου είπε ότι με εμπιστεύεται, θεώρησα καλύτερη επιλογή να φύγω.

Μου βγήκε η επιλογή. Όταν έφυγα ήμουν καλά στην Ουγγαρία. Ταυτόχρονα, σε 11 ματς με την Εθνική Ελπίδων πέτυχα 7 γκολ, έχοντας και μια ασίστ και δυο κερδισμένα πέναλτι. Ο προπονητής στην Ουγγαρία είχε σχέση με τον Γιούργκεν Κλοπ (σ.σ. τεχνικός της Λίβερπουλ, παλιότερα στη Ντόρτμουντ), έβλεπε γερμανικό ποδόσφαιρο και με ήξερε από εκεί. Είχα και τον Ουγκράι μαζί, που παίζει στον Ατρόμητο. Μετά πήγα στην Μαρίτιμο, ήταν αναγνωρίσιμη ομάδα στην Πορτογαλία, σε καλό πρωτάθλημα, τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια. Το θεώρησα καλή επιλογή, για γεμάτη σεζόν, θα είχα να κοντραριστώ με παίκτες καλού επιπέδου, δεν μου βγήκε. Τέλη Αυγούστου έφυγα από την Πορτογαλία».

Για το πώς αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με τη Δόξα Δράμας:
«Με προσέγγισαν πολύ καλά οι άνθρωποι της ομάδας, προσπαθούσα να λύσω το συμβόλαιο με τη Μαρίτιμο. Μου έδωσαν το χρόνο που ήθελα για να αποφασίσω. Είμαι δίπλα στο σπίτι μου, με την οικογένειά μου. Έπαιζε μεγάλο ρόλο, έλειπα χρόνο από το σπίτι μου. Ήθελα να ηρεμήσω ποδοσφαιρικά και πνευματικά, να ρίξω τους τόνους. Η περσινή ήταν δύσκολη χρονιά για μένα, η πρώτη σεζόν που δεν έπαιξα καθόλου. Ήμουν σε ένα νησάκι στον ωκεανό και απλά έκανα προπονήσεις. Έδειξαν στη Δόξα το πόσο με πιστεύουν, μαζί με το σπίτι μου στη Δράμα, ήταν οι βασικοί λόγοι που είμαι στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα βοηθήσω τη Δόξα».

Για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα:
«Μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα της πρεμιέρας με τον Καραϊσκάκη, ήμασταν ανέτοιμοι. Έχουμε πολλά να δείξουμε ως ομάδα, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Αρχίσαμε αργά προετοιμασία και εγώ ήρθα αργά. Ήρθε νέος προπονητής, που ήθελε χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του. Τώρα βελτιωνόμαστε και δένουμε, είμαστε πιο ενωμένοι. Δεν μας επηρεάζουν τα εξωαγωνιστικά. Θέλει υπομονή, σε ότι κάνεις. Δεν μπορούμε με 10-15 παίκτες να γίνουμε γρήγορα ομάδα, χωρίς δουλειά, χρόνο και στήριξη. Κάθε εβδομάδα είμαστε καλύτεροι. Έχει καλές ομάδες το πρωτάθλημα, τώρα παίζουμε με ένα από τα φαβορί, τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας».

Για τον κόσμο στα ελληνικά γήπεδα:
«Και στα δυο ματς που παίξαμε εντός, είχαμε ικανοποιητικό κόσμο. Πρέπει ο κόσμος γενικά να στηρίξει το ποδόσφαιρο. Είναι τεράστιο πράγμα για κάθε παίκτη να έχει τους φιλάθλους δίπλα του. Απλά υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν έχουν πολύ κόσμο, ειδικά στη Β΄ Εθνική».

Για το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας:
«Είχα δυο κλασικές ευκαιρίες με τον Απόλλωνα Λάρισας. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε ένα πόντο, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, φροντίζεις και να μη χάσεις. Μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να σκοράρω, αλλά δεν γίνεται να… μπαίνουν και όλα. Είχαμε και έναν τραυματισμό σε σημείο που προσπαθούσαμε για κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Ήταν σκληρό παιχνίδι, είχαν φάσεις και οι δυο ομάδες».

Για τον φετινό στόχο της ομάδας:
«Δε θέλω να μιλήσω για στόχους. Τώρα θέλουμε βελτίωση και υπομονή. Είμαστε νέα ομάδα, με εξαίρεση 2-3 άτομα. Έχουμε πολλούς νεαρούς, θέλουμε να κάνουμε καλό σύνολο, να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Αυτό που βλέπω, μου αρέσει, η βελτίωση από εβδομάδα σε εβδομάδα».

Για το πώς ενσωματώθηκε ομαλά και γρήγορα στη Δόξα:
«Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα ήθελα να είμαι 20 χρονών, με την εμπειρία που έχω τώρα στα 25 μου. Αυτό δε γίνεται. Το πιο σημαντικό είναι οτι νιώθω ήρεμος στη Δόξα, πολύ καλά με τον εαυτό μου μετά από καιρό. Θεωρώ ότι θα κάνω καλή σεζόν φέτος και θα βοηθήσω την ομάδα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία, δεν ξέρω αν είναι μόνο για μένα. Ηρέμησα πολύ, είμαι καλά, βγαίνει και στο γήπεδο, παρότι για μήνες ήμουν ανενεργός πέρυσι. Σε ένα χρόνο έπαιξα τρία ματς, ουσιαστικά είχα απραξία. Έχω να δείξω πολλά, ειδικά στην ομάδα του τόπου μου».

Last modified onΤρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 11:52
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr