Ανακοίνωσε... διανομή μετοχών

Ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας, Γιάννης Μπύρος ανέθεσε τη διανομή των μετοχών της ΠΑΕ σε διοικούσα επιτροπή.

Με διοικούσα επιτροπή «τρέχει» πλέον η Δόξα Δράμας σύμφωνα με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Μπύρος. Αφού υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της πόλης και λελογισμένη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά οι «Μαυραετοί» θα αγωνίζονται στη Super League 2, όρισε διοικούσα επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει να βρει πού θα διανεμηθούν οι μετοχές... Η επιστολή του:

«Αγαπητές Δραμινές και αγαπητοί Δραμινοί
Φίλες και φίλοι Δοξαίοι

Την απόφασή μου, γνωστή και αμετάκλητη εδώ και ένα χρόνο να αποχωρήσω για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους από την ομάδα, γνωστοποίησα δημόσια με την απόφαση παραίτησής μου. Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μήπως βρεθεί κάποιος, χωρίς τίμημα αλλά αξιόπιστος επενδυτής, για να αναλάβει την ομάδα αλλά δυστυχώς δε βρέθηκε κανείς.

Ενόψει των ανωτέρω, που είχα δημόσια δηλώσει και επειδή δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ομάδα στην τύχη της, συναντήθηκα με τοπικούς Δραμινούς παράγοντες. Μου προτάθηκε να μοιράσω τις μετοχές δωρεάν στα ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στην κατηγορία και να αναλάβει την ευθύνη της όποιας πορείας της ομάδας όλη η πόλη με πρωτεργάτες τα άξια μέλη του Γ.Σ Δόξα Δράμας. Όλα τα παραπάνω τα αποδέχθηκα και γιατί δεν ήθελα να δημιουργηθεί διοικητικό χάος που θα οδηγούσε στον υποβιβασμό της ομάδος και διότι δεν ζητούσα ούτε ένα ευρώ από την διάθεση όλου του πακέτου των μετοχών.

Θεώρησα σχεδόν βέβαιο ότι η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύει θα βοηθηθεί από τον κόσμο της. Κάναμε υπολογισμούς με βάση τα τηλεοπτικά, λαμβάνοντας υπόψη την λελογισμένη μείωση όπως εξήγγειλε η Πολιτεία, αλλά και με βάση τη βοήθεια που έλαβε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια από την πόλη. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αν εκπληρωθούν οι 2 αυτές προϋποθέσεις (η βοήθεια από την πόλη και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά με λελογισμένη μείωση), η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, θα ανήκει στον κόσμο της Δράμας και θα αγωνίζεται στη Σούπερλιγκ 2. Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά από εμένα και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΓΣ Δόξα Δράμας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η εργασία του λογιστικού γραφείου που ανέλαβε τη μεταβίβαση των μετοχών και επαληθεύτηκε ότι οι μετοχές μπορούν να δωρηθούν χωρίς συνέπειες ή κόστος σε ποσοστό κάτω του 2% στους ενδιαφερόμενους - ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία διάθεσής τους.

Από σήμερα παραδίδω την ομάδα σε συγκεκριμένη και ονοματισμένη πλέον διοικούσα επιτροπή, όπως είχα προανακοινώσει και όπως μου ζητήθηκε, για να διοικήσει, να καθοδηγήσει και να τρέξει τη διαδικασία της διανομής των μετοχών, μέχρι να εκλεγεί από τη συνέλευση των νέων μετόχων το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ που εύχομαι να οδηγήσει την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφερόμενος, μετά τη σημερινή μου δήλωση και μέχρι να ολοκληρωθεί η δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών στα ενεργά μέλη του Γ.Σ. Δόξα Δράμας, που θα επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα, αποκτώντας το σύνολο ή το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μπορεί να απευθύνεται στη συσταθείσα διοικούσα επιτροπή, την οποία εξουσιοδοτώ αντί εμού και για λογαριασμό μου, να προβεί στην καλυτέρα των επιλογών του ικανότερου προσώπου, με γνώμονα το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδος.

Ο ρόλος μου καθώς και ο ρόλος του Ανδρέα Οταπασίδη θα είναι μόνο τυπικός και ελεγκτικός μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Η διοικούσα επιτροπή θα αποτελείται από τους κάτωθι (χωρίς ο αριθμός της να είναι περιοριστικός ή δεσμευτικός και μπορεί να διευρυνθεί με απόφασή της):

Χατζηελευθερίου Ηλίας
Πίτσογλου Νικόλαος
Χατζησαρόγλου Γεώργιος
Πάσχος Αθανάσιος
Λιανός Γεώργιος
Πιτταράκης Αλφρέδος
Παυλίδης Αναστάσιος
Παγωνάς Δημοσθένης
Σαπουρίδης Στυλιανός
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Αναστασιάδης Μιχαήλ

Νομικός σύμβουλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα είναι ο Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θωμάς Μαργαρίτης, δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Δράμας.

Με εκτίμηση προς όλους,
Ιωάννης Μπύρος».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep