«Αδυνατώ να απαντήσω...»

Ο Στάικος Βεργέτης είπε ότι οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας μονολογούσαν «εμείς φταίμε».

Ψυχολογικό είναι το πρόβλημα για τη Δόξα Δράμας και κατά συνέπεια ο Στάικος Βεργέτης δεν φέρει ευθύνη. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο προπονητής των Μαυραετών μετά το 2-2 με τον Πλατανιά. Μάλιστα, 12 στροφές πριν το φινάλε και με τη Δόξα πλέον να κινδυνεύει, ο ίδιος τόνισε ότι αδυνατεί να απαντήσει τι φταίει για την κατρακύλα... Αναλυτικά είπε:

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, γιατί το θέμα είναι ψυχολογικό και όχι αγωνιστικό. Μπαίνει η Δόξα στο γήπεδο και παίζει αυτό που εκπαιδεύουμε στις προπονήσεις. Μέχρι και το γκολ είναι η ομάδα που έχει τον πλήρη έλεγχο, δεν δέχεται φάσεις, κυκλοφορεί τη μπάλα, χάνει τρεις ευκαιρίες και στην τέταρτη καλή μας στιγμή κάνουμε το 1-0.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έκανα μια συζήτηση μαζί τους, αλλά μετά τον αγώνα δεν είναι και η ώρα κατάλληλη. Αν δεν μας είχε παρουσιάσει το ποδόσφαιρο αυτό για 35 περίπου λεπτά, θα λέγαμε φταίμε εμείς, οι προπονητές, η προπόνηση, τα αγωνιστικά αίτια»

Από εκείνη τη στιγμή φαίνεται ότι ξεκινάει ένα ψυχολογικό τέλμα στους παίκτες, αναίτια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έκανα μια συζήτηση μαζί τους, αλλά μετά τον αγώνα δεν είναι και η ώρα κατάλληλη. Στο δεύτερο φαινόταν ότι η ομάδα δεν πατάει στο γήπεδο. Ένα κακό, άτσαλο διώξιμο, παραχωρούμε το κόρνερ, δεχόμαστε το γκολ και μετά η ομάδα έχει υποστεί ψυχολογικό ψυχολογικό σοκ.

Πρέπει να βρούμε ποιες είναι οι αιτίες και να το λύσουμε, να το δουλέψουμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Αγωνιστικά, αν δεν μας είχε παρουσιάσει το ποδόσφαιρο αυτό για 35 περίπου λεπτά, θα λέγαμε φταίμε εμείς, οι προπονητές, η προπόνηση, τα αγωνιστικά αίτια.

«Μετά από ένα καλό ξεκίνημα τον Ιανουάριο ήρθε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο με τα Τρίκαλα που στοίχισε ψυχολογικά στην ομάδα πάρα πολύ»

Δεν είδα την ομάδα να έχει αγωνιστική καθίζηση. Ίσα ίσα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο για 35 λεπτά. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Είναι κάτι που με στενοχωρεί πάρα πολύ. Πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες και να το αλλάξουμε με τα παιδιά, γιατί δεν μπορούμε να αδικούμε άλλο τους εαυτούς μας».

Από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα ψάχνουμε τα αίτια; Τελειώνει το πρωτάθλημα και ακόμα;

«Μιλάω για τις γιορτές και έπειτα που έχει κάνει μια αναδόμηση. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα τον Ιανουάριο ήρθε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο με τα Τρίκαλα που στοίχισε ψυχολογικά στην ομάδα πάρα πολύ».

Η αλλαγή στο 89;

«Δεν άντεχε άλλο ο Κρουθ. Είχε μείνει καιρό έξω».

Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα προηγείται και μετά βλέπουμε φοβία στην επίθεση. Υπάρχει κάποια εντολή;

«Δεν υπήρξε εντολή να γυρίσει η ομάδα πίσω ή να παίξουν παθητικά. Αυτό θέλει διερεύνηση. Αυτή τη στιγμή αδυνατώ να δώσω απάντηση»

«Όχι, εντολή δεν υπήρξε καμία. Δεν υπήρξε εντολή να γυρίσει η ομάδα πίσω ή να παίξουν παθητικά. Αυτό θέλει διερεύνηση. Αυτή τη στιγμή αδυνατώ να δώσω απάντηση».

Τι σκέφτεστε να κάνετε;

«Να βρούμε ποια είναι η αιτία. Αυτό θέλει πολλή συζήτηση με τους παίκτες να δούμε τι συμβαίνει. Τα παιδιά μονολογούσαν «εμείς φταίμε», αλλά πρέπει να δούμε πού οφείλεται».

Το σύστημα που παίζουμε μήπως δεν βοηθάει;

«Να βρούμε ποια είναι η αιτία. Αυτό θέλει πολλή συζήτηση με τους παίκτες να δούμε τι συμβαίνει. Τα παιδιά μονολογούσαν «εμείς φταίμε», αλλά πρέπει να δούμε πού οφείλεται»

«Δε νομίζω. Τα παιδιά νιώθουν πολύ άνετα σ' αυτό τον σχηματισμό. Η ομάδα νιώθει άνετα. Δεν έχω εμμονές ότι πρέπει να παίξουμε με αυτόν ή το επέβαλα».

Μήπως χρειάζεται η ομάδα κάποιο ηλεκτροσόκ;

«Σαν τι; Μπαίνουμε στη διαδικασία να δούμε τι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να το διερευνήσουμε πάρα πολύ. Να κάτσουμε οι προπονητές, μετά με τους ποδοσφαιριστές... Από αύριο».

Η Δόξα κινδυνεύει. Η δική σας κόκκινη γραμμή ποια είναι;

«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα να κρατήσουμε την ομάδα στη Super League 2. Να δώσουμε όλοι τον αγώνα μας, παίκτες, προπονητές, όλοι»

«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα να κρατήσουμε την ομάδα στη Super League 2. Να δώσουμε όλοι τον αγώνα μας, παίκτες, προπονητές, όλοι».

Οι φήμες για αποχώρηση του Μπύρου επηρεάζουν;

«Όχι από ό,τι έχω καταλάβει. Δεν έχουμε επηρεαστεί».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε πιο αμυντικά;

«Γύρισε αναίτια. Ο Ροτζέριο έγινε αναγκαστική αλλαγή, γιατί είχε ένα σφίξιμο. Δεν δόθηκε καμία εντολή να γυρίσει πίσω».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 22:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep