«Υψηλές απαιτήσεις»

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για τον Μπύρο, τις φιλοδοξίες και τους στόχους της Δόξας Δράμας.

Την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο μοιράζονται Στάικος Βεργέτης και Γιάννης Μπύρος, γι’ αυτό ο Αρκάς τεχνικός δέχτηκε την πρόταση συνεργασίας από τη Δόξα Δράμας. Μιλώντας στο STAR Βορείου Ελλάδας, ο προπονητής των «Μαυραετών» έπλεξε το εγκώμιο του παράγοντα της ομάδας, ενώ μίλησε για τους φετινούς στόχους.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιους παράγοντες. Πρέπει να μείνει στο ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά.

Για την προετοιμασία και τους στόχους: «Οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές. Αρχίσαμε με γνώμονα τη δημιουργία βάσης, κι αν δουλεύοντας πάνω σε δεδομένα, έρθει η μεγάλη επιστροφή, το οποίο θα είναι και ιδεατό, καλώς να έρθει. Πρέπει η Δόξα να έχει ταυτόχρονα κορμό 15 παικτών και εκεί πάνω οι προσθήκες 4-5 ποιοτικών παικτών, κάνοντας υπέρβαση, να έχει ανταγωνιστικό σύνολο και στην πρώτη κατηγορία, σε περίπτωση ανόδου».

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, τόνισε: «Είμαστε στην ένατη εβδομάδα προετοιμασίας, ο αποκλεισμός ήρθε στην πέμπτη εβδομάδα. Μας πείραξε και μας ενόχλησε, άπαντες το έχουν αντιληφθεί. Η φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο είναι μία και ενιαία, ανεξάρτητα από την κατηγορία. Δεν παίζουν μηχανές, αλλά άνθρωποι. Πιστεύω στην επιστημονική ανάλυση και προσέγγιση, των στοιχείων εκείνων, που χαρακτηρίζουν έναν ποδοσφαιριστή. Το φετινό πρωτάθλημα θα βασιστεί σε δύναμη, ατομικές μονομαχίες και εξωγενείς παράγοντες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα επηρεάσουν αυτούς που αγωνίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τις ομάδες που είναι φαβορί για την άνοδο, είπε: «Πέρα από μας βλέπω τους Ηρακλή, Παναχαϊκή και Κέρκυρα ως φαβορί. Μου αρέσει η φιλοσοφία του Κισσαμικού, ενώ ο Βόλος με τα Τρίκαλα θα δημιουργήσουν το γκρουπ των διεκδικητών. Οι μικρολεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά».

Τέλος, στάθηκε και στον κόσμο της Δόξας: «Ζω και βιώνω ξεχωριστή κατάσταση στην πόλη. Ο κόσμος της Δράμας αγαπά παθολογικά την ομάδα. Καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x