Θέλει πλέι οφ η Δόξα Δράμας

Η... πρόχειρη πρόταση της Δόξας Δράμας που ζητά αγώνες κατάταξης χωρίς ο συντάκτης της να γνωρίζει τους τελικούς αριθμούς ανόδου και υποβιβασμού.

Λάθος από τη βάση της είναι η πρόταση της Δόξας Δράμας την οποία μοίρασε εγγράφως στο ΔΣ της Παρασκευής (21/09) ο Νίκος Ιωσηφίδης. Οι Μαυραετοί πρότειναν πλέι οφ μεταξύ των ομάδων 1-4 σε μονούς αγώνες, ώστε ο 1ος να προβιβαστεί απευθείας και ο δεύτερος να παίξει μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Ωστόσο, η ΠΑΕ... εκτέθηκε, δίνοντας στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της πρότασης. Και αυτό γιατί δεν φρόντισε προηγουμένως - και παρά τις επισημάνσεις που της έγιναν κατά τη διάρκεια του ΔΣ - να διορθώσει τα σημαντικά λάθη που περιείχε το έγγραφο το οποίο μοιράστηκε σε όλους τους εκπροσώπους των ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης της φαίνεται ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να τσεκάρει τους τελικούς αριθμούς ανόδου και υποβιβασμού. Και αυτό γιατί αναφέρει ότι υποβιβάζονται 6 ομάδες και όχι 4 όπως προβλέπεται, ενώ αναφέρει λανθασμένα ως θέσεις παραμονής αυτές από την 5η έως τη 10η θέση! Ως γνωστόν στον υποβιβασμό οδηγούν οι θέσεις 13-16.

Το ρεζουμέ είναι ότι η Δόξα Δράμας προτείνει πλέι οφ τριών αγωνιστικών σε ουδέτερα γήπεδα με μπόνους (3 βαθμούς ο πρώτος, 2 ο δεύτερος, 1 ο τρίτος) και 1 έναν επιπλέον βαθμό για κάθε πέντε πόντους διαφοράς στην κανονική περίοδο από τον 4ο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ (ακριβώς το ίδιο μοιράστηκε στο ΔΣ):

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAY-OFF
Αγαπητοί κύριοι,
Με δεδομένη την απόφαση της Ε.Π.Ο., για τον τρόπο υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2018-2019, βάσει της οποίας προκύπτει ο απευθείας προβιβασμός της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στην τελική κατάταξη, καθώς και τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο της δεύτερης βαθμολογικά ομάδας της FOOTBALL LEAGUE με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE, η Π.Α.Ε. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ προτείνει τα παρακάτω:

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (Από τις θέσεις 11-16) Όπως ήδη προβλέπεται.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ (Από τις θέσεις 05-10) Όπως ήδη προβλέπεται.
ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE (Διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 1-4)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θεωρώντας ότι η απόφαση για μία μόνο σίγουρη θέση ανόδου από την κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε εγκυμονεί κινδύνους, σχετικά με την αξιοπιστία, τον ανταγωνισμό, την πιθανότητα έλλειψης κινήτρου για τις ομάδες, καθώς και την ποιότητα του προϊόντος μας, καταθέτουμε ενώπιον σας την εξής πρόταση:

1. Οι πρώτες δύο προνομιούχες θέσεις να καθοριστούν από αγώνες κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 1η, 2η, 3η και 4η θέση.

2. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. Προτείνεται να φιλοξενηθεί η φάση των αγώνων κατάταξης σε μία πόλη που πληροί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τους ή σε ουδέτερες έδρες, σε ενδιάμεση απόσταση από τις έδρες των αντιπάλων, που θα καθοριστούν από τη διοργανώτρια.

3. Η αρχική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετέχουν προτείνεται να είναι ως εξής: 1η - 3 βαθμοί, 2η - 2 βαθμοί, 3η - 1 βαθμός και 4η - 0 βαθμοί, συν ένα (1) για κάθε πέντε (5) επιπλέον βαθμούς διαφοράς στην κανονική περίοδο.

4. Η πρώτη της βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης προβιβάζεται απ ευθείας στην SUPER LEAGUE, ενώ η δεύτερη θα διεκδικήσει την άνοδό της σε αγώνα μπαράζ με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE.

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρόταση θα έχει πολλά οφέλη για όλους μας, όπως:
Αναβάθμιση του προϊόντος.
Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Αξιοπιστία.
Προσέλκυση χορηγιών.
Καλύτερη διαπραγμάτευση και έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Με τιμή
ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ».

Last modified onΠαρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 21:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep