Οι αντιρρήσεις του Οταπασίδη

Ο Ανδρέας Οταπασίδης έδωσε στη δημοσιότητα τα σημεία που διαφωνεί στην καταγραφή των πρακτικών των εκλογών της Football League.

Υποψηφιότητα για τη θέση του α' αντιπροέδρου στη Football League έθεσε ο αντιπρόεδρος της Δόξας Δράμας, Ανδρέας Οταπασίδης. Μάλιστα, ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Με δήλωσή του, λοιπόν, δημοσιοποίησε την απάντησή του στο έγγραφο της λίγκας που του ζητούσε να υπογράψει τα πρακτικά από τις εκλογές.

Ο Οταπασίδης αναφέρει:

«Σήμερα έλαβα στις 13:45 αντίγραφο του πρακτικού από τη football league για υπογραφή και στις 16:40 απέστειλα στη football leagur υπογεγραμμένες δηλώσεις – παρατηρήσεις ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής των αρχαιρεσιών. Μου εστάλησαν τα πρακτικά για να τα υπογράψω ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών της Football Lague .

Αφού τα διάβασα με μεγάλη μου έκπληξη είδα να τα υπογράφει εκτός του κ. Μπακαλάρου και ο κ. Γιακουμίδης. Καθώς υπήρχαν πολλές ανακρίβειες δεν τα υπέγραψα και απάντησα στην Football League με έγγραφο όπου δηλώνω ρητά ότι δεν αποδέχομαι το περιεχόμενο του πρακτικού και δεν το υπογράφω διότι :

Α ) Ο φερόμενος ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής και υπογράφων το πρακτικό κ. Γιακουμίδης ο οποίος δηλώθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου δεν είχε οριστεί μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Είχε οριστεί ο κ. Χατζηιωάννου ο οποίος και διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες μαζί με εμένα και τον κ. Μπακαλάρο.

Β) Είναι ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενό του ως προς το σημείο όπου αναγράφει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Λυχναράς δεν αμφισβήτησε το ψηφοδέλτιο που κρίθηκε άκυρο. Το αληθές είναι ότι το αμφισβήτησε αμέσως κάνοντας προφορικά ένσταση ενώπιον του σώματος της συνέλευσης.

Γ) Είναι ανακόλουθο και ανακριβές το περιεχόμενο του ως προς το σημείο όπου αναγράφει ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν επιμελώς σχισμένο στην μέση και κάθετα και οριζόντια, ενώ το αληθές είναι ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν τυχαία σχισμένο στη μέση περίπου ενάμιση εκατοστό και μόνο κάθετα όχι οριζόντια.

Δ) Είναι ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενο του ως το σημείο όπου αναγράφει ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν εσκεμμένα και σκόπιμα επιμελώς σχισμένο προκειμένου να προσδιοριστεί ο εκλογέας που ψήφισε με αυτό, ενώ το αληθές είναι ότι το χαρτί είχε μια ελάχιστη σχισμή που δημιουργήθηκε κατά την φυσιολογική πορεία των πραγμάτων είτε κατά το δίπλωμα του ψηφοδελτίου για να χωρέσει στον εκλογικό φάκελο, είτε κατά το άνοιγμα του εκλογικού φακέλου μετά το τέλος της ψηφοφορίας και κατά τη στιγμή της καταμέτρησης ψηφοδελτίων και δεν αποτελούσε διακριτικό γνώρισμα ώστε να παραβιάζεται έτσι το απόρρητο. Άλλωστε τα ψηφοδέλτια ήταν ατομικά των υποψηφίων προέδρων».

Last modified onΣάββατο, 14 Ιούλιος 2018 14:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep