«Πληρώσαμε τα λάθη μας»

Ο Ορέστης Μένκα μίλησε για τα λάθη που πλήρωσε αυτή τη σεζόν η Δόξα Δράμας και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο της στην Super League. Ο Ορέστης Μένκα μίλησε για τα λάθη που πλήρωσε αυτή τη σεζόν η Δόξα Δράμας και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο της στην Super League.

Ο Ορέστης Μένκα μίλησε για όσα έφταιξαν αυτή τη σεζόν στην Δόξα Δράμας και δεν κατάφερε να πάρει μια από τις θέσεις ανόδου, ή έστω την τελειώσει ως τρίτη στο πρωτάθλημα της Football League.

[googlead][/googlead]

Το επίσημο πρόγραμμα που εκδίδει η ομάδα της Δόξας Δράμας σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση φιλοξενεί μια συνέντευξη ποδοσφαιριστή. Για την αναμέτρηση με την Σπάρτη που είναι και η τελευταία εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ορέστης Μένκα. Αναλυτικά η συνέντευξη του:

-Προτελευταίος αγώνας της χρονιάς με την Σπάρτη...

«Είναι ένα παιχνίδι όπου για την Δόξα δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη. Μπορεί να απέχουμε από τα Χανιά, όμως μέχρι το τέλος θα προσπαθήσουμε για να πάρουμε την τέταρτη θέση».

-Η χρονιά κλείνει στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό...

«Ούτε και εκεί αλλάζει κάτι για εμάς. Και εκεί πάμε μόνο για τη νίκη. Άλλωστε πέρα από όλα τα άλλα, πρόκειται για ένα γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με παράδοση και προϊστορία σε τέτοιες γειτονικές μονομαχίες. Όσο και αν είναι σε δύσκολη θέση ο Πανσερραϊκός, παραμένει επικίνδυνος και θέλει και αυτός προσοχή».

-Τι θα μπορούσαμε να πούμε κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της χρονιάς για την ομάδα;

«Είχαμε βάλει στόχο από την αρχή να τερματίσουμε σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την τρίτη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι είχαμε μια αποτυχημένη χρονιά. Αν δούμε λίγο πίσω, που ήμασταν πέρσι και τελικά, φέτος τερματίζουμε τόσο ψηλά, δεν μπορώ να πω ότι αποτύχαμε. Φυσικά όχι και πως πετύχαμε, αφού δεν είμαστε σε μια από τις θέσεις ανόδου».

-Ο προσωπικός σου απολογισμός, είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση σου; 

«Όχι , ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Αυτό γιατί πάντα θέλω και προσπαθώ να πετύχω κάτι το καλύτερο από αυτό που ήδη έκανα. Προσπαθώ χρόνο με το χρόνο και πάντα μέσα από πολύ δουλειά να βελτιώνομαι. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως μια προσπάθεια που εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος να την κάνω και να τα καταφέρω».

-Ο ανταγωνισμός με τον Ηλία Βούρα σε βοήθησε;

«Εννοείται ! Όχι μόνο με τον Βούρα αλλά και με τον Βασιλειάδη είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά και έναν υγιή «ανταγωνισμό» που μας κρατούσε όλους σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι και οι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες και ένας τέτοιος «ανταγωνισμός» βοήθησε σε όλους μας να κερδίσουμε πράγματα. Είναι ωφέλιμος για όλους μας. Σε βγάζει σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα και δεν σε αφήνει να χαλαρώνεις, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά».

-Ο Σπύρος Χριστόπουλος ήταν μια σταθερή αξία για τη δουλειά σου;

«Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι καθαρός επαγγελματίας και από τις συμβουλές του έχουμε μάθει και έχουμε κερδίσει πάρα πολλά. Μας καθοδηγεί σε κάθε παιχνίδι και μας δείχνει τον τρόπο για το πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

-Που νομίζεις ότι χάθηκε όλη η φετινή προσπάθεια;

«Σίγουρα χάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί που ξεκινήσαμε καλά, παρότι δεν κάναμε την πρέπουσα προετοιμασία, εκεί λίγο μετά άρχισαν τα προβλήματα. Σχηματίστηκε μια ομάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να ξέρει σίγουρα την κατηγορία που θα έπαιζε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και με τέτοια μεγάλη πίεση χρόνου, που θα ήταν τρομερά δύσκολο να αποφύγουμε τα λάθη. Ειδικότερα κάπου μετά την πέμπτη αγωνιστική, εκεί κάπου άρχισαν οι απώλειες των βαθμών και ήταν πολλές και καθοριστικές. Αν ήμασταν τότε, αγωνιστικά, πιο συγκεντρωμένοι θα μπορούσαμε τώρα να είμαστε άνετα, τουλάχιστον, στην τρίτη θέση. Όλα αυτά τα προβλήματα και η κούραση που ήταν αναμενόμενη, ήταν αυτά που μας στοίχησαν και μας κράτησαν μακριά από την κορυφή. Μια σειρά από προβλήματα γνωστά σε όλους, όλα αυτά ήταν που αντιμετωπίσαμε στο ξεκίνημα και πριν από αυτό».

-Το μεγάλο όπλο της Δόξας είναι ο κόσμος της; 

«Η Δόξα έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα της. Αν τα χρησιμοποιήσει όλα τότε σίγουρα γίνεται πιο δυνατή. Υπολείπονται μόλις δύο παιχνίδια, το ένα μέσα στο γήπεδο μας και το άλλο σε ένα πολύ κοντινό, όπου σίγουρα θα έχουμε να δούμε πολλά ενδιαφέροντα και φυσικά η παρουσία του θα είναι και τώρα, αλλά και πάντα, αυτή που από μόνη της μπορεί να βοηθήσει σ' ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Αυτός ο κόσμος είναι που δίνει δύναμη στην προσπάθεια μας και στην προσπάθεια της διοίκησης και πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας. Γι' αυτή την παρουσία, τον ευχαριστούμε».

Last modified onΣάββατο, 19 Μάιος 2018 15:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep