«Υπήρχε ετοιμότητα στον Διαγόρα»

Τιμή για όλο το νησί η άνοδος του Διαγόρα όπως δήλωσε ο Σάκης Θεοδοσιάδης.

Για την άνοδο του Διαγόρα στη Super League 2, τον σχεδιασμό της νέας ομάδας και το βάρος που δίνεται στο ελληνικό στοιχείο μίλησε ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο τεχνικός των Κυανέρυθρων σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ Fm 94,6 και τον Δημήτρη Τσακίρη ανέφερε:

Αν υπήρχε ετοιμότητα για τη Super League 2:

«Υπήρχε σίγουρα. Υπήρχαν σενάρια το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη παρόλο που είμαστε νέα ομάδα σε όλους τους τομείς. Είχαμε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και το αγωνιστικό τμήμα. Είναι μία νέα προσπάθεια, με όρεξη σε ένα ιστορικό σωματείο που έχει την ξεχωριστή του διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της περσινής χρονιάς. Στον κύριο Ρουτζιέρη και σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν που έφεραν την ομάδα στην 3η θέση και με τη διαδικασία αυτή φέτος μετά από πολλά χρόνια το νησί, η ΕΠΣ να έχει μια ομάδα στη Super League 2. Είναι τιμή για το νησί και για όλο τον κόσμο που υπηρετεί αυτή την ομάδα.

Έχει μεγάλη ιστορία, έχει ιδρυθεί το 1905, έχει δώσει κατά καιρούς πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει συμμετοχές στην Α' Εθνική. Τα τελευταία χρόνια η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο».

Σχετικά με τον προγραμματισμό και την ενίσχυση:

«Είμαστε χρονικά μέσα. Ξεκινήσαμε προετοιμασία 27 Αυγούστου. Περιμένουμε ακόμα δύο, τρεις προσθήκες πιο επιλεκτικές. Θα έρθουν παιδιά που θα μας δώσουν την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειριστούμε το επίπεδο της κατηγορίας. Έχουμε δώσει έμφαση σε νέα παιδιά, που έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο και για διάκριση.

Έχω πει ότι πιστεύω και δείχνω εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο. Θέλω να δίνω ευκαιρίες στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, γιατί σ' αυτές τις κατηγορίες πρέπει να κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο. Σίγουρα αν είναι κάποιος ξένος που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση, η προσωπικότητά του και η ποδοσφαιρική του αξία είναι τέτοια για να αλλάξει το επίπεδο, ποιος δεν θα τον ήθελε; Με τόσους ξένους σε λίγο δεν θα έχουμε Έλληνες να παίξουν σ' αυτές τις κατηγορίες».

Για την άνοδο με τη Βέροια και γιατί αποχώρησε:

«Ήρθαν κάποια ατυχή αποτελέσματα. Θεώρησα ότι έπρεπε να αποχωρήσω για να τη βοηθήσω, γιατί ο στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός. Ήταν μία προσωπική απόφαση σε συνεργασία με την οικογένεια Μπίκα. Με στήριξε και μου έδωσε πάρα πολλά».

Για την εμπειρία της Καλαμάτας:

«Πήγαμε με την καλύτερη διάθεση. Η Καλαμάτα είναι ένα τεράστιο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μια ιστορική ομάδα. Δυστυχώς κάποια προβλήματα που προσπαθήσαμε να λύσουμε, δεν λύθηκαν. Από κάθε συνεργασία προσπαθώ να κρατώ τα θετικά. Για μένα ήταν ένα μάθημα. Τώρα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον Διαγόρα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ποια είναι φαβορί για την άνοδο:

«Αυτή τη στιγμή δείχνει ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος, η Ξάνθη, η Παναχαϊκή, ο Λεβαδειακός, τα Χανιά. Θα περιμένω άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό θα έχεις προβλήματα. Το DNA κάποιων ομάδων όπως ο Πανιώνιος, η Ξάνθη έχει ένα συν παραπάνω».

Για τις διαφορές από τα ποδοσφαιρικά του χρόνια ως τώρα:

«Η έντονη αλλαγή είναι ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν τόση αγάπη και μεράκι για το ποδόσφαιρο. Σε αυτό φταίμε και όλοι εμείς που δεν στεκόμαστε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε πρόβλημα στελέχωσης των ομάδων μας.

Ο στόχος των παιδιών είναι να φύγουν στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Ψάχνουν εργασιακό περιβάλλον που θα μπορούν να διεκδικήσουν κάποια αυτονόητα πράγματα. Στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα, ένα καλό γήπεδο, να έχει γραμμές, χόρτο... Λύση δεν υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο».

Απόδοση: FL News

Last modified onΚυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2020 14:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep