Logo
Print this page

Απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 6 Απριλίου

Σε  ισχύ από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 Απριλιου στις 6 το πρωι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα και τους τύπους εγγράφων με τους οποίους επιτρέπονται οι μετακινήσεις μας.
 
 
Για την κίνησή του ο πολίτης θα έχει δυο τύπους εγγράφου. Ο τύπος «Α» και πρόκειται για κίνηση προς την εργασία και ο τύπος «Β» που πρόκειται για όλες τις άλλες περιπτώσεις». 
Στην ιστοσελίδα forma.gov.gr  μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπος εγγράφων, τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνηση.
 
Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία. Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης την φόρμα από την ιστοσελίδα και να την συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση. Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.
 
Τέλος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033 όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.
 
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις, ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασιας.
 
Ως προς την κυκλοφορία των πολιτών, επιτρέπεται:
 
· Μεταβαση από και προς εργασία για εργάσιμες ώρες και μονο
 
· Μεταβαση σε φαρμακειο και γιατρο μετά από τηλεφωνική επικοινωνια
 
· Μεταβαση σε κατάστημα διάθεσης αγαθών πρωτης αναγκης εφόσον δεν είναι δυνατή η αποστολη
 
· Μετάβαση σε τράπεζα, όταν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική εφαρμογή.
 
· Μετάβαση για βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη
 
· Μετάβαση σε τελετές (γάμος, κηδεία, βάφτιση), όπως προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
 
· Σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο
 
· Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
 
Εαν χρειαστεί κάποιος να μετακινηθεί με το  όχημα του επιτρέπεται μόνο οδηγός και ως ένα άτομο. Δύο άτομα στο κάθε όχημα συνολικά.
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr