Logo
Print this page

«Εμείς επιλέγουμε... ποιοι θα παίξουν»

Σοβαρή παρέμβαση φέρνει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ δύο μελών του συνεταιρισμού.

Το πρωτάθλημα της Super League 2 βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, χωρίς χορηγό, χωρίς ομάδες, μιας και τέσσερις έως τώρα έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ. Παρόλα αυτά, η καρέκλα της εξουσίας έστω και ενός διαλυμένου πρωταθλήματος είναι γλυκιά ακόμη και αν τα κάνεις όλα αφιλοκερδώς (!) αφού ως υπάλληλος του Δημοσίου δεν μπορεί κάποιος να έχει το αξίωμα του προέδρου. Το διαρκές τρέξιμο αμισθί για να λυθούν τα προβλήματα όλων των ομάδων του συνεταιρισμού φέρνει απλά την ηθική δικαίωση και ο πρόεδρος τρέφεται από την ικανοποίηση του αποτελέσματος και από το γενικό καλό που έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο, στο οποίο κάνει επανεκκίνηση τα τρία τελευταία χρόνια.

Τώρα, όμως που διπλασιάστηκαν τα πρωταθλήματα δεν είναι εύκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Και μπορεί τα μικρά παραπτώματα του καλοκαιριού να πέρασαν χωρίς ιδιαίτερες φασαρίες, αλλά τώρα η παρέμβαση ήταν πιο σοβαρή και φέρνει και σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε δύο μέλη του συνεταιρισμού, με την «διευκόλυνση» να είναι ακραία κατά της μιας ΠΑΕ.

Το μπλέξιμο έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν για να την «κρατήσουν» στη ζωή χρησιμοποίησαν εγγυήσεις από μια εταιρεία που μπορεί να είναι συνεργάτης της λίγκας, να υπερχρεώνει τις «προαγωγές» της, αλλά ακόμη δεν έχει «δέσει» την θέση της και στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Η ενδιαφερόμενη ομάδα προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρει τα χρήματα για να πάρει τα δελτία από την ΕΠΟ ώστε να έχει ρόστερ, αλλά τα μετρητά δεν έφταναν. Οι επιταγές της ίδιας της ΠΑΕ δεν έγιναν δεκτές από την Ομοσπονδία επειδή είναι υπερχρεωμένη εταιρεία και, φυσικά, δεν μπορούσε νομικά να πάρει και τις προσωπικές επιταγές ιδιώτη που ενδιαφέρεται να υπάρχει η ομάδα επειδή την έχει σαν... παιδί του.

Το αδιέξοδο έπρεπε να λυθεί και επιστρατεύτηκε ο άνθρωπος που «διευκόλυνε» και πέρυσι το καλοκαίρι την διοργανώτρια. Αυτή τη φορά η αποστολή ήταν πιο εύκολη για τον Σούπερ Ήρωα που έχει όπλο τις Οπτικές Ίνες και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν δύο επιταγές του στα χέρια της ΠΑΕ που είχε το πρόβλημα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Τώρα αν εκεί «Στα ............, στα δύο στενά» αρχίσουν να ψάχνουν νομικά το θέμα θα υπάρξει θύελλα από πολλές πλευρές που βλέπουν ήδη τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλα όσα συμβαίνουν, επειδή το θέμα δεν είναι η «προστασία» του πρωταθλήματος, αλλά η δίκαιη και ηθική διοίκηση.

Last modified onΣάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 17:04
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr