VAR-εμενοι
Διδακτορικό Management και Marketing θα διδάσκει η SL2 και η Football league

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – Π.Ο. ΤΡΙΓΛΙΑΣ 3-1

ΑΝΑΛΥΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

-          Σε φάση ανάπτυξης ο Ολυμπιακός Βόλου δημιουργούσε μια τριάδα στην άμυνα με έναν εκ των χαφ να κατεβαίνει για να πάρει την πρώτη πάσα, ενώ τα μπακ αντίστοιχα έπαιρναν πλάτος και ανέβαιναν προς τη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός Βόλου δυσκολεύτηκε αρκετά στο χτίσιμο των επιθέσεων του από το δικό του αμυντικό τρίτο με αποτέλεσμα να επιχειρεί μακρινές μεταβιβάσεις από την άμυνα προς το επιθετικό του τρίτο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η αμυντική λειτουργεία της Τρίγλιας η οποία με το low και mid-block που δημιουργούσε με μια διάταξη 1-4-4-2 έκλεινε τους χώρους για τις πάσες του Ολυμπιακού Βόλου προς την επίθεση και παράλληλα με μια πίεση των δυο επιθετικών της υποχρέωνε την ομάδα του Βόλου σε μακρινές μεταβιβάσεις.

-          Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Τσίτα στην κορυφή της επίθεσης ο Ολυμπιακός έψαξε την μακρινή μεταβίβαση από τον τερματοφύλακα προς τον υψηλόσωμο επιθετικό, ο οποίος έβγαινε στα αριστερά για να πάρει την κεφαλιά. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε την δεύτερη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει ούτε με αυτόν τον τρόπο.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

-          Όταν η μπάλα χάνονταν στο μεσαίο ή το επιθετικό τρίτο ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τον τρόπο παιχνιδιού της Τρίγλιας. Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν έναν γρήγορο και τεχνίτη ποδοσφαιριστή για την κορυφή της επίθεσης και τον τροφοδοτούσαν στη ζώνη ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και τους πλάγιους μπακ, ώστε να δημιουργήσει κατάσταση 1 vs 1 με τον κεντρικό αμυντικό του Βόλου. Τα μπακ είχαν αργές επιστροφές, ενώ δεν υπήρχαν και αλληλοκαλύψεις από τα αμυντικά χαφ σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΑΜΥΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

-          Ο Ολυμπιακός Βόλου επέλεξε να πιέσει την Τρίγλια στο αμυντικό της τρίτο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στη μεσαία γραμμή, τα οποία εκμεταλλευτήκαν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με την κίνηση του αριστερού χαφ να συγκλίνει, δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για μια κάθετη πάσα στο χώρο για το φορ της Τρίγλιας.

-          Ο Ολυμπιακός Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο μετά και το 2-1 περιόρισε το πρέσινγκ του στο μεσαίο τρίτο και έκλεισε τους χώρους στην άμυνα παρατασσόμενος με 1-4-5-1 σε φάση άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 3-1 άλλαξαν προσέγγιση στην επίθεση αντικαθιστώντας τον ταχύ φορ τους με έναν υψηλόσωμο φορ περιοχής επιχειρώντας πλέον να απειλήσουν με σέντρες από τα πλάγια. Σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα με τους δυο κεντρικούς αμυντικούς του να κερδίζουν όλες τις εναέριες μονομαχίες.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

-          Τις λύσεις που δεν βρήκε επιθετικά μέσα από την οργανωμένη εκδήλωση επιθέσεων τις πήρε μέσω της γρήγορης μετάβασης του στην επίθεση όταν η Τρίγλια έχανε την μπάλα στο επιθετικό της τρίτο. Η άμεση μεταφορά της μπάλας στην αδύνατη πλευρά και το overlapαπό τον μπακ της πλευράς δημιουργήσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Από την πλευρά της η Τρίγλια με ένα αναποτελεσματικό τις περισσότερες φορές highpressκαι την επιλογή του αριστερού της χαφ να συγκλίνει άφηνε ανοιχτό διάδρομο για τον δεξιό μπακ του Βόλου να ανέβει.

ΣΤΑΤΙΚΕΣ – ΕΠΙΘΕΣΗ

-          Στα φάουλ η ομάδα του Βόλου έβαζε 6 παίκτες στην περιοχή κρατώντας 3 εκτός για κάποιο εκ νέου γέμισμα μετά από απομάκρυνση της άμυνας ή για κάποιο σουτ εκτός περιοχής.

-          Στα κόρνερ ένας όμιλος 6 παικτών του Βόλου έπαιρνε θέση στο πρώτο δοκάρι και 3 εκτός περιοχής με την εκτέλεση να πραγματοποιείτε είτε στο πρώτο δοκάρι με κομπίνα είτε στο μέσο της εστίας.

ΣΤΑΤΙΚΕΣ – ΑΜΥΝΑ

-          Στα φάουλ ο Ολυμπιακός έβαζε 2 παικτες στο τοίχος κρατούσε 1 εκτός περιοχής και 7 εντός παίζοντας σε ευθεία στη γραμμή της περιοχής. Παρά το γεγονός πως ο αντίπαλος κρατούσε περισσότερους παικτες εκτός περιοχής με μόλις 5 εντός, ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε και έτσι δέχθηκε το γκολ από την κομπίνα της Τρίγλιας.

-          Στα κόρνερ η ομάδα του Βόλου παίζει mantomanκαι κρατάει πάντα δυο παικτες εκτός περιοχής για το ενδεχόμενο αντεπίθεσης, το οποίο και επιχειρεί στοχεύοντας τους παικτες που βρίσκονται εκτός σε κάθε απομάκρυνση.

Σπουδαστες του Ινστιτουτου Αθλητικης Αναλυσης

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

 

Ανάλυση του αγώνα Καβάλα-Ιωνικός

ΚΑΒΑΛΑ 0:0 ΙΩΝΙΚΟΣ (8/12/2019)

ΑΑΑ1

Σε ένα ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες αλλά με μπόλικο πάθος και δυνατές κόντρες, Καβάλα και Ιωνικός έμειναν στο μηδέν. Οι ομάδες είχαν ένα μοιρασμένη κατοχή στο παιχνίδι με αρκετά λάθη.

ΑΑΑ3

  • 1ο ημίχρονο

Με επιθετικό προσανατολισμό από την αρχή του αγώνα, επιχείρησε να χτίσει με τους κεντρικούς αμυντικούς χωρίς να βρει λύσεις. Μέτριος ρυθμός στη κυκλοφορία. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην φάση άμυνας αφού πίεσε ψηλά τον αντίπαλο και ανάκτησε αρκετές φορές τη μπάλα.

  • 2ο ημίχρονο

Ανέβασε περισσότερο το ύψος της πίεσης, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της, έτσι δημιουργήθηκαν κενά όπου κινδύνεψε να δεχθεί τέρμα.

Διαφάνεια4

  • 1ο ημίχρονο

Με αμυντικό προσανατολισμό παρατάχθηκε από την αρχή του αγώνα, ψάχνοντας την αντεπίθεση σε άδειο γήπεδο ώστε να εκμεταλλευτεί το άδειο γήπεδο και την ταχύτητα των επιθετικών. Στο χρονικό διάστημα 1-15΄, άσκησε άμυνα στο μεσαίο 3ο του γηπέδου δίνοντας κατεύθυνση στον αντίπαλο να αναπτυχθεί με τους κεντρικούς αμυντικούς του, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Στο χρονικό διάστημα 16-30΄, βελτίωσε τη κυκλοφορία της μπάλας με τη συμμετοχή των αμυντικών μέσων και ανέβασε σταδιακά την πίεση με υψηλή πίεση.

  • 2ο ημίχρονο

Συνέχισε τον αμυντικό προσανατολισμό και στο 2ο ημίχρονο. Βελτίωσε την επιθετική λειτουργία και δημιούργησε φάσεις χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικός. Διατήρησε το σχηματισμό σε όλες τις αλλαγές παικτών. Στο χρονικό διάστημα 76-90΄, υποχώρησε αρκετά δίνοντας χώρο στην αντίπαλη ομάδα.

ΑΑΑ2

Ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης

Ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης σε συνεργασία του Χρήστου Μακρυγιάννη με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης.

Subscribe to this RSS feed