Logo
Print this page

Επιστροφή του Απόλλωνα στα «σαλόνια»!

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα μετά από ένα χρόνο απουσίας, ενώ η Ξάνθη υποβιβάζεται στην β' κατηγορία μετά από 31 χρόνια!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία νίκησε 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη και με δύο νίκες στα μπαράζ (0-1 στα Πηγάδια) έγινε η 16η ομάδα που θα αγωνιστεί το χρόνου στην Super League 1.

To παιχνίδι ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, που κρίθηκε το ματς πριν από μία εβδομάδα. Στο 14' ο Μπεντινέλι με πέναλτι, που κέρδισε ο Καραγκούνης από τον Λεωντσάκο, έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι καθώς η Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αδαμίδη (σταμάτησε τον Μπεντινέλι, που έβγαινε τε α τετ με τον Μπέντο).

Πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 35', η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Τενεκέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να απομακρύνει σέντρα του Καραγκούνη.

Την... υπογραφή ανόδου (3-0) του Απόλλωνα έβαλε ο κορυφαίος του αγώνα Μπεντινέλι στο 56', έπειτα από ωραία συνεργασία των Βιτλή - Ιωαννίδη και σέντρα του πρώτου.

Στο 61ο λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τάσος Λαγός και οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα ποδοσφαιριστές για μισή ώρα.

Η Ξάνθη δημιούργησε καλές προϋποθέσεις στην επίθεση και πέτυχε το "γκολ της τιμής" με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φασίδη στο 83ο λεπτό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπούρης, Ρώσση, Βιτλής, Λαγός, Μπλάζιτς (82' Βάρκας), Φατιόν, Κολ, Καραγκούνης (46' Πατράλης), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαακίδης (46' Αραμπατζής), Τσιτσεκίδης (82' Τσιτσεκίδης), Κοτόπουλος (82' Παπαδόπουλος), Λεωντσάκος, Τενεκές, Αδαμίδης, Τσιπούρας (46' Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης, Φασίδης, Φάκκης (59' Μανίσογλου).

Last modified onΣάββατο, 29 Αύγουστος 2020 22:10
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr