Απόλλων για Σούπερ Λίγκα!

Το πρώτο βήμα για την επάνοδό του στην Σούπερ Λίγκα, έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ξάνθης και απέκτησε τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στη Ριζούπολη.

Σαφές προβάδισμα ανόδου απέκτησε ο Απόλλων Σμύρνης μετα τη νίκη του (1-0) στα Πηγάδια της Ξάνθης την Τετάρτη (26/08) το βράδυ. Η Ελαφρά Ταξιαρχία αν και είχε να αγωνιστεί 5,5 μήνες, έφυγε με το «διπλό» από την έδρα των Ακριτών, οι οποίοι παρατάχθηκαν με παιδιά από την Κ17 και Κ19. Οι γηπεδούχοι είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια, αλλά έδωσαν ό,τι είχαν και προδόθηκαν από την απειρία τους. Υπενθυμιζεται ότι το δεύτερο παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (29/08) στη Ριζοπολη.

Στο 3' ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Πατράλη να βρίσκεται απέναντι από τον Μπέντο (εξαιρετική συνεργασία με τον Κολ), αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έσωσε την εστία του. Η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Από την άλλη, οι παίκτες της Ελαφράς Ταξιαρχίας ήταν "φλύαροι" έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Όπως ξεκίνησε το ματς, έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο 45'+2 η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ άγγιξε το 0-1, αλλά και πάλι ο Μπέντο με απίστευτη ενστικτώδη απόκρουση, σε εξ επαφής σουτ του Ίσραελ Κολ, κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Στο 52' σε κεφαλιά του Ιωαννίδη, έπειτα από σέντρα του Μπλάζιτς, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπέντο. Το γκολ που έψαχνε και -βάσει εικόνας αγώνα- άξιζε ο Απόλλων, ήρθε στο 66'. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε αναροπή από τον Τενεκέ και ο Τομάς Μπεντινέλι εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Ο Απόλλων "ξόδευε" τον χρόνο και στο 83' απέκτησε και αριθμητική υπεροχή, όταν ο Χασάνογλου αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Παπαπέτρου για σκληρό τάκλιν στον Μπλάζιτς. Στο τέλος του αγώνα (89') ο Απόλλων είχε ακόμα μια ευκαιρία, με την κεφαλιά του Τάσου Λαγού να περνάει άουτ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Απόλλων έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στη Ριζούπολη το ερχόμενο Σάββατο (29/8).

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φάκκης, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισσακίδης (87' Αδαμίδης), Κοτόπουλος (74' Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (87' Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59' Τσιπούρας), Χασάνογλου

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88' Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΒΟΗΘΟΙ: Απτόσογλου (Αθήνας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθήνας), AVAR: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Last modified onΤετάρτη, 26 Αύγουστος 2020 23:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep