Logo
Print this page

«Ο φόβος μας είναι να μη γίνουμε Ιταλία»

Ο Μπάμπης Τεννές βλέπει ως πιθανότερο το ενδεχόμενο να θεωρήσουν ότι τα πρωταθλήματα έληξαν λόγω κορονοϊού.

Στον Απόλλωνα Σμύρνης είχαν δώσει στους παίκτες GPS, μόλις ξεκίνησαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα δεδομένα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας άλλαξαν και ο προπονητής Μπάμπης Τεννές εξέφρασε μέσω της εφημερίδας «Live Sport», στον δημοσιογράφο Βρασίδα Ράπτη, την αναγκαιότητα να γίνει υπακοή όλων στα νέα μέτρα.

Αρχικά ανέφερε: «Ο φόβος μας είναι να μη γίνουμε Ιταλία. Εμείς είχαμε δώσει GPS σε όλους με πρόγραμμα 72 ωρών. Αυτά οι ποδοσφαιριστές θα τα επέστρεφαν για φόρτιση, αλλά μετά την απαγόρευση τους ειδοποιήσαμε να τα κρατήσουν. Πλέον ακολουθούν πρόγραμμα που τους δίνεται ηλεκτρονικά το οποίο, βέβαια, δεν είναι ελεγχόμενο και επαφίεται στην καλή θέλησή τους. Εξαρτάται, φυσικά και από τη δυνατότητα που έχει ο κάθε ένας. Αυτό που ευχόμαστε πλέον είναι όταν τελειώσει όλο αυτό να γυρίσουμε όλοι γεροί…».

Για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα των ομάδων να γυρίσουν στο γήπεδο, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε τη κανονικής σεζόν, 10 των πλέι οφ και ακόμα δύο για τα μπαράζ. Σε ποιες ημερομηνίες θα διεξαχθούν; Βλέπω τρομερή δυσκολία παρότι υπάρχει μία ανακοίνωση για παράταση της περιόδου έως τις 31 Αυγούστου. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν ξέρω πώς μπορεί να εξελιχθεί. Θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στη διεξαγωγή αγώνων. Υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Πιο πιθανό βλέπω να θεωρήσουν ότι τα πρωταθλήματα έληξαν και ακολούθως να πάρουν κάποιες αποφάσεις».

Όσο για το διάστημα που θα χρειαστούν οι ομάδες να προετοιμαστούν, όταν κι εφόσον ο κορονοϊός αποτελέσει παρελθόν, απάντησε:
«Θα απαιτηθεί προετοιμασία τουλάχιστον τριών - τεσσάρων εβδομάδων. Εμείς ξεκινάμε προετοιμασία 40 ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων. Είναι το λιγότερο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο ποδοσφαιριστής σε ανάγκες παιχνιδιών. Μην ξεχνάμε ότι αν συμβεί αυτό, θα γίνονται αγώνες Κυριακή, Τετάρτη, ενώ θα υπάρχουν και μεγάλες θερμοκρασίες παρότι οι αναμετρήσεις πιθανότατα θα ορίζονται να διεξαχθούν βράδυ».

Καταλήγοντας θέλησε να εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους αρμόδιους φορείς. Το σπουδαιότερο είναι υπακούμε και αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα σε όλους μας».

Last modified onΤρίτη, 24 Μάρτιος 2020 17:56
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr