«Όρος απαράβατος... άνοδος»

Ο Απόλλων Σμύρνης παρουσίασε τον νέο προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο, τον νέο τεχνικό διευθυντή Αντώνη Μανίκα και τον Γιώργο Γεωργίου που ανέλαβε πρόεδρος.

Σύνθημα για νέα αρχή δόθηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης την Πέμπτη (23/05) το απόγευμα. Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν τον καινούριο τεχνικό, Νίκο Παπαδόπουλο, τον νέο τεχνικό διευθυντή Αντώνη Μανίκα και τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Γεωργίου. Σε τι συμφώνησαν όλοι; Στην επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Στο πάνελ βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε ιδανικό τον Παπαδόπουλο για τον πάγκο, ενώ μίλησε για το θέμα του προπονητικού κέντρου και τους 15-20 που δημιουργούν πρόβλημα στον Απόλλωνα. Για τους συγκεκριμένους, μάλιστα, ο Γεωργίου τόνισε ότι θα έχει λύσει το ζήτημα άμεσα...

«Δεν είναι... καβούριας»

Ο Γεωργίου αρχικά ανέφερε:

«Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα δουλέψω για την οικογένεια του Απόλλωνα. Παρόλο Απολλωνιστής από το 1958, μέχρι το 1996 δεν είχα χάσει ματς του Απόλλωνα και δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθω στον Απόλλωνα για δουλειά. Είχα έρθει σε ρήξη με τον Αλαμάνο, γιατί διέλυσε την ομάδα του 1996. Αυτό δεν το δέχτηκα ποτέ. Ο κύριος Μονεμβασιώτης μου ζήτησε να έρθω στον Απόλλωνα, γιατί έχω επιρροή στον κόσμο. Σέρνω πίσω μου τρία εκατ. κόσμο το λιγότερο. Ξέρεις μπάλα, είσαι έντιμος, να δουλέψουμε μαζί για τον νέο Απόλλωνα. Το δέχτηκα αμέσως.

Ο μοναδικός στόχος είναι η ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα. Αυτός είναι όρος απαράβατος. Το δεύτερο είναι η ομάδα που έχει μικρύνει επικίνδυνα να μεγαλώσει πάλι. Να μεγαλώσει πάλι παίζοντας καλή μπάλα. Ο κόσμος θα ξαναγυρίσει στο γήπεδο όταν παίξουμε καλή μπάλα. Είναι νόμος για τον φίλαθλο αυτό. Θυμάμαι την ομάδα του Ντέμη, του Μπάρνιακ, του Κόλα, του Βελέντζα. Έπαιζε με τον ΠΑΟΚ και στο 14' ήταν 2-0, έπαιζε με τον Άρη, στο 15' 3-0. Αυτό πρέπει να ξαναγίνει.

Ο Αντώνης Μανίκας είναι φίλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η δουλειά του είναι γνωστή. Έχει φέρει στον Πανιώνιο πάρα πολλούς παίκτες που έχουν αναδειχθεί από αυτόν. Το άλλο προτέρημά του είναι ότι δεν είναι λαμόγιο. Είναι έντιμος και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Ο προπονητής είναι αυτός που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Δεν είναι σοφτ, είναι μαχητής. Θέλει σκληρόπετση δουλειά και προπονητή η ομάδα».

Απευθυνόμενος στον Παπαδόπουλο είπε:

«Αν ήρθες στον Απόλλωνα μεγάλο ρόλο έπαιξε και το δικό μου τηλεφώνημα. Τον πήρα τηλέφωνο με μια ζέση, με μία θέληση να έρθει. Έβγαλα αυτό που ένιωθα και νομίζω τον ακούμπησα. Το καλό είναι ότι ο ιδιοκτήτης δεν είναι Μελισσανίδης, δεν είναι... καβούριας. Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο για τις μεταγραφές και τον νέο Απόλλωνα που θέλουμε να χτίσουμε. Δεν θα τσιγκουνευτεί να δώσει λεφτά για έναν καλό παίκτη. Αν κοστίζει 80 χιλιάδες, δεν θα πει πολλά είναι. Τα έχουμε εξηγηθεί μεταξύ μας αυτά».

Έκανε ακολούθως αναφορά σε μερίδα οπαδών:

«Υπάρχει ένα πρόβλημα. Μία ομάδα 15-20 φιλάθλων έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Πρέπει να λυθεί τάχιστα. Θα το αναλάβω εγώ. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Κύριε Παπαδόπουλε, δεν υπάρχει άνθρωπος αυτές τις ημέρες που να μου πει κάτι κακό. Μου λένε μπράβο για την επιλογή σας».

Για το τι θα κάνει με τους οπαδούς

«Δεν θέλω να πω τι θα κάνω. Μέχρι να ξεκινήσει προπονήσεις ο κύριος Παπαδόπουλος θα έχει τελειώσει το θέμα».

«Με την πλάτη στον τοίχο...»

Ο Μανίκας είπε με τη σειρά του:

«Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια που είμαι στέλεχος μίας ιστορικής ομάδας. Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου με πράξεις να κάνουμε τον αγώνα μας και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου σε αυτό το πάνελ θα είμαστε μαζί να πανηγυρίζουμε την άνοδο της ομάδας στη φυσική της θέση, τη Σούπερ Λίγκα. Μην κρυβόμαστε, υπάρχει δύσκολο έργο. Έχει αποδυναμωθεί η ομάδα και είναι μεγάλο κρίμα για τον Απόλλωνα. Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και αυτή θα φέρουν οι επιτυχίες.

Πρέπει να δώσουμε το έναυσμα με σωστή δουλειά να μπει η ομάδα στον σωστό δρόμο. Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε, όμως έναν άνθρωπο που έχει όραμα. Είναι πολύ δύσκολο στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεις ανθρώπους με οράματα. Σας δίνω τον λόγο μου ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να οδηγήσουμε την ομάδα με τη βοήθειά σας και όλων εδώ. Μια γροθιά για την άνοδο. Να κοιτάμε το μέλλον. Με ενοχλεί οι παλαίμαχοι να λένε «έκανα αυτό». Να οδηγήσουμε την ομάδα στις επιτυχίες».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την οικονομική σταθερότητα σε σχέση με τον Πανιώνιο και ποιος θα είναι ο στόχος, παρενέβη ο Μονεμβασιώτης και είπε:

«Ηρεμία υπάρχει εντός ομάδας. Ο Απόλλων έχει το πλεονέκτημα να έχει 15 που ένας ήταν Παναθηναϊκός και τώρα είναι Απολλωνιστής ή ήταν ΑΕΚ και τώρα Παναθηναϊκός. Έχει κάτι... ξεμινάρια που δεν αφήνουν την ομάδα να ηρεμήσει. Όταν η ομάδα θα δώσει διαρκείας θα βγάζουν ανακοινώσεις για να μην μπορεί η ομάδα να μαζέψει κόσμο».

Ο Μανίκας απάντησε:

«Στη μετά Τσακίρη εποχή ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Κάποια εποχή ήταν τραγική και δυσκολευόμασταν να έχουμε ακόμα και νερό στην προπόνηση. Κατάφερε ο Πανιώνιος να έχει ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Με συλλογική δουλειά και υπομονή έγιναν κάποια πράγματα που ακόμα κι εμένα ξάφνιασε η επιτυχία. Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερα. Η προσπάθεια θα γίνει σε όλους τους τομείς. Η πορεία θα μας δικαιώσει και οι Απολλωνιστές πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να σταθούν και θα είναι υπερήφανοι».

«Παίκτες με προσωπικότητα και νικητές»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το συμβόλαιό του είναι διετούς διάρκειας και τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μονεμβασιώτη. Από την πρώτη ημέρα που έφυγα από τον ΟΦΗ μου έχει μιλήσει για να έρθω στον Απόλλωνα. Σεβάστηκε όσα είχαμε συζητήσει και με μεγάλη μου χαρά είμαι σήμερα εδώ. Έχω συνηθίσει στη ζωή να μάχομαι για να κερδίζω πράγματα. Δεν νιώθω ότι είμαι μόνος μου, αλλά έχω ανθρώπους δίπλα μου που θα με βοηθήσουν να ανέβουμε ξανά στη Σούπερ Λίγκα.

Σε όποια ομάδα πάω, πέρα από τον στόχο που θέτει η ομάδα, μου αρέσει πολύ να δουλεύω με νέους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Ήδη έχω μιλήσει για τα παιδιά που θα είναι κοντά στην πρώτη ομάδα. Μεγαλύτερή μου χαρά πέρα από την άνοδο θα είναι να αναδείξουμε έναν, δύο, τρεις παίκτες από τις ακαδημίες. Πρέπει να λύσουμε κάποια σημαντικά θέματα και έχουμε πολύ χρόνο για να το κάνουμε αυτό. Να λύσουμε την καθημερινότητα της ομάδας, όσον αφορά την προπόνηση και να γίνεται κάτω από καλές συνθήκες. Ο ποδοσφαιριστής να έρχεται χαρούμενος στο γήπεδο και να φεύγει χαρούμενος.

Γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στις 15 Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία. Στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα κάνουμε πολλά φιλικά. Δεν υπάρχει μεγάλος κορμός, οπότε θα κάνουμε αρκετές μεταγραφές, παίκτες με προσωπικότητα, παίκτες νικητές. Μόνο μ' αυτή τη νοοτροπία πας μπροστά για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Το ρόστερ δεν θα είναι μεγάλο. Θα δώσουμε δυνατότητα σε παίκτες από τις ακαδημίες να παίξουν. 22-23 παίκτες, όχι παραπάνω. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε παίκτες με κίνητρο, φιλοδοξίες. Όταν με το καλό βγει η ομάδα να έχει έναν κορμό. Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά και πολύ χρόνο μπροστά μας. Θα ανακοινωθούν σύντομα οι συνεργάτες μου. Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα που δουλεύω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μονεμβασιώτη για την αγάπη που μου έχει δείξει. Είναι ένας μεγάλος λόγος που είμαι εδώ».

Τι έπαιξε ρόλο και ήρθε:

«Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η επιμονή του κυρίου Μονεμβασιώτη. Είμαστε επαγγελματίες και έτσι έπρεπε να λειτουργούμε. Έτσι έπρεπε να κάνω κι εγώ, γιατί τα πέντε τελευταία χρόνια σαν προπονητής δεν λειτούργησα επαγγελματικά. Δεν πήρα αποφάσεις σαν επαγγελματίας».

Για το προπονητικό κέντρο ο Παπαδόπουλος είπε:

«Είναι το πρώτο πράγμα που συζητάμε, να βρούμε προπονητικό και να το κάνουμε τόσο όμορφο, ώστε να έρχονται με χαρά οι ποδοσφαιριστές. Συζητάμε όλες τις λύσεις και θα βρούμε την καλύτερη δυνατή. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε ένα χώρο που θα είμαστε εκεί όλη την εβδομάδα συν τη Ριζούπολη που θα προπονούμαστε μία φορά.

Για να γίνεις ομάδα δεν έχει να κάνει με τη μία ώρα προπόνηση που είσαι στο γήπεδο. Θα μπορείς να είσαι παραπάνω ώρες αν έχεις έναν ωραίο χώρο στο δικό σου κέντρο. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατάμε τους παίκτες πολύ ώρα στον χώρο που θα κάνουμε προπόνηση. Ελπίζω στη διάρκεια να βρούμε την καλύτερη λύση».

«Ιδανικός να μας ανεβάσει επίπεδο»

Τελευταίος μίλησε ο Μονεμβασιώτης και χαρακτήρισε θείο δώρο το «ναυάγιο» των επαφών του Παπαδόπουλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά είπε:

«Καλώσορίζω τους τρεις νέους συνεργάτες. Ο Γιώργος Γεωργίου είναι καθαρός και έντιμος, δέχτηκε με πολύ χαρά να έρθει κοντά μας. Ο κύριος Μανίκας είναι γέννημα θρέμμα Πανιώνιος. Η καρδιά του είναι Πανιώνιος. Πήραμε ένα κομμάτι της καρδιάς του Πανιωνίου και το φέραμε στον Απόλλωνα. Στόχος μας είναι να γίνει η δεύτερη ομάδα του ο Απόλλων. Εμένα η ομάδα μου είναι ο Απόλλων και δεύτερη ομάδα λόγω καταγωγής που συμπαθώ είναι ο Πανιώνιος. Είναι εξαιρετικό γεγονός να βάλει ο Απόλλων στη μηχανή του έναν Σμυρνιό. Να ευχαριστήσω τον κόουτς που ήρθε τελικά στον Απόλλωνα. Με το που έγινε το θέμα με τον ΟΦΗ θεωρήσαμε ότι είναι θείο δώρο για εμάς.

Η ομάδα μας την τελευταία 20ετία περνά μία παρατεταμένη παρακμή. Προσπαθούμε να την επαναφέρουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Δεν είναι εύκολο μία ομάδα, η οποία παρότι είναι μεγάλη ιστορικά, να βρει την θέση που αξίζει. Παλεύουμε με νύχια και δόντια. Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις να έρθει ένας πολύ καλός προπονητής στον Απόλλωνα, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Αυτό το πολύ δύσκολο το ζούμε πέντε χρόνια.

Έχουμε τα γνωστά προβλήματα με 15-20 άτομα και έχουν στόχο να χάσει τους χορηγούς της. Αν τους χάσει, η διοίκησή της που έχει δηλώσει εδώ και δύο χρόνια ότι θα ήθελε να παραχωρήσει τις μετοχές αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν όλες κι όλες 20 ομάδες. Οι 16 της Σούπερ Λίγκας και άλλες 4 από την δεύτερη κατηγορία.

Μόνο τρεις ομάδες δεν παραχωρούνται. Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης. Όλες οι άλλες έμμεσα ή άμεσα ψάχνουν χρηματοδότη, πωλούνται, παραχωρούνται, ψάχνουν συμπαίκτη. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με εξαίρεση τις τέσσερις μεγάλες είναι ημιεπαγγελματικές Ανώνυμες Εταιρείες. Στις υποχρεώσεις είναι επαγγελματικές και στα έσοδα είναι ερασιτεχνικές. Είναι δύσκολο να πείσεις ανθρώπους να έρθουν και να βλέπουν ένα άδειο γήπεδο.

Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν πολύ. Κινηθήκαμε αμέσως για τον κύριο Παπαδόπουλο και οι δυσκολίες ήταν πολλές. Στο τέλος καταφέραμε και ήρθε. Μας τιμά η παρουσία του και είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε κάνει μία μεγάλη κίνηση. Είναι μαχητής σε μια... σοφτ ομάδα. Ο ιδανικός άνθρωπος να μας ανεβάσει επίπεδο».

Για το θέμα του προπονητικού κέντρου:

«Εδώ και δύο χρόνια έχουμε βρει 110 στρέμματα στο Κορωπί. Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε αδειοδότηση και να φτιάξουμε το προπονητικό. Κάναμε προσχέδια, επισκεφτήκαμε τον κύριο Σταθάκη και μας ανακοίνωσαν ότι μπαίνουμε σε περίοδο εκλογών στην οποία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία τέτοια ενέργεια.

Συνεχίζουμε να ψάχνουμε χώρο. Για να πάρεις 100 στρέμματα πρέπει να δώσεις πολλά εκατομμύρια. Θα φτιάχναμε 8-9 γήπεδα. Είμαστε ομάδα που δεν έχουμε υποδομές. Έχουμε ένα γήπεδο που παίζουμε. Όλα τα άλλα είναι γήπεδα που χρησιμοποιούνται για την πρώτη ομάδα και τις υποδομές».

Last modified onΠέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 10:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep