«Είμαστε στα χαμένα»

Ο Γιάννης Μάγγος φοβάται μήπως η Super League 2 ξεκινήσει μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2 και την αποχή εννέα μηνών από τη δράση μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, Γιάννης Μάγγος. Και εξέφρασε την ανησυχία του μήπως το πρωτάθλημα ξεκινήσει μετά τις γιορτές. Αναλυτικά:

Για την περίοδο της καραντίνας:

«Είμαστε στα… χαμένα. Βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Η απραξία μας κρατάει από τις 9 Μαρτίου και αυτό τα λέει όλα. Είναι άδικο ό,τι συμβαίνει με τη Super League 2, αλλά και τη Football League και απορώ γιατί να γίνεται αυτό! Είναι αδιανόητο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μην έχει καν ξεκινήσει τόσο καιρό».

Για το πότε εκτιμάει ότι θα έχουμε δράση:

«Το είχα ξαναπεί και το ξαναλέω. Εκτιμώ μετά τις γιορτές. Δεν νομίζω να πάει νωρίτερα η σέντρα. Φοβάμαι όμως μην πάει και μετά τις 10 Ιανουαρίου. Αυτό θα είναι καταστροφικό για όλους μας και τις οικογένειές μας, αφού υπάρχουν επιπτώσεις στον ψυχολογικό και οικονομικό τομέα. Τίθεται βιοποριστικό θέμα, αφού ζούμε από το ποδόσφαιρο και όλοι περιμένουμε να επιστρέψουμε. Με τα 534 ευρώ του κράτους δεν γίνεται κάτι. Κάνουμε υπομονή όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για το πώς κάνει την δουλειά του αυτή την περίοδο:

«Κάνουμε τηλέ- προπονήσεις και προπονήσεις ανά γκρουπ και δυάδες, όσο είναι εφικτό. Η Λάρισα είναι σε… κόκκινη γραμμή και οι συνθήκες εδώ είναι δύσκολες, όπως στη Θεσσαλονική. Έχουν χαθεί ζωές και θέλει προσοχή. Εμείς κάναμε προετοιμασία πολλούς μήνες και τώρα σταματήσαμε και μετά θα ξανά ξεκινήσουμε.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Ευτυχώς έχουμε στην ομάδα 20 παιδιά από τη Λάρισα και αυτό μας βοηθάει στην καθημερινότητα. Με τα υπόλοιπα 10 παιδιά που βρίσκονται εκτός Νομού, έχουμε καθημερινή επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας, όσο είναι εφικτό. Αυτές τις μέρες δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση και κάνουμε ασκήσεις με μπάλα.

Χωρίς αγώνες όμως δεν έχει νόημα να κάνουμε μόνο προπονήσεις. Όλους τους κρατάει το φιλότιμο. Είμαστε ψυχολόγοι και παιδαγωγοί. Προσπαθούμε να τους δώσουμε κίνητρο. Έχουν… ξενερώσει και απογοητυτεί. Προσωπικά ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση και κάνω σεμινάρια μέσω υπολογιστή. Καλή η θεωρία, όμως μας λείπει η πρακτική και το ποδόσφαιρο που αγαπάμε. Ό,τι ζούμε είναι μακριά από μας».

Για τον Απόλλωνα Λάρισας:

«Στόχος μας ήταν και είναι τα πλεί οφ. Κάναμε καλές κινησεις και πήραμε παίκτες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία. Παίκτες με μεγάλες παραστάσεις, που ανεβάζουν την ομάδα επίπεδο. Τώρα όλα αυτά μπορεί να πανε στράφι».

Για τους δεσμούς του με την Κρήτη:

«Πέρασα 2,5 πανέμορφα χρόνια στην Κρήτη. Έκανα δυνατές φιλίες που θα μείνουν για πάντα. Όταν ακούω κάτι για την Κρήτη συγκινούμαι. Η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι εντυπωσιακή. Το θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Ευελπιστώ να ξαναγυρίσω και έχω επαφή με τους φίλους μου εκεί σχεδόν σε καθημερινή βάση».

Για τη Super League 2:

«Το απίστευτο είναι οτι κανείς μας δεν έχει καν εικόνα των άλλων ομάδων. Είναι σαν να βρισκόμαστε στον Ιούνιο. Πάμε τώρα όμως όπως πάμε και βλέπουμε. Φυσικά δεν έχω άποψη για τις κρητικές ομάδες της κατηγορίας».

Για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα:

«Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια. Μία μεγάλη προσωπικότητα. Η είδηση του θανάτου του στα 60 του χρόνια μας στενοχώρησε όλους. Το ποδόσφαιρο έχασε τον… Θεό του. Η παρουσία του μας σημάδεψε όλους».

Το μήνυμά του για τα Χριστούγεννα:

«Να έχουμε υγεία και αυτό που ζούμε να το ξεπεράσουμε σύντομα. Ελπίζω όλοι μας να γυρίσουμε υγιείς και να χαμογελαμε γιατί αυτό πάει να εκλείψει από την ζωή μας».

Last modified onΤετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2020 13:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep