«Διαλύονται δύο κατηγορίες»

Ο Βαγγέλης Μόρας υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι στην οργάνωση και όχι στον κορονοϊό για τη μη έναρξη των Super League 2, Football League.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 έδωσε ο αμυντικός του Απόλλωνα Λάρισας, Βαγγέλης Μόρας και υποστήριξε ότι τα πρωταθλήματα των Super League 2, Football League αντιμετωπίζουν προβλήματα οργάνωσης, γι' αυτό δεν έχουν ξεκινήσει. Όπως ανέφερε αρχικά:

«Πάντα πιστεύω ότι τα είδα όλα, αλλά στο τέλος πάντα κάτι καινούργιο μπορεί να σου ξημερώσει

Αν είναι δικαιολογημένο αυτό που γίνεται:

«Δικαιολογημένο με τίποτα. Μιλάμε για μία κατηγορία που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα πέρυσι και δεν έχει καταφέρει να οργανωθεί και να ξεκινήσει. Δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Έχει να κάνει με το ότι δεν κατάφεραν οι υπεύθυνοι να συμφωνήσουν για να ξεκινήσει. Ήρθε και ο κορονοϊός, τα κρούσματα περισσότερα, οπότε υπάρχει περισσότερος φόβος και δεν σου έδωσαν το «οκ» για να μπεις στη διαδικασία να αγωνιστείς.

Δεν το θεωρώ σωστό, εννοείται. Ο ΠΣΑΠ, η ΕΠΟ, η Super League 2 και η Super League 1 τους έχουν δώσει πλέον να καταλάβουν ότι εφόσον μπορεί να τηρηθεί το πρωτόκολλο, μόνο κέρδος έχει σα χώρα, γιατί κάνεις ό,τι ακριβώς ζητούν οι λοιμωξιολόγοι. Εφόσον κάνουμε τα τεστ, απομονωνόμαστε κιόλας αν υπάρχει κρούσμα».

Για το πρόβλημα βιωσιμότητας των ποδοσφαιριστών:

«Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι στον βασικό μισθό, άντε και λίγο παραπάνω, στα 1.000-1.200 ευρώ. Κάποιοι παίρνουν περισσότερα χρήματα. Δεν σημαίνει ότι επειδή ένας ποδοσφαιριστής παίρνει μια χρονιά 30-50 χιλιάδες, θα τα πάρει και την επόμενη. Μπορεί να μην έχει ομάδα την επόμενη. Υποτίθεται κάνεις αυτό για να μπορείς να πάρεις τη σύνταξή σου με τα λεφτά που έχεις μαζέψει, γιατί σύνταξη δεν παίρνεις.

Να πούμε ότι θα πληρώνονταν, ενώ ξέρουμε ότι δεν πληρώνουν οι ομάδες, υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορούν να επιβιώσουν τα παιδιά, δυσκολεύονται όλοι. Υπάρχει γκρίνια, δεν υπάρχει σιγουριά, γιατί δεν ξέρεις το «αύριο». Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει τι θα γίνει. Απλά περιμένεις. Υπάρχουν παιδιά που κάνουν κι άλλη δουλειά και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που υποτίθεται ότι είναι επαγγελματικό».

Αν τον καλύπτει η κίνηση των ποδοσφαιριστών της Super League 1:

«Θα έπρεπε να έχουμε επέμβει πολύ νωρίτερα. Είδαμε πέρυσι τι έγινε. Αν το ξέραμε θα είχαμε επέμβει πολύ νωρίτερα σαν ποδοσφαιριστές. Εννοείται μας ευχαριστεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο χειρότερο σημείο εφόσον πάνε να διαλυθούν δύο επαγγελματικές κατηγορίες».

Αν έπρεπε να υπάρχει πιο δυναμική αντίδραση από τον ΠΣΑΠ:

«Αν ήξερα ότι θα φτάσουμε εδώ, θα έλεγα ναι. Δεν πίστευε κανείς ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο».

Αν υπάρχουν σκέψεις αποχής στη μεγάλη κατηγορία:

«Δεν το ξέρω. Στο δικό μου το μυαλό θα μπορούσε να μπει οτιδήποτε. Πρέπει να πουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι υπάρχουν 1.000 ποδοσφαιριστές από πίσω».

Για την προετοιμασία:

«Το καλό με εμάς είναι ότι έχουμε πάρα πολλούε παίκτες που είναι από εδώ. Κάνουμε σε γκρουπ 3-4 ποδοσφαιριστών. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις με τα ελεγχόμενα τεστ για να είμαστε έτοιμοι όταν αποφασιστεί η έναρξη να μπούμε κατευθείαν και να μην απαιτηθεί προετοιμασία. Γιατί μπορεί να μας πιάσει πάλι καμία καινούργια καραντίνα...».

Απόδοση: FL News

Last modified onΔευτέρα, 23 Νοέμβριος 2020 18:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep