Logo
Print this page

«Απόλλων… Θεσσαλών»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, Γιάννης Μάγγος εξήγησε γιατί η πόλη βλέπει με άλλο μάτι τους Κυανόλευκους. «Είμαστε όλοι ΑΕΛ», ανέφερε.

Αν πριν από λίγα χρόνια κάποιος έλεγε ότι ο Απόλλων Λάρισας θα είχε έδρα το AEL FC Arena και στη δύναμή του τους διεθνείς Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Γλύκο, Κλάους Αθανασιάδη, σίγουρα, θα τον περνούσαν για τρελό. Οι Κυανόλευκοι, όμως άλλαξαν φιλοσοφία, τρόπο σκέψης και δείχνουν ότι προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους το παρελθόν και να χτίσουν ένα υγιές προφίλ, βάζοντας τον πήχη πιο ψηλά.

Ο 38χρονος προπονητής, Γιάννης Μάγγος γύρισε στον Απόλλωνα για να υλοποιήσει το νέο πρότζεκτ και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Live Sport» εξήγησε γιατί η πόλη βλέπει την ομάδα του με άλλο μάτι. Ανέλυσε το πλάνο ανόδου, έδειξε… συνηθισμένος με το μπάχαλο της κατηγορίας και αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους τρεις διεθνείς και πώς αυτοί θα αποτελέσουν βασικές μονάδες στη νέα προσπάθεια, όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

-Τελικά προγραμματισμό μπορεί να κάνει κανείς σ’ αυτή την κατηγορία;

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία 28 Αυγούστου με σκεπτικό ότι ξεκινάμε 25 Οκτωβρίου. Είναι η κατάσταση δύσκολη ως προς το θέμα της υγείας. Έχει πάει στράφι όλος ο προγραμματισμός. Προγραμματισμό σ’ αυτή την κατηγορία δεν μπορείς να κάνεις ποτέ. Και στην Αναγέννηση Καρδίτσας θυμάμαι το 2016 είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία 5 Ιουλίου και παίξαμε 1η Νοεμβρίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

-Τι κίνητρα δίνει σ’ αυτή την περίπτωση ένας προπονητής στους ποδοσφαιριστές του;

«Πηγαίνει πιο πολύ στο φιλότιμο. Είναι λογικό να έχουν ξενερώσει όλοι. Περιμένουν πώς και πώς ν’ αγωνιστούν».

-Πώς σχεδιάστηκε η φετινή ομάδα;

«Από το καλοκαίρι είχαμε πει ότι θα πάμε στο AEL FC Arena και θα πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα συνδέονται μ’ αυτό το γήπεδο. Όπως ο Μόρας, ο Γκόλιας, ο Μπάλλας. Από τους 29 οι 20 είναι από τη Θεσσαλία. Και σε όλα τα φιλικά οι οκτώ της ενδεκάδας ήταν από Λάρισα και Θεσσαλία. Το θέλαμε και το πετύχαμε».

-Υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο ανόδου;

«Ο στόχος είναι η 6άδα ξεκάθαρα. Είπαμε να διεκδικήσουμε φέτος την άνοδο. Αν δεν βγει φέτος, να το κάνουμε του χρόνου. Αυτός ήταν και ο λόγος που γύρισα. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα κυνηγήσει το κάτι παραπάνω».

-Η ομάδα εντυπωσίασε στο μεταγραφικό παζάρι με παίκτες όπως οι Μόρας, Γλύκος, Αθανασιάδης…

«Η μεταγραφή του Μόρα ήταν θέμα του προέδρου, Παναγιώτη Μαντζανά. Του ανέλυσε το πλάνο, πείστηκε και λόγω του Arena. Τον Γκόλια τον είχα από 6 ετών στην ακαδημία στην Καρδίτσα και τον Μπάλλα από 5 ετών. Είναι δικά μου παιδιά. Ο Τζοβάρας είναι από τον Βόλο. Έχουμε οικογενειακές σχέσεις, τον ξέρω από μικρό. Είναι έτοιμος και θεωρώ ότι του χρόνου θα κάνει μεταγραφή στην Α’ Εθνική. Γύρισε ο Καρρίκι και αποκτήθηκαν ακόμα οι Μπαστιάνος, Κλάους, Γλύκος».

-Πώς είναι η συνεργασία με τους δύο τελευταίους;

«Είναι παιδιά με ήθος και πολύ ταπεινά. Έχουν παρεξηγηθεί στο παρελθόν. Και από δικές τους επιλογές. Είναι λιγάκι παρεξηγημένοι».

-Θα έχουν βασική θέση στο πλάνο οι τρεις διεθνείς;

«Ξεκάθαρα. Ο Κλάους δεν πρόλαβε να παίξει, αλλά οι Γλύκος, Μόρας έδειξαν ότι θα είναι μονάδες που θα κάνουν τη διαφορά. Ο Γλύκος είναι σα να μην έχει μείνει μέρα εκτός. Με τη Νίκη Βόλου ήταν απίστευτος. Με τη μπάλα στα πόδια, οργάνωνε, μιλούσε…».

-Η πόλη πώς αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα;

«Δεν πρέπει να συγχέουμε πράγματα. Η ΑΕΛ είναι ΑΕΛ. Όλοι είμαστε ΑΕΛ, αλλά τον Απόλλωνα τον βλέπουν πλέον όλοι με άλλο μάτι. Το βασικό είναι ότι έχουμε δικά μας παιδιά και όλος ο κόσμος της Λάρισας μας έχει αγκαλιάσει. Έχει αλλάξει φιλοσοφία σε όλα τα θέματα ο Απόλλων».

-Τι ποδόσφαιρο θα δούμε φέτος από τον Απόλλωνα;

«Κατοχής και επιθετικό. Στο τελευταίο φιλικό το είδα αυτό και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ήμασταν έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που με στενοχωρεί το lockdown, γιατί μείναμε πίσω. Είχαμε βρεθεί στην καλύτερή μας φόρμα. Τώρα θα απαιτηθεί φορμάρισμα από την αρχή, αλλά μαζί με το επιτελείο θα τα καταφέρουμε».

-Υπάρχει συνεργασία με την ομάδα Νέων; Υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες;

«Παρακολουθώ τα παιδιά και μιλάμε συνέχεια με το τιμ. Είναι τρία, τέσσερα παιδιά που είχαμε σκοπό να τους προωθήσουμε. Ο 15χρονος Ζαχόπουλος και οι Παναγιώτου, Σκύφτας. Στην Κ19 υπάρχουν 27 Λαρισαίοι και αυτό γιατί η ομάδα έχει αλλάξει φιλοσοφία».

-Την περσινή σεζόν ήσουν στο πρωτάθλημα της Football League. Βλέπεις να ξεκινά;

«Πολύ δύσκολα. Πώς να τηρήσει το πρωτόκολλο μια ομάδα με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ;».

-Και ένας από τους προσεχείς αντιπάλους ο ΟΦ Ιεράπετρας τον οποίο καθοδήγησες τα τελευταία χρόνια…

«Θα είμαστε για 90 λεπτά αντίπαλοι. Μας δένουν σχέσεις που κρατήσουν για μια ζωή».

-Υπάρχει κάτι που ανησυχεί τον Γιάννη Μάγγο;

«Ότι χάσαμε τον ρυθμό μας. Ήμασταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο».

«Αυτούς βλέπω 4άδα»

Εν μέσω της αβεβαιότητας για την έναρξη ο Γιάννης Μάγγος προέβλεψε ότι στην τετράδα θα βρεθούν «Οι Λεβαδειακός, Χανιά, Παναχαϊκή, Ξάνθη». Παράλληλα επεσήμανε: «Το θετικό είναι ότι και οι 12 ομάδες έχουν δείξει ότι θα είναι ανταγωνιστικές. Θα είναι μια πολύ περίεργη χρονιά, αφού δεν γνωρίζουμε πώς θα εμφανιστούν μετά από εννέα μήνες. Εδώ καλά καλά δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε».

Last modified onΤρίτη, 17 Νοέμβριος 2020 13:20
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr