Logo
Print this page

Ενήμερος από... πέρυσι

Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας έχει ενημερωθεί από τις 31/5/18 για την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ σχετικά με την ποινή αφαίρεσης βαθμών που προβλέπει η αποτυχία στην επιτήρηση.

Ο Απόλλων Λάρισας κατετάγη 3ος στη Football League μετά την επικύρωση της βαθμολογίας. Εξέλιξη αναμενόμενη, καθώς στο ΔΣ της Τετάρτης (15/05) αφαιρέθηκαν οι τρεις βαθμοί για κάθε ομάδα που απέτυχε στο πρώτο στάδιο επιτήρησης. Πρόκειται για την υπ. αριθ. 9/25-5-2018 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία την κοινοποίησε στη Football League στις 31/05/18 και την ίδια ημέρα η λίγκα την κοινοποίησε στις ΠΑΕ.

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας η διοργανώτρια αρχή έστειλε στις ομάδες την απόφαση της μερικής επικύρωσης, αλλά λόγω τυπογραφικού λάθους η σημείωση ανέφερε ότι η αφαίρεση βαθμών επιβλήθηκε με την υπ' αριθμ. 25/05/2019 απόφαση της Ε.Ε. και όχι της υπ' αριθμ. 25/05/18. Φυσικά, εστάλη ορθή επανάληψη, όμως πάνω σε αυτό το λάθος «πάτησαν» οι Θεσσαλοί και αντέδρασαν. «Τέτοια απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ Απόλλων, αλλά ούτε ήταν αρμόδια η Ε.Ε. της ΕΠΟ να επιβάλλει τέτοια ποινή», ανέφεραν και υποστήριζαν ότι γι' αυτό τον λόγο δεν θα είχε τύχη πιθανή προσφυγή κατά της επικύρωσης...». Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να κινηθούν νομικά, κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί ο νομικός της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας στην εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση με τον Αήττητο Σπάτων. Φυσικά, ο Απόλλων Λάρισας, όπως και όλες οι άλλες ομάδες έχουν λάβει γνώση.

Το κείμενο που ανάρτησε η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας έχει ως εξής:

«Όπως τόνιζε και το στέλεχος της ΠΑΕ γνωστός νομικός κ. Γιώργος Βεβης κατά την νομική του εκτίμηση για την τύχη της ένστασης κατά των Σπάτων την ολοκλήρωνε ως εξής: "Αυτή λοιπόν είναι η παράβαση που τελέσθηκε στον αγώνα της 10-3-2019 με τα Σπάτα και αυτή είναι η ρητά προβλεπόμενη από τον ΚΑΠ κύρωση....(δηλαδή να κατακυρωθεί ο αγώνας με 3-0 υπέρ του Απόλλωνα) ….εκτός αν αυτή δεν αρκεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με το επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο !!!". Τελικά φάνηκε οτι δεν αρκούσε!!!

Στο άλλο θέμα της αφαίρεσης των 3 βαθμών για την εκπρόθεσμη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής 5-4-19 αντί 3-4-19 που έγινε η θεώρηση των υπογραφών των ποδοσφαιριστών, οφείλεται κυρίως σε υπαιτιότητα της ΕΠΟ, γιατί δεν μπορείς να ορίζεις 2 προθεσμίες την 3-4-19 για την ολοκλήρωση του φακέλου αδειοδότησης και 5-4-19 την κατάθεσή του στην ΕΠΟ (άλλωστε στον Κανονισμό της ΕΠΟ αναφέρεται μία ημερομηνία η οποία κάνει λόγο για κατάθεση όλων των δικαιολογητικών του φακέλου).

Στον νομικό κόσμο υπάρχει μία ημερομηνία, είτε η ημερομηνία έναρξης, είτε η ημερομηνία λήξης. Ο υπεύθυνος σύνταξης του φακέλου αδειοδότησης της ομάδας μας παραπλανήθηκε από αυτό το γεγονός και να το αποτέλεσμα. Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ για να το γνωρίζουν όλοι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της FL που επικυρώνει την βαθμολογία, γιατί αυτή απλούστατα στηρίχθηκε σε δήθεν απόφαση που αφαιρεί από την ομάδα μας 3 βαθμούς.

Τέτοια απόφαση δεν λήφθηκε ποτέ από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής δηλαδή την Football League, η οποία βάσει του κανονισμού ήταν η μόνη αρμόδια για να τη λάβει. Αντ αυτού όμως στην απόφαση της επικύρωσης της βαθμολογίας υπάρχει σημείωση στο τέλος όπου μεταξύ άλλων αναφέρει οτι η ποινή της αφαίρεσης των 3 βαθμών μας επιβλήθηκε με την υπ αριθ. 9/25-5-2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ!!! Καλά διαβάσατε 25 Μαίου !!!

Τέτοια απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, αλλά ούτε ήταν αρμόδια η ΕΕ της ΕΠΟ να επιβάλλει τέτοια ποινή!!! Μετά από αυτά ποιος θεωρεί οτι έχει κάποια τύχη η άσκηση ενδίκου μέσου ενώπιον του ΔΔ της ΕΠΟ κατά της απόφασης επικύρωσης του πρωταθλήματος. Όταν πριν 10 ημέρες γράφαμε οτι τα μπαράζ αργούν γιατί είναι όλα στον αέρα αυτά εννοούσαμε!!!».

Last modified onΠέμπτη, 16 Μάιος 2019 17:03
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr