Logo
Print this page

«Ποια η πειθαρχική παράβαση;»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της έφεσης του Απόλλωνα Λάρισας. Το «κρίμα κι άδικο» του Μαντζανά και η επικείμενη απόρριψη.

Το +2 από το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων ήταν η ύστατη προσπάθεια του Απόλλωνα Λάρισας να προσπεράσει στη βαθμολογία και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τα μπαράζ αντί του Πλατανιά. Η έφεσή του κατά της απορριπτικής πρωτόδικης απόφασης της ένστασής του συζητήθηκε την Τετάρτη (10/05) στην ΕΠΟ και όπως σας ενημέρωσε το FL News, αυτή πηγαίνει προς απόρριψη βάσει των όσων ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής...

Η έδρα αρχικά ρώτησε ποιο είναι το έννομο συμφέρον του Απόλλωνα Λάρισας και όταν ο νομικός της θεσσαλικής ΠΑΕ είπε ότι: «Στις 10/03/19 αντιμετωπίσαμε τον Αήττητο Σπάτων και ήρθαμε 2-2», ακολούθησε νέο ερώτημα... «Είχε ανακοινωθεί τότε η διαπιστωτική πράξη της αποβολής;».

Ο Λίβας συνέχισε: «Η ΕΕΑ δεν συνεδρίαζε, γι' αυτό δεν είχε ανακοινωθεί. Ο Αήττητος Σπάτων είχε προθεσμία έως 20/12/18 να καταθέσει το μετοχικό κεφάλαιο. Τότε έληγε η θητεία της προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Καμία ενέργεια δεν έγινε. Από τότε συμμετείχε παρανόμως. Η διαπιστωτική πράξη αναφέρει ότι από τις 20/12/18 παύει να υφίσταται ακόμα και η υπό ίδρυση ΠΑΕ. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο ΠΑΕ που έχουν συσταθεί νόμιμα. Εμείς ακολουθήσαμε όλες τις διαδικασίες συμμετοχής. Το ΔΣ της διοργανώτριας θα μπορούσε να επιληφθεί αυτεπάγγελτα χωρίς να περιμένει την ΕΕΑ. Εμείς αν πάρουμε τους δύο επιπλέον πόντους θα ανεβούμε δεύτεροι και θα αποκτήσουμε δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ».

Ακολούθως ο νομικός του Απόλλωνα αναφέρθηκε στη διαδικασία επιτήρησης. Παραδέχτηκε ότι η ΠΑΕ ήταν εκπρόθεσμη, ενώ επιβεβαίωσε αυτό που έχει αναφέρει το FL News, ότι δεν υπάρχει δικαίωμα έφεσης...

«Βγήκε μία εσπευσμένη απόφαση του ΠΟΑ και μας αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί, γιατί είχαμε καταθέσει εξοφλητικές αποδείξεις των ποδοσφαιριστών εκπρόθεσμα. Στις 3 Απριλίου έπρεπε να συγκεντρώσουμε τις υπογραφές και στις 5/4 να τις προσκομίσουμε στην ΕΠΟ. Από παρανόηση του λογιστή μας και του γραμματέα οι αποδείξεις είχαν ημερομηνία 5/4. Παρότι ήμασταν συνεπέστατοι μας αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Προβλέπει ο κανονισμός έφεση, αλλά μία απόφαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ δεν προβλέπει και δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε έφεση...».

Σε εκείνο το σημείο η έδρα ρώτησε: «Ποια πειθαρχική παράβαση τέλεσε ο Αήττητος Σπάτων; Η προκήρυξη προβλέπει κάποια κύρωση;» και έδειξε με τον τρόπο αυτό ότι η έφεση πηγαίνει προς απόρριψη. «Τυπική παράβαση υπάρχει», απάντησε ο Λίβας και συνέχισε: «Δεν δικαιούνταν να συμμετάσχει. Με το άρθρο 68 (Ν.2725/99) η ομάδα έπρεπε να αποβληθεί», όμως ο πρόεδρος της έδρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πειθαρχική παράβαση και ρώτησε ξανά: «Σε ποια διάταξη του πειθαρχικού κώδικα υπάρχει αυτό; Δεν υπάρχει διάταξη για να επιβληθεί μία πειθαρχική ποινή».

Ο Λίβας συμπλήρωσε: «Οι διατάξεις του ΚΑΠ και της προκήρυξης επιβάλλουν οι ομάδες να είναι ΠΑΕ. Η διαπιστωτική πράξη μπορεί να έχει ημερομηνία μεταγενέστερη από αυτή της διεξαγωγής του αγώνα. Για δύο τυπικούς λόγους η ομάδα μας που έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές και μια διοίκηση που δεν χρωστά, είναι εκτός διεκδίκησης της ανόδου στη Super League. Στις 10 Μαρτίου αντιμετωπίσαμε κάποιους ανύπαρκτους, όχι αγωνιστικά, αλλά νομικά. Αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα και κάποιες ομάδες πήραν τρίποντα στα χαρτιά». Ο πρόεδρος της έδρας επανέλαβε ότι η προκήρυξη δεν προβλέπει κάποια κύρωση, αλλά και ότι πουθενά δεν αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παράβαση συνιστά αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα.

«Είναι κρίμα κι άδικο...»

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Λάρισας, Παναγιώτης Μαντζανάς στη σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νιώσαμε μία αδικία τις τελευταίες 10 ημέρες. Εξαντλήθηκε κάθε τυπικότητα με την επιτήρηση και για χρεή που είχαμε πληρωμένα ύψους 150 χιλιάδων. Πήραμε τις δηλώσεις αντί για τις 3/4 στις 5/4. Ο Πλατανιάς πήρε με τον Αήττητο τρίποντο χωρίς να παίξει κι εμείς χάσαμε δύο. Στερούν την ευχαρίστηση από τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν αυτό που κατάφεραν, να φτάσουν 2οι. Είναι άδικο και κρίμα».

Ο Λίβας με τη σειρά του είπε: «Δεν υπήρχε ομάδα. Δεν στεκόμαστε σε τυπική παράλειψη. Κάποιες άλλες ομάδες πήραν τρίποντα χωρίς να αγωνιστούν. Είμαστε οι αδικημένοι της τυπικότητας». Προθεσμία για υπόμνημα δόθηκε έως την Παρασκευή (10/05, 12:00), ενώ έγινε γνωστό ότι το διατακτικό της απόφασης θα εκδοθεί την ίδια ημέρα και το σκεπτικό τη Δευτέρα (13/05).

Last modified onΚυριακή, 25 Αύγουστος 2019 15:03
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr